Какво да видим в Перу?


30 Ноември 2018 г.
Перу е третата по големина държава в Южна Америка, два пъти по-голяма от Франция! Забележителностите на Перу са световно известни. Всяка година милиони туристи идват да видят Мачу Пикчу, рисунките на Наска , езерото Титикака и джунглата на Амазонка , да се разхождат по следите на инките или да прекарат нощта в известните стъклени кабини на Skylodge Adventure Suites .
Забележителна особеност на Перу е, че на нейната територия има три на брой природни климатични зони и огромно разнообразие от пейзажи, флора и фауна. Самолет само за час или два часа ще ви отведе от сухия и изоставен бряг на Тихия океан до джунглите на Амазонка или до заснежените върхове на Андите.
Коста - ивица пясъчни пустини - се намира в западната част на страната и се простира по крайбрежието на Тихия океан.
На изток от Коста, в централната част на Перу, се намира Сиера - планината Андите с дълбоки каньони, заснежени върхове и високопланински плата (най-високият връх е 6 788 м).
Сиера е последвана от Селва , зона на тропическите дъждовни гори (Амазония), която заема по-голямата част от територията на Перу.
Много е трудно да се каже коя от най-интересните природни области.
Коста е красотата на Тихия бряг и природен резерват с огромно разнообразие от птици и морски животни (островите Балестас и Паломино) и пясъчни дюни, Град Адаба Чан Чан, построен от цивилизацията Химу, Храм на Луната и Храм на Слънцето , Долината на пирамидите на Ламбайек , принадлежащи на цивилизацията на Моче). Правителството на Перу инвестира много в развитието на маршрута "Пътят на Моче", който минава покрай брега по основните археологически обекти на цивилизациите на Моче и Химу.
Известните загадъчни рисунки на пустинята на Наска , толкова големи, че ги виждате само от птичи поглед, също са на брега.
 
 
Сиера е мястото, където цивилизацията на инките е възникнала през XII век и е придобила неговото величие. В долината на река Урубамба - в свещената долина на инките - столицата на тяхната империя - град Куско , в който са построени каменните стени по времето на инките и са оцелели няколко земетресения един до друг с колониалната испанска архитектура. Тук, в Андите, е най-известният паметник на Империята на инките - град Мачу Пикчу , на който испанските завоеватели не са стигнали и който беше официално признат през 2007 г. като едно от Новите чудеса на света.

 
Что посмотреть в Перу. Мачу-Пикчу

Следи от цивилизацията на инките се намират в този район на всяка стъпка: все още функциониращи невероятни напоителни системи, руини на храмове и жилищни сгради, солни находища, "експериментални лаборатории" за развитието на ново устойчиво земеделие и много други доказателства за високото развитие на тази цивилизация.
 
Что посмотреть в Перу. Руины Писака в Священной долине

Тук има много природни забележителности! Сред заснежените върхове на Андите се намира вторият каньон в света - каньонът на река Колка. На границата с Боливия е най-голямото езеро в Латинска Америка - езерото Титикака , разположено на надморска височина от 3850 метра, с племената, живеещи на плаващи тръстикови острови. На границата на Сиера и Селва е един от най-големите природни резервати - Национален парк Ману . На площ от над 2 000 000 хектара могат да бъдат намерени повече от 1000 вида птици, 1 200 вида пеперуди и 200 вида бозайници.
 
Что посмотреть в Перу. Джунгли Амазонки

Можете да се насладите на природата по различни начини: разходки в планината и каньони пеша, конна езда, велосипеди, мотоциклети или четирибройни велосипеди.
Най-трудната задача за пътешественика не е да се обърква от разнообразието от опции и да избира какво да прави!

 

Selva - Amazon джунглата , мечтата на пътуващите! Местообитание на повече от 400 племена, принадлежащи към различни езикови групи, чийто живот може да се види близо. В тропическа джунгла невероятно разнообразие от цветя и растения, животни, птици, риба, пеперуди! Това е мястото, където можете да видите речни делфини, каймани и анаконда, улавяне на пирани, наслаждавате на невероятно красив изгрев или залеза на Амазонка.
 
Что посмотреть в Перу. Джунгли Амазонки
Климат на перу
Климатът на Коста (бряг) е доста горещ (средна годишна температура от 20 градуса С) и сух.
Има два сезона в Сиера (Андите) и Селва (в джунглата): сухия сезон и дъждовния сезон. Сухият сезон продължава от април до края на октомври. Температурата в тези райони е почти същата през цялата година. В планините през лятото (от април до ноември) следобед, някъде около 20-23 градуса и слънчево, през нощта по-студено, 6-12 градуса. И много сух въздух. Джунглата е гореща, 30-35 градуса и много висока влажност.
 
Определено трябва да посетите Перу, ако:
✓ се интересувате от историята на древните цивилизации (първите обитатели се появяват в Перу през X век пр.н.е.)
✓ обичате природата (Перу има всичко: океана, реки, езера, планини, пустини, джунгли)
✓ да се насладите на дейности на открито (туризъм в планината и джунглата, рафтинг, сърф, пясък, ски спускане, мотоциклети, велосипеди и конна езда, екскурзии на четиризвездни велосипедни планини)
✓ познавате добрата храна (Перу е отличена със Световната туристическа награда в продължение на много години като най-добрата дестинация за гастрономически туризъм в Латинска Америка)
Добре дошли в Перу!
Что посмотреть в Перу. Радужные горы
 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.