Бъкингамският дворец (Buckingham Palace)


21 Декември 2011 г.

Бъкингамският дворец (Buckingham Palace) е безспорният символ на монархическата власт в Обединеното кралство. Това е първият дом на английското кралско семейство и до ден днешен е официалната лондонска резиденция на Британските крале. Наричан още „работния” замък Бъкингамския дворец се използва предимно за приемане на държавни глави, за официални приеми и други важни поводи, обвързани с кралицата на Англия и нейното семейство. Бъкингамският дворец се отличава със своята импозантна архитектура в най-представителната част на Лондон – Уестминстър, където са едни от най-големите забележителности на английската столица, като сградата на парламента, Биг Бен, Уестминстърското абатство.

Бъкингамският дворец е построен преди около 300 години. В самото начало е бил известен като Бъкингамската Къща. За основа Бъкингамският дворец има по-стара градска сграда. Сградата, построена за херцога на Бъкингам през 1703 година. В Бъкингам се посрещат и високопоставени гости, които идват на официални посещения във Великобритания. Едва ли има достатъчно думи, за да се опише богатият и щедър интериор на Бъкингамския дворец. Всички произведения на изкуството различни шедьоври, които могат да се видят из залите и стаите на Бъкингам са от личната колекция на британската кралска фамилия.

Цели 9000 картини включва тази колекция. Сред тях са различни миниатюри, акварели, графики и т.н. Освен шедьоври на изобразителното изкуство, сред които и такива на Рубенс, Рембранд, Пусен, Каналето, Вермеер, в Бъкингамския дворец има и различни автентични мебели, рядък порцелан, красиви скулптури, стъклопис и хиляди томовекниги. Разбира се не липсват и скъпоценностите от сребро, злато и най-различни бижута.

Обикновено Кралица Елизапет ll отсъства от Бъкингамския дворец през началото на пролетта, август, септември и по Коледа. По това време невероятният замък е отворен за туристически посещения и всички желаещи могат да разгледат част от 600-те стаи, официалните апартаменти, тронната зала и Картинната галерия. Целият първи етаж се разпростира на 77000 кв.м площ, като централно място е отделено на музикалната стая. Балната зала на Бъкингамския дворец е построена в периода между 1853-1855 г. по нареждане на Кралица Виктория. За онези времена тази зала няма равна по размери, като е дълга 41 метра, широка е 20, а височината й е 15 метра. И днес Балната зала е най-голямото помещение в Бъкингамския дворец .

В задната част на Бъкингамския дворец е разположен невероятно красив парк. Градината на двореца с нейните прекрасни жълти пролетни нарциси се разпростира върху 16 декара. Заедно с частта, в която е разположено езерото, паркът на Бъкингамския дворец се превръща в най-голямата частна градина в Лондон.

Бъкингамски Дворец

Наскоро беше открита практиката туристите да имат възможност да посетят Бъкингамския дворец през нощта.

Тези нощни разходки за туристи траят около два часа, а по време на обиколките посетителите имат възможност дори да опитат от любимото шампанско на Кралицата. Тази „интимна” нощна обиколка на Бъкингамския дворец , която обаче не включва оглед на спалните и тоалетните на кралската фамилия, струва на желаещите близо 65 британски лири.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.