Екскурзии Йордания

Екскурзии Йордания
Йордания е една от водещите туристически дестинации в Азия и това не е случайност. Тук красива природа се съчетава с хилядолетна култура, развита под влиянието на различни народи. В пустинните пейзажи на Йордания има нещо вълшебно, което привлича милиони туристи всяка година. Красивите плажове и уникално културно наследство превръщат почивката в Йордания в едно изпълнено със смисъл и чувства преживяване.
Вади Рам е една от най-големите забележителности в страната. Мястото е наистина изключително красиво и определено си струва да се види. Намира се в южните части на Йордания и представлява живописна местност, покрита с червеникави пясъци и разнообразена с ерозирали червеникави скали. През 1998 година мястото е обявено за природен резерват. Това налага известна степен на организация при посещение. Заради уникалното си излъчване Вади Рам много пъти се е превръщал във филмова снимачна площадка.

Петра е най-известната забележителност, създадена от човешка ръка, в Йордания. Този мистичен град, издълбан в розовите скали, се намира в югозападните части на страната. От 1985 година градът е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Трудно е да се каже точно по кое време е създаден градът, но се предполага, че мястото е заселено не по-късно от 13 век преди Христа. Днес Петра е един от символите на Близкия изток и свидетелства за културното богатство на този регион.

Мъртво море е едно от местата, които не бива да пропускате докато сте в Йордания, тъй като подобен феномен не може да се открие на други места по света. ВИЖ ПОВЕЧЕ

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.