С балон над Кападокия


14 Юли 2014 г.
Напоследък, поради по - ниските цени и добрите условия, Турция е доста предпочитана дестинация за почивка и екскурзии от много българи. Една забележителна местност, която би представлявала интерес е Кападокия - от персийската Katpadukya – „ Земя на красивите коне “. Теренът е скален, изпъстрен с причудливи скали и пещери като от приказките. Скалите са образувани от лава при изригването на вулкани преди милиони години, а ерозията ги е дооформила. Образувалите се кухини са се оказали идеални за жилища. А понеже скалите не са много твърди хората лесно са успявали да ги разширят и издълбаят нови. Повече информация за местността може да намерите и в пътеписа Кападокия – земя на красивите коне.Много от пещерите са използвани от дълбока древност за църкви, манастири и живеене, а в днешно време някои са превърнати в хотели. Един от хотелите, разположен в скалите на Кападокия е Yunak Evleri Cave Hotel, който предполагам се произнася Юнак. Името идва от махалата, в която е раположен. Намира се в Urgup, селище с 15000 жители. Съставен е от 30 пещерни стаи, датиращи от 5ти и 6ти век и една гръцка вила от 19ти век. Стаите са двойни, делукс и апартаменти.

Въпреки че е изграден от пещери и ниши, е наистина луксозен, петзвезден хотел. От години намира място в различни издания и рубрики за туризъм и хотели. Уникалното при него е, че съчетава древната обстановка и интериор със съвременни, модерни елементи.
Стаите са разположени на различни нива на лицето на скала, която живописна гледка към древното селище. Разпложението е почти амфитеатрално. До тях се стига по стълбички и пътеки. Пред повечето има площадки или тераски с масички, столчета и чадъри. Там гостите на хотела могат да се уединят или да си починат след разходка в местността, любувайки се на пейзажа.

Пред входа на вилата е разположена обширна тераса. С меките възглавнички и наргилетата тя предоставя прекрасни възможности за релакс или купон в прохладните вечери. А ако са прекалено прохладни няма проблеми, защото има и голяма камина.
Като стана въпрос за вечерите, направи ми впечатление и колко е красив хотелът по това време на денонощието. Гледката е страхотна и когато е облян от слънчевите лъчи, и когато е лампите, тип фенери, светят пред всяка стая. Обстановката, освен уютна, е дори романтична.

Друга забележителна черта на хотел Yunak Evleri е комбинацията между модерното и старинното в интериора на стаите. В него се преплитат традициите и старинните обичаи със съвременните придобивки и удобства. Специално са подбрани ръчно изработени старинни мебели, килими и други предмети. Те оформят духа и осигуряват уютния интериор на стаите. За удобството на отседналите в пещерен хотел Юнак са осигурени мраморна баня и джакузи към всяка стая. Освен това имат и противоалергични легла, телефон, сешоар, бюро, душ и тоалетна, отопление, сейф, cd уредба, минибар. А вилата разполага и с голяма колекция музикални дискове, стая с домашно кино и компютър с wifi.
Хотелът разполага и с изключителен ресторант. Терасата му изглежда доста подходяща за романтични вечери.

Областта Кападокия предлага различни забавления. Ако отседнете в пещерния хотел Yunak ще имате възможност за екскурзии и преходи както пеша, така и с колела или коне. Предлагат се дори и полети с балон с горещ въздух. Организират се посещения на подземни селища, музеи и замък. Хотелът е подходящ и за медени месеци, и за фирмени посещения. Разполага с конферентна зала със съответното оборудване и интернет.
Намира се на югоизток от Анкара. Най-близкото е летище е в Кайзери, на 75км. На 1км от хотела се намира автогарата на Ургуп.
Климатът е умерен континентален с топло лято и снежна зима.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.