Екскурзии Египет

Екскурзии Египет
Когато отидете на почивка в Египет ще видите, че може би няма други хора по света казват, които да казват "Добре дошли", всеки път, когато ви срещнат. Египет е кътче от света, наситено с много древна цивилизация, която и до наши дни продължава да се изследва. Но и днешните египтяни са доста интересен и невероятен народ, също. С почивка в Египет ще откриете покрити с пясък гробници, древни пирамиди и извисяващи се фараонски храмове. Египет кара всеки един от нас да се чувства като изследовател. Почивките в Египет, дават възможност да отидете на екскурзия до Долината на царете в Луксор, където при археологически разкопки откриха гробница на Тутанкамон, от където пренесоха златната маска, която може да се види в Египетския музей в Кайро. След това може да се качите на лодка, плаваща по река Нил, за да посетите крайбрежен храм, или да изберете пътуване в пустинята, за да откриете следите от римските търговски бази. Човек никога не знае – докато се разхождате може да се препънете в още една неразкрита находка, така както много други преди вас.
Кайро, градът Победоносец, или както още го наричат градът на две религии. Мегаполисът е пълен с високи минарета, и средновековни училища и джамии. Тук може да видите най-голямата средновековна архитектура на исляма. В същото време, местни християни в Египет, коптите, ревностно съхраняват техните традиции, богослужебния език на църквата и традиционния календар, който е свързан с времето на фараоните.
Празни пясъчни плажове, коралови рифове и много слънчеви дни ви очакват в Египет. Брегът по протежение на Червено море има красива пустинна красота. А подводния свят е толкова красив, цветен и изпълнен с живот, че гмурнете ли се с акваланг, или шнорхел, няма да искате да излезете на повърхността. Египетските курорти като Хургада и Шарм ел Шейх са най-предпочитаните места за пълноценен отдих.
Независимо дали гледате изгрева от някое възвишенията на планината Синай (Gebel Musa) или съзерцавате блестящия хоризонт от уюта на хотелската си стая, пустинните пейзажи на Египет са безкрайно очарователни и съставляват 95% от страната. В една страна, където времето се измерва от династии, и разстоянието на залязващото слънце, има изобилие от възможности за почивка в безкрайната шир на пясък и море. Египет е най-приятелски настроената туристическа страна в Близкия изток. Това означава, че ще се насладите на евтини екскурзии, хубави хотели, добра храна и население говорещо на вашия език.
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.