Пунта Кана - палмовия рай на Доминикана!


14 Юли 2014 г.
Пунта Кана се намира в най-източната провинция Ла Алтаграсия на Доминиканската република и е една от онези екзотични дестинации, за които всеки от нас поне веднъж си е пожелал да посети. Града спада към общинската общност Пунта Кана – Баваро – Верон – Макао. Районът, известен със своите плажове и спа курорти, имащи излаз хем на Карибите, хем на Атлантическия океан, е популярна туристическа дестинация от 1970 г. насам. Там лятото е вечно и всички удобства на плажния курорт се съчетават с атмосферата на вечен купон.

Името на курорта е толкова забележително, колкото и самото място и идва от названието на вида палми, разпространени по тези места. Те наистина са изключително много и клоните им закриват покривите на много сгради, включително и тези на международното летище. 

Пунта Кана представлява множество по-малки курорта, толкова гъсто населени, че човек не може да разбере къде са границите им. Въпреки това атмосферата не е задушаваща.Екологията е един от основните приоритети на местното население и поради тази причина със закон е забранено всякакво строителство, което би навредило на този приказен пейзаж. Хотелите, вилите и като цяло всички сгради са ниски и кокетни, а основен декоративен елемент е естествената растителност. Най-известният плаж Баваро, с белия си коралов пясък и кокосови палми е прославил Доминиканската република по цял свят.Разположен е между Кабеса де Торо и Макао бийч. Тъй като хотелите започнали да се издигат по източния бряг, Баваро се превръща в център на услуги с търговски центрове, магазини, заведения за бързо хранене, аптеки, изискани ресторанти, банки, клиники, работилници, магазини и училища. Други, не по-малко популярни са Макао, Ел Кортесито, Арена Горда и Уверо Алто. На север Пунта Кана граничи със селището Кабеза де Торо, а на юг с Кап Кана и рибарското селище Кабо Сан Рафаел. Най-близкият град Игуей (500-годишната столица на провинция Игуей) е на 45 км., а международното летище Пунта Кана е на 25 км. Цялата плажна ивица на курорта е 100 км.

Пунта Кана се смята за най-уреденото място за почивка от всички други в Доминиканската република. Тук има всичко - прекрасни хотели, широки пясъчни плажове, всички условия за уиндсърфинг и ветроходство. Архитектурата и интериорът са вдъхновени от мексиканската, испанската и местната доминиканска култура. Хотелските комплекси предлагат абсолютно всичко, от което се нуждаете, включително и за отпразнуването на някой по-специален повод. Резервациите са подчинени на правилото „all inclusive“, където може да се възползвате от всички глезотии на подобно райско кътче. 

Едни от най-активните дейности за забавление тук са водните приключения. Местният парк "Островът на делфините" (Dolphin Island Park) предлага атракцията да плувате в океанските води заобиколени от делфини и морски лъвове. Освен това ще научите безброй интересни факти около тях, ще можете да се снимате за спомен, както и да ги нахраните под вещите грижи на обучени треньори. 

Друг забавен и информационен център е парка Манати, предлагащ по-голям избор за запълване на времето. Освен близостта с делфините, той е насочен изцяло към природата, като там се провеждат курсове и лекции за опазване на екологичното равновесие, проучвания на множество животински видове с възможност да се доближите до техния свят и не на последно място да научите интересни подробности за автентичната доминиканска култура, като посетите Музея и наблюдавате танцовите ритуали, разигравани от служители на парка.

За по-екстремни преживявания може да се гмурнете в пещерите край кораловите рифове до брега, да карате водни ски или сърф, или пък просто да се разходите с корабче. В околността има много уединени сладководни заливчета, където може да се отдадете на усамотение. Минералните извори в Пунта Кана пък ще ви заредят със свежест, прохлада и лечебна сила. За любители на високите скорости и адреналина се предлага разходка по плажната ивица с ATV 4x4.

Освен водните атракции, не по-малко интересна и примамлива е възможността за седемчасов преход с кон през девствената пустош на местността стигайки до водопадите Салто Алто, като през целия път опитните инструктури ще ви покажат най-добрите места, където да опитате вкусни специалитети, да напълните душата си с традиционни музикални изпълнения и като цяло да опознаете множество миниатюрни селища.

Пунта Кана има 12 професионални голф игрища, изградени от дизайнери като Джак Никлаус , PB Dye , Том Фазио и Ник Прайс, всички в рамките на един час път с кола едно от друго. Пунта Кана-Баваро е на път да се превърне в голф Меката на Карибите. 

Нощният живот вътре в курортите е много оживен и ще накара кръвта ви да закипи. Половин дузина ресторанти, нощни барове, боулинг центърът „Plaza Bolera Punta Kana“ и забележителната пещерна дискотека позволяват на туристите да взаимодействат с местните жители. 

Пунта Кана наистина ще сбъдне мечтите ви. Курортът е едно от местата, където от гледката на девствените плажове ви спира дъха! Тук ще може да се насладите на ласкавите вълни на океана и на спокойствието в сянката на полюшващите се палми, да се потопите в свят, изпълнен с екзотика, неописуема красота и реални изживявания. Всичко това ще ви накара да повярвате, че онези бленувани места от пощенските картички и рекламни брошури съществуват и вие сте част от тях с безбройните незабравими спомени, пренасящи ви всекидневно на този земен рай - Раят на Пунта Кана. 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.