Екскурзии Македония

Екскурзии Македония
Разгледайте нашите оферти за екскурзии в Македония.
С една екскурзия до Македония ще се запознаете със забележителностите на нейната столица - Скопие: черквата „Св. Климент Охридски „Скопското кале, православната църква „Св.Спас”, гроба на Гоце Делчев, разположен в двора на църквата, Старата чаршия, Каменния мост.
Опознайте и столицата на Първото българско царство - Охрид. И до днес може да почувствате величието на славното ни минало, изкачвайки стръмните калдъръмени улички до Самуиловата крепост, от която се разкрива невероятна гледка към града и Охридското езеро. В ясни дни могат да се видят и съседните албански села от другата страна на езерото. Някои от местните твърдят, че в миналото е имало храм за всеки ден от годината. Днес може би не са 365 църквите в Охрид, но все още са много и се срещат на всяка крачка. Сред храмовете, които може да посетите е църквата "Св. Богородица“, включена в списъка на Юнеско. Това е бил един от най-главните храмове в Българската патриаршия. В църквата е изрисуван до най- малки детайли животът на Божията майка. Може да видите църквите "Св. София" и "Св. Климeнт", както и античния древногръцки театър от елинистичния период, построен около III век пр.н.е. В миналото се е използвал за театрални представления, а през II век пр.н.е е бил преустроен от римляните в арена за гладиаторски битки.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ОХРИД, БУДВА, ДУБРОВНИК И САРАЕВО

ЕКСКУРЗИЯ ДО ОХРИД, БУДВА, ДУБРОВНИК И САРАЕВО

Цена: от 557 лв
6 дни / 5 нощувки
дати: 19.09.2019, 17.10.2019
повече
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.