Защо Испания е така привлекателна и желана дестинация?


08 Юли 2014 г.
Защо Испания е така привлекателна и желана дестинация? Защото, след като веднъж попаднеш там ти се иска да се връщаш отново и отново? Пейзажите са като песен, която бавно се носи към далечния хоризонт на Кастилия или пък внезапно се прекъсва от дивите скали на Навара. Имената звучат като музика: Сарагоса, Саламанка, Алкала де Енарес. Не можеш да я преразкажеш с думи, защото тя цялата е слънце, небе и море. Само тук биха могли да се родят огнените звуци на фламенкото, безумството на фиестата и храбростта на коридата. Да прекараш отпуската си в Испания означава да си тръгнеш с цял чувал впечатления, които да помниш до края на живота си. Туристическият сезон започва от първи май. По-точно от втори, тъй като на първи всички почиват. А още по-точно от трети, тъй като не може да хукнеш да работиш веднага след празника. Полека се събуждат и оживяват крайбрежните градчета, хотелите се пълнят с хора, отварят се ресторанти и барове по плажа. През май морето е все още студено. За сметка на това този период е най-подходящ за екскурзионни маршрути и за разходки по Мадрид, Барселона, Гранада, Севиля, Кордова и други градове.
Удивителната среща между планина и море е вдъхновила някога Феран Ахульо да нарече този район "Коста Брава" (Скалист бряг) Калея, Пинеда де Мар, Санта Сузана, Бланес, Ллорет де мар, Тосса де Мар - всеки с характерния си чар, природа, плажна ивица и нощен живот. Препоръчваме Ви да се настаните тук, защото сте съвсем  близо до Барселона и можете да я посещавате, организирано или самостоятелно, според Вашия ритъм за почивка!
От една страна е Средиземно море с богатото си  крайбрежие, а от другата Пиринейски планини. Тук ще срещнете всичко: скалисти морски брегове, пясъчни плажове, равнини с буйна растителност. Старинни градове-паметници, рибарски селища, около 1000 църкви в романски стил, каменни селски домове, овощни градини, лозя. Каталуния е автономна област с 32 000 кв.км. и около 6 млн. души население със  столица  Барселона. Тук живеят светлокожи, синеоки хора, жизнерадостни като испанците и същевременно изтънчени като французите. Градската архитектура напълно съответства на изисканата кухня и великолепните вина, а хижите на рибарите и овчарите не се отличават от хижите от другата страна на планината.Каталуния има свое собствено правителство, свой парламент, език, традиции, висок икономически и културен стандарт. На север от Барселона се намира Коста Дел Маресме с главен град Калея, който е свързан с железница, също както и останалите курорти след Калея, а именно Санта Сусана, Малграт, Пинеда де Мар. Калея - туристическата столица на Коста дел Маресме е с двукилометрова плажна ивица и красива централна улица – Иглесия - място за разходки, срещи и пълно с магазини. Пинеда де Мар е малък, спокоен град, подходящ за семеен отдих. Малграт и Санта Сусана са  разположени непосредствено един до друг, свързани с железопътна връзка. Там ще намерите много хотели, ресторанти, и хубави плажове, подходящи за почивка и забавления. Продължавайки на север по брега ще видите и следващия град – Бланес..След него следва и туристическата столица на крайбрежието Коста Брава, а именно Лорет де Мар, който през лятото приема около 250 000 туристи .  "Лас Вегас" на Коста Брава! "Ас"-ът на туризма в района! Множество хотели сред прекрасна природна и историческа даденост и съвременни атракции – Казино Ллорет де Мар, ресторанти, клубове. На 70 км от Барселона, в  която може да пристигнете, комбинирайки  автобус до Бланес и влак до площад Каталуня - с един билет  за около 1час и 45 мин. Връзките са през 30 минути.
Туристите, които избират Коста Брава за място на тяхната почивка имат прекрасната възможност да разгледат и опознаят неподражаемата по своята красота древна и съвременна Каталуния – една от най – богатите и процъфтяващи автономни области на Испания.
Въпреки че, пясъчните плажове и дълбокото море неудържимо ви привличат и приканват да забравите за всичко останало. Освен безгрижния отдих на морския бряг, си заслужава да се запознаете с богатата история, пъстрата култура и чудесната природа на това място.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.