ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна

Варна – Кайро – Гиза – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Карнак – Хургада – Райски остров – Варна
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1365 лв
Дати: 05.10.2019г.; 12.10.2019г.; 19.10.2019г.; 26.10.2019г.; 02.11.2019г.; 09.11.2019г.; 16.11.2019г.; 23.11.2019г.; 30.11.2019г.; 28.12.2019г.; 04.01.2020г.; 11.01.20201.г; 18.01.2020г.; 25.01.2020г.; 01.02.2020г.; 08.02.2020г.; 15.02.2020г.; 22.02.2020г.; 29.02.2020г.; 07.03.2020г.; 14.03.2020г.; 21.03.2020г.; 28.03.2020г.; 04.04.2020г.; 11.04.2020г.; 18.04.2020г.; 25.04.2020г.; 02.05.2020г.; 09.05.2020г.; 16.05.2020г.; 23.05.2020г.;С полет от България до Кайро и връщане от Хургада до България
 
1 ден: Варна – Кайро
 
Нашата екскурзия в Египет ще започне със среща на Летище Варна, два часа преди полета. Директен полет до Кайро. Кацане на летище Кайро.Трансфер до Египетския музей в Кайро и разглеждане. Включен обяд на корабче по Нил. Привечер настаняване в хотел Mercure Cairo Le Sphinx 5* или подобен. Вечеря. Свободно време след което ще имаме избор между две допълнителни екскурзии. Първата възможност е вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу*. Плавайки покрай осветения хоризонт на Кайро, може да се насладите на вечерен круиз с вечеря по река Нил на борда на елегантен круизен ресторант, плаващ по най–дългия воден път в света. След вечерята се организират на живо развлечения, осигурени от грандиозно танцово и фолклорно шоу. Втората възможност за допълнителна екскурзия е вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза*. Всеки ден, когато залязва слънцето, оживеният град Кайро и известните пирамиди на платото на Гиза на юг от Кайро се поглъщат в тъмнината на нощта, но великото светлинно и звуково шоу отново ги подхранва. Макар изминали хиляди години, туристите имат възможност да се потопят във величието на египетските пирамиди. Всяко шоу предоставя на зрителите великолепно изживяване, сред едно от чудесата на древния свят. В един час шоуто ще разкаже историята на великите фараони, техните тайни и легендите на древната история. Нощувка.
 
2 ден: Гиза – Кайро – Асуан
 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза*. За екскурзията ще отпътуваме от хотела в 02:00ч.(през нощта). На 250 км. преди Кайро стоп пауза за почивка, свободно време за хапване и тоалетна. След почивката се насочваме за посещение на Музея на Египет в Кайро. Снимките в музея са позволени срещу допълнително заплащане без светкавица. В музея са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетския национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро. След посещение на музея, групата продължава към известните пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най–посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите въплъщават древността, мистерията и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най–старата в Гиза и най–голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 работници. Трите по–малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. Свободно време. Ще посетим по пътя фабрика за парфюми от естествени съставки и фабрика аз оригинален папирус. Свободно време. Трансфер ж/п гара в Кайро и отпътуване с влак Кайро–Асуан. Вечеря и нощувка във влака.
 
3 ден: Асуан
 
Закуска. Ранно отпътуване за град Асуан. По време на пътуването се спира за почивка. По обяд пристигане в Асуан. Трансфер до кораба. Настаняване. Обяд. Посещение на Високата стена, Големият язовир, храма на Изида от о–в Филае и Незавършения обелиск. На обяд пристигане в Асуан – най–южния град на Египет. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на язовира. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при сухи периоди. Те се използват и за основа на мощности за производство на електроенергия във водноелектрически централи. Изграждането им оказва значително влияние върху икономиката и културата на Египет. Туристическата обиколка продължава до недовършения обелиск– един от най–големите обелиски в света. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Това от своя страна предлага поглед към каменообработващите техники на древните строители. Знаците, направени от инструментите им, все още са видими, както и линиите, маркиращи местата, където е било сечено. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на остров Филае, който днес е залят от водите на язовир Насър. Храмът е спасен и пренесен на остров Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан.
 
4 ден: Абу Симбел – Ком Омбо
 
Закуска. Преди обяд имате свободно време за почивка на палубата на кораба или автобусна екскурзия по желание до Абу Симбел*. Храмовете в Абу Симбел от времето на Рамзес II са смятани за най–красивите египетски храмове и са посветени на бога–слънце Ра, на боговете Хор и Птах, както и на бога Хатхор. Построени са в чест на Рамзес II и на съпругата му Нефертари (под закрилата на ЮНЕСКО). Двата храма са издигнати след битката при Кадеш и силно внушават могъществото на фараона. Страхотна екскурзия до едни от най–важните храмове на Древен Египет и едни от най–посещаваните забележителности. Екскурзията е сравнително тежка и е от рано сутринта, което прави целия ден изморителен. Препоръчва се за клиенти, които имат наистина интерес към историята на Древен Египет. Връщане на кораба след обяд и отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо които е на 50 километра северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Храмът Ком Омбо, е кръстен на Бога на КрокодилитеСобек, и бога на СоколитеХеру–Ур. Ком Омбо заема мястото на древния град Па–Себек или т.нар. владението на Собек, представляващ център, издигнат в култ на бога–крокодил Собек. Храмът Ком Омбо възниква в епохата след фараоните, като основите му са положени от Птолемей VI около 180–145 г. пр.Хр., а римската епоха е времето на неговото окончателно завършване. Характерна особеност на храма Ком Омбо е неговата симетрия спрямо главната си ос, като от двете страни на входния пилон са издигнати статуите на боговете. Вечеря. Нощувка на кораба.
 
5 ден: Едфу – Луксор
 
Закуска. Днес ще посетим храма на бог Хор в Едфу. Екскурзията ще започне с отпътуване към Храма в Едфу. Храмът край Едфу е с наистина внушителни размери – с височина 36, ширина 79 и дължина 36 м. Строителството на храма започва през 237 г. пр.н.е., и завършва  двадесет години по–късно при династията на птолемеите в чест на Хор. Според преданията този каменен монумент е построен на мястото, където се е състояла митичната битка между Хор и Сет. Истината обаче е, че това е последният от поредицата издигнати храмове тук, като е завършен при Птолемей 12–и. Основният строителен материал на храма е от пясъчник. Преди да бъде открит от пустинните пясъци са се подавали само пилоните на входа. Въпреки това, за времето преди да бъде напълно разкопан, опитни крадци са успели да отмъкнат някои ценни съставни части от светилището. Надписите по стените на древноегипетския паметник предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко–римския период в древен Египет. Прибиране на кораба. Трансфер до Луксор с автобус или с кораб, според преценка на местната фирма партньор. Посещение на част от обектите в Луксор. Вечеря. Нощувка на кораба.
 
6 ден: Луксор – Карнак – Хургада
 
Закуска. Освобождаване на каютите. Посещение на Луксор и Карнак. Посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Разглеждане на останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор. Посещение на изумителния Храм на царица Хатшепсут. Посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници (посещават се 3), Колосите на Мемнон и др. Вечерта вечеря. Нощувка на кораба, акостирал в Луксор. Трансфер до Хургада с луксозен автобус. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Хургада – Райски остров
 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание избор на допълнителна екскурзия. Първата възможна екскурзия е целодневно посещение на Райският остров – за почивка и шнорхелинг*. Разходка с моторна лодка до прекрасния Райският остров. Paradise остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове. Възможност за плаж на острова. Обяд в ресторант на острова. Възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Втората възможност за допълнителна екскурзия е Badawya Vip – Следобедна полудневна екскурзия из Сахара с ATV, джипове и езда на камили*. Ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ из пясъчните дюни на Сахара. След разходката с АТВ , приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас ,които са избрали вариант за сутрешна разходка из Сахара ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерният вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: Хургада – Варна
 
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада за полет към България.
 
С полет от България до Хургада и връщане от Кайро до България
 
1 ден: Варна – Хургада
 
Среща на Летище Варна, два часа преди полета. Директен полет до Хургада. Кацане на Летище Хургада. Трансфер до хотела и настаняване. Информационна среща с Вашия представител. Нощувка.
 
2 ден: Хургада – Райски остров
 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание избор на допълнителна екскурзия. Първата възможна екскурзия е целодневно посещение на Райският остров – за почивка и шнорхелинг*. Разходка с моторна лодка до прекрасния Райският остров. Paradise остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове. Възможност за плаж на острова. Обяд в ресторант на острова. Възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Втората възможност за допълнителна екскурзия е Badawya Vip – Следобедна полудневна екскурзия из Сахара с ATV, джипове и езда на камили*. Ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ из пясъчните дюни на Сахара. След разходката с АТВ , приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас ,които са избрали вариант за сутрешна разходка из Сахара ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерният вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Хургада – Луксор – Карнак – Асуан
 
Закуска. Ранно отпътуване за град Луксор. По време на пътуването се спира за почивка. Пристигане в Луксор. Трансфер до кораба. Настаняване. Обяд. Посещение на Луксор и Карнак. Посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Разглеждане на останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор. Посещение на изумителния Храм на царица Хатшепсут. Посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници (посещават се 3), Колосите на Мемнон и др. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан.
 
4 ден: Асуан – Луксор – Едфу
 
Закуска. Посещение на западната част на Луксор – Долината на кралете, Храма на Хатшепсут и др. Обяд на кораба и отплаване към Едфу. Вечеря и нощувка на кораба.
 
5 ден: Едфу – Ком Омбо – Асуан
 
Закуска. Днес ще посетим храма на бог Хор в Едфу. Екскурзията ще започне с отпътуване към Храма в Едфу. Храмът край Едфу е с наистина внушителни размери – с височина 36, ширина 79 и дължина 36 м. Строителството на храма започва през 237 г. пр.н.е., и завършва  двадесет години по–късно при династията на птолемеите в чест на Хор. Според преданията този каменен монумент е построен на мястото, където се е състояла митичната битка между Хор и Сет. Истината обаче е, че това е последният от поредицата издигнати храмове тук, като е завършен при Птолемей 12–и. Основният строителен материал на храма е от пясъчник. Преди да бъде открит от пустинните пясъци са се подавали само пилоните на входа. Въпреки това, за времето преди да бъде напълно разкопан, опитни крадци са успели да отмъкнат някои ценни съставни части от светилището. Надписите по стените на древноегипетския паметник предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко–римския период в древен Египет. Връщане на кораба след обяд и отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо които е на 50 километра северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Храмът Ком Омбо, е кръстен на Бога на КрокодилитеСобек, и бога на СоколитеХеру–Ур. Ком Омбо заема мястото на древния град Па–Себек или т.нар. владението на Собек, представляващ център, издигнат в култ на бога–крокодил Собек. Храмът Ком Омбо възниква в епохата след фараоните, като основите му са положени от Птолемей VI около 180–145 г. пр.Хр., а римската епоха е времето на неговото окончателно завършване. Характерна особеност на храма Ком Омбо е неговата симетрия спрямо главната си ос, като от двете страни на входния пилон са издигнати статуите на боговете. Връщане на кораба и отплаване за Асуан. Вечеря и нощувка на кораба.
 
6 ден: Абу Симбел – Асуан – Кайро
 
Закуска. Преди обяд имате свободно време за почивка на палубата на кораба или автобусна екскурзия по желание до Абу Симбел*. Храмовете в Абу Симбел от времето на Рамзес II са смятани за най–красивите египетски храмове и са посветени на бога–слънце Ра, на боговете Хор и Птах, както и на бога Хатхор. Построени са в чест на Рамзес II и на съпругата му Нефертари (под закрилата на ЮНЕСКО). Двата храма са издигнати след битката при Кадеш и силно внушават могъществото на фараона. Страхотна екскурзия до едни от най–важните храмове на Древен Египет и едни от най–посещаваните забележителности. Екскурзията е сравнително тежка и е от рано сутринта, което прави целия ден изморителен. Препоръчва се за клиенти, които имат наистина интерес към историята на Древен Египет. Освобождаване на каютите. Обяд в Асуан. Посещение на Високата стена, храма на Изида от о–в Филае и Незавършеният обелиск. Посещение на Високата стена, Големият язовир, храма на Изида от о–в Филае и Незавършения обелиск. На обяд пристигане в Асуан – най–южния град на Египет. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на язовира. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при сухи периоди. Те се използват и за основа на мощности за производство на електроенергия във водноелектрически централи. Изграждането им оказва значително влияние върху икономиката и културата на Египет. Туристическата обиколка продължава до недовършения обелиск– един от най–големите обелиски в света. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Това от своя страна предлага поглед към каменообработващите техники на древните строители. Знаците, направени от инструментите им, все още са видими, както и линиите, маркиращи местата, където е било сечено. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на остров Филае, който днес е залят от водите на язовир Насър. Храмът е спасен и пренесен на остров Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Трансфер до ж/п гара в Асуан и отпътуване с влак до Кайро. Вечеря и нощувка във влака.
 
7 ден: Кайро – Гиза
 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза*. За екскурзията ще отпътуваме от хотела в 02:00ч.(през нощта). На 250 км. преди Кайро стоп пауза за почивка, свободно време за хапване и тоалетна. След почивката се насочваме за посещение на Музея на Египет в Кайро. Снимките в музея са позволени срещу допълнително заплащане без светкавица. В музея са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетския национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро. След посещение на музея, групата продължава към известните пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най–посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите въплъщават древността, мистерията и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най–старата в Гиза и най–голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 работници. Трите по–малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. Свободно време. Ще посетим по пътя фабрика за парфюми от естествени съставки и фабрика аз оригинален папирус. Обяд. Следобед отпътуване за хотела. Привечер настаняване в хотел Mercure Cairo Le Sphinx 5* или подобен. Вечеря. Свободно време след което ще имаме избор между две допълнителни екскурзии. Първата възможност е вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу*. Плавайки покрай осветения хоризонт на Кайро, може да се насладите на вечерен круиз с вечеря по река Нил на борда на елегантен круизен ресторант, плаващ по най–дългия воден път в света. След вечерята се организират на живо развлечения, осигурени от грандиозно танцово и фолклорно шоу. Втората възможност за допълнителна екскурзия е вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза*. Всеки ден, когато залязва слънцето, оживеният град Кайро и известните пирамиди на платото на Гиза на юг от Кайро се поглъщат в тъмнината на нощта, но великото светлинно и звуково шоу отново ги подхранва. Макар изминали хиляди години, туристите имат възможност да се потопят във величието на египетските пирамиди. Всяко шоу предоставя на зрителите великолепно изживяване, сред едно от чудесата на древния свят. В един час шоуто ще разкаже историята на великите фараони, техните тайни и легендите на древната история. Нощувка.
 
8 ден: Кайро – Варна
 
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Кайро за полет към България.
 
Виж цените и резервирай в раздел ,,Хотели"
Цената включва:
 
 • Самолетен билет Варна – Кайро / Хургада – Варна с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в хотел Mercure Cairo Le Sphinx 5*, Кайро или подобен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Екскурзия на български на Кайро – Египетския музей и Пирамидите с автобус;
 • Обяд в традиционен ресторант, в Кайро;
 • Входни такси за Египетския музей и Пирамидите;
 • 2нощувки на база All Inclusive в комплекс Hawaii 5* или
 • 3 нощувки на база пълен пансион – закуска, обяд вечеря на луксозен круизен кораб 5* Iberotel Crown Emperor 5*LUX или подобен от флота на Травко, Египет: http://www.travcotels.com/iberotel-crown-emperor.aspx ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във влака Кайро-Асуан/Асуан-Кайро;
 • Трансфер Хургада – Луксор и Луксор – Хургада с отличен автобус;
 • Екскурзия до Луксор, Карнак и долината на царете;
 • Екскурзия до Асуан – Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филае;
 • Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек;
 • Екскурзия до Едфу и храмът на Хор;
 • Безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна на хотела;
 • Безплатни шезлонги и чадъри на палубата на кораба;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 
Цената не включва:
 
 • Екскурзия до Абу Симбел – най-красивите храмове от времето на Рамзес II – 186 лева / 93 лева за дете от 2 до 11,99 г.;
 • Badawya Vip –разходка из Сахара с ATV, джипове и езда на камили – 99 лева/ 59 лева дете от 2 до 11,99 г.;
 • Посещение на Райският остров – с корабче – 99 лева / 59 лева дете от 2 до 11,99 г.;
 • Доплащане за по-луксозен хотел Steigenberger Aquamagic 5* или подобен – 90 $/ 45 $ за дете за 4 нощувки на All Inclusive;
 • Доплащане за All Inclusive по време на круиза – 160 $;
 • Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) – 27 $ – заплаща се на летището в Египет;
 • Бакшиши по време на круиза – 25 $ – заплащат се задължително на представител на фирмата партньор на място; стават грешки и се събират 2 пъти
 • Бакшиши по време на престоя в Хургада – около 5$;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
 
Забележки:
 
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 120. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека;
 • Минимален брой за осъществяване на екскурзии от морски тип 10 човека;
 • Възможни са изменения в цените на екскурзиите в зависимост от региона на отпътуване;
 • Туроператорът не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;
 • Туристическа виза се заплаща след кацане на летището в Египет – 27.00 USD;
 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по–малко от 6 месеца преди датата на отпътуване;
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана;
 • Всички упоменати часове са приблизителни;
 • Цените за спалния влак включват: изпращане от представител на фирмата партньор на начална гара, легло в чист спален вагон, посрещане от представител на фирмата партньор в крайната точка, вечеря и закуска във влака;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната;
 • Цената на туристическата услуга се заплаща в лева по курса за деня;
 • Цените в сайта са информативни и подлежат на препотвърждение при резервация;
 • Цените за спалния влак включват: изпращане от представител на фирмата партньор на начална гара, легло в чист спален вагон, посрещане от представител на фирмата партньор в крайната точка, вечеря и закуска във влака;
 • Максималния капацитет на кабините е 2 легла. Препоръчваме Ви това доплащане, за да направите максимално леко пътуването си между началната / крайната точка на круиза и Кайро;
 • Спалните влакове са стандартни влакови кабини. Не са нови, но са чисти, с винаги чисти колосани чаршафи и с вкусна кетъринг-вечеря и закуска. Тоалетните са по две за всеки вагон;
 • Пояснение: Според стандартните програми разстоянието между Круиза и Кайро се изпълнява на два прехода с автобус, всеки с продължителност от по 6 часа и междинна нощувка около 7-8 часа в Хургада, например през единия ден се изминава пътя Кайро – Хургада, спи се в Хургада и на другия ден рано сутринта се пътува Хургада – Асуан). В случай, че закупите спално място във влак, Вие ще пътувате с влак директно Кайро – Асуан – около 13 часа, като ще имате заплатено легло в спален вагон за максимално добра почивка, защото ще избегнете пътуването с автобус;
 
Важно:
 
 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";
 
Условия за резервации:
 
 • Депозит 350 лева при резервация;
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване;
 
Условия за анулация:
 
 • ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет;
 • Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора;
 • ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията;
 • При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение;
 • ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора;
 • ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет;
 • ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително;
 
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
 
 • Подлежи на уточнение;
РАЗГЛЕДАЙТЕ ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:
Египет от А до Я

Египет от А до Я

Египет, Хургада
цена: от 1365 лв.
повече

 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
 • ЕКСКУРЗИЯ ЛУКСОЗЕН КРУИЗ В ЕГИПЕТ – Дати и за 2020 – Полет от Варна
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.