Вдъхновяващи произведения, които ще ви отведат далеч от прага на дома ви.


08 Август 2014 г.
Има филми, които освен страхотен сюжет, предлагат на зрителя невероятни природни сцени и обиколка на някои от най-известните дестинации по цял свят. Това провокира любителите на пътешествия да мечтаят за тези кътчета и да си купят билет за там. Тези филми разпалват страстта за пътешествия и карат много хора да планират следващата си ваканция именно за дестинациите, показани в тях. Вижте няколко вдъхновяващи произведения, които ще ви отведат далеч от прага на дома ви.

1. Невероятната съдба на Амели Пулен

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Всеки почитател на френската култура трябва да види този страхотен френски филм, сниман в романтичния и космополитен Париж. Той представя автентичните характеристики на града през очите на очарователната и леко смахната Амели, която живее в квартала Монмартр, в северната част на френския град. Зрителят е свидетел на ежедневието на героинята, която работи в местно кафе, пазарува свежи зарзавати от магазина, разхожда се по обточения с дръвчета Канал Сент Мартен и гони диви гъски до Сакр Кьор. Във филма можете да видите истински парижки апартаменти, калдъръмени улички далеч от огромните булеварди, метрото на града и гаровите спирки.


2. Под слънцето на Тоскана

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Макар филмът да не отговаря напълно на сюжета в произведението на Франсис Мейс, красотите на Италия ще грабнат вниманието ви. Повечето сцени са от провинцията на Тоскана, сред природата на Южна Европа и зелени хълмове. Представени са ежедневието на тосканци с вкусната местна гастрономия, с брането на маслини и разходките по малките закътани улички. Сините води на Средиземно море придават свеж привкус на всички тези тоскански красоти, с накацалите по бреговете къщурки, хотелчета и заведения.


3. Мамма мия

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Песни, АББА и пеещ Пиърс Броснан, това са само част от положителните характеристики на филма ″Мамма мия″. Но даже да не харесвате музика, вероятно ще харесате пейзажите на Гърция, от островите, на които са снимани кадрите на филма. Можете да видите плажа Милиа, плажа Кастани на бреговете на остров Скопелос, каменистите пейзажи на Източен Пелион. Контрастите на дълбоките води на Егейско море и снежнобелите къщурки с цветни градини са достатъчна причина да видите филма или пък да планирате следващата си ваканция в Гърция.


4. Мемоарите на една гейша

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Макар по-голяма част от филма да не е заснета в Япония, екипът е успял да пресъздаде красотата на японската природа и да вдъхнови зрителя за пътешествия до екзотичната държава. Кимоната на гейшите са произведение на изкуството, а страхотните детайли по тъканите подсилват ефекта на сцените на филма. Представени са още бреговете на Хоншу, малко рибарско селце, чаени къщи, къщи за обучаване на гейши и разнообразни пейзажи, които връщат зрителя в началото на миналия век. Най-възхитителна обаче е сцената с японската градина с цъфнали дървета, чаена градина и дървен мост.


5. Плажът

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Героят от филма се впуска в непозната върхушка от пътешествия, за да загърби модерния начин на живеене. Той открива красотите на Тайланд, както и закътан оазис сред природата на далечен остров, където може да се отдаде на разходки сред джунглата, къпане и излежаване на пясъка. Островът предлага на тези, които се престрашат, кристално сини води, огромни пясъчни плажове и високи скали, покрити със зеленина.


6. Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Сниман основно на територията на Нова Зеландия, ″Задругата на пръстена″ пресъздава невероятните пейзажи от Средната земя от красивата новозеландска природа. Приключението започва от зелените хълмове на Матамата, през Куинсланд и река Kawarau, парка Kaitoke и Lothlórien. Сцените от филма не пропускат красивите скалисти пейзажи на островната държава и ледниковото езеро Wakatipu. Сюжетът използва непокътнатата красота на отдалечените от големите градове езера Мавора, за да създаде основа за своята история.


7. Звукът на музиката

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Един стар, но хубав филм, популярен мюзикъл с участието на Джули Андрюз. Сжетът се развива в Залцбург, в Австрия, сред барокови постройки и старинна атмосфера. Сцените са снимани сред зеленината на Алпите, алпийски растения, високи планини и замъци. Сцените от града показват закътани къщурки, река Залцах и Моцартовия мост над реката.


8. Индиана Джоунс

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

 8 филма, които вдъхновяват пътешествията

Частите на филмите за Индиана Джоунс са снимани на много места по света. Част от тези места са Индия, Перу, Египет, Непал, Бразилия. Всички части вдъхновяват малки и големи да се пренесат в света на приключенията, макар и за кратко. Макар да не пресъздава достоверно ежедневието на археолозите филмът пресъздава дръзки приключения и опасности сред джунглите на Южна Америка, пясъците на Африка и непристъпните тайни на Хималаите.

9. Долче Вита 
Едва ли някой ще забрави "Сладък живот" (1960), по-известен като "Долче вита", превърнал се в етикет за стила Фелини. Тази луда хроника за едно отминало време, изпълнено с носталгия и завладяващо красноречие, в която градът Рим сякаш оживява, разкъсван от вдъхновение и натрапчиви идеи. Незабравимата сцена, в която Анита Екберг влиза във водата на фонтана Ди Треви, докато Марчело Мастрояни я гледа с обожание, разпалваше фантазиите на едно цяло поколение. Днес всеки турист, посетил Рим, не пропуска фонтана при обиколката си из града.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.