Почивки Мадагаскар

Мадагаскар е четвъртият по големина остров на планетата и притежава изключително красива природа. Тази откъсната от Африка земя е предложила на своя растителен и животински свят възможност да се развиват отделно от видовете на континента. В резултат на това днес Мадагаскар е дом на множество създания, които могат да се видят само тук и никъде другаде. След дългогодишно изсичане на горските масиви, днес Мадагаскар полага големи усилия да съхрани своята неповторима природа. Природата на Мадагаскар е изключително разнообразна. Страната е едно от местата с най-голямо разнообразие от растителни и животински видове в Африка.
Югозападен Мадагаскар е зает от полупустинни пейзажи. Растителността е рядка, представена предимно от някои видове сухолюбиви храсти. Има опасност тази част от Мадагаскар да се превърне в пустиня.
Северозападен Мадагаскар е зает от типичен субекваториален пейзаж. Тази част от острова е покрита с живописна савана. Обширни тревни площи са разнообразени от храсти или самотни дървета. Често се среща един типичен представител на дърветата в Африка – баобабът. Това дърво се разпознава доста лесно по характерното си изключително дебело стъбло и тесни малки клончета. Пейзажът в тази част на Мадагаскар се променя от златист до ярко зелен в зависимост от това дали е сух или дъждовен сезон.
Източен Мадагаскар значително се отличава от западните части на острова. Тук виреят влажни субекваториални гори, които са дом на голямо разнообразие от редки животински видове.
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.