ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето

София - Истанбул - Одрин - София
4 дни / 2 нощувки
Цена от: 135.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
11.04.2019 от 135 лв резервирай
18.04.2019 от 135 лв резервирайЗа да се насладите на красотата на лалето, разгледайте нашето предложение за екскурзия в Истанбул за Фестивала на лалето. Истината е, че лалета са започнали да отглеждат само високопоставени особи, така че те стават символ на богатство и знатност. Сред страстните почитатели на тези цветя са австрийския император Франц ІІ, кардинал дьо Ришельо, свободолюбивия Волтер, френският крал Людовик ХVІІІ. Последният дори устройвал празници на лалето във Версай, на които най-знаменитите любители на цветя и градинари представяли своите постижения. „Времето на лалетата“ е и точното време за Вас да посетите този емблематичен и обаятелен град Истанбул.
 
1 ден: София – Капитан Андреево – Истанбул
 
За нашата екскурзия до Истанбул ще отпътуваме от София ст. „В. Левски“ – Паркинга пред централния вход в 20:00 ч. Преминаване през граничният пункт на Капитан Андреево – Капъ Куле.
 
2 ден: Истанбул
 
Пристигаме в Истанбул рано сутринта и по възможност ще се настаним в хотела. По желание, който иска може да се включи в обзорната екскурзия на Истанбул - града на два континента с местен екскурзовод 5~6 ч. Туристическата програма започва с автобусна обиколка на града. Ще преминем по един от мостовете над „Златния рог” за да отидем в новата европейска част на Истанбул. Ще посетим парка Емирган. В красивият градски парк има две декоративни езерца и над 120 вида растения. Останали са три исторически павилиона, наречени според техния цвят: Жълтият павилион, Розовият павилион и Белият павилион. Те са реставрирани в периода между 1979-1983 и отворени за обществеността кафене и ресторант. Името на Emirgan парк е тясно свързано с лалето, традиционното цвете, което е дало името си на цяла една епоха (1718-1730) в Османската империя. Специална градина е създадена в парка през 1960, за да съживи традицията на града за отглеждането на лалета. От 2005 г. насам, всеки Април тук се организира, годишен международен фестивал на лалето и парка става атрактивен и много колоритен с тези цветя. След разкоша и спокойствието, което сме изпитали по време на разходката си в парка се връщаме към старата част на Истанбул. Ще направим кратка фото пауза на българската желязна църква „Св. Стефан”. Продължаваме с пешеходна разходка в историческия център „Султанахмед”. Там ще разгледаме забележителностите на Хиподрума: египетския обелиск, змиевидната колона и фонтана на Вилхелм II. По възможност ще посетим „Синята джамия”- уникална с шестте си минарета. Ще си направим групова снимка пред базиликата ”Света София” и стария султански дворец „Топкапъ” (дава се информация без да се посещава). За да стигнем до хотела ще минем покрай древните стени на Константинопол. Ако не сме се настанили сутринта, то сега след обиколката ще се настаним в хотела. Свободно време. В останалата част от деня може да посетите някои от музеите, които не са включени по програма. Интерес представляват базиликата ”Св.София”, стария султански дворец „Топкапъ”, водохранилището „Йеребатан”, Музеят на мозайките, Археологическият музей,  Може да се разходите до площад Таксим, улица Истиклал и кулата „Галата”. За любителите на пазаруването ще препоръчаме да посетите известният „Капалъ Чарши”, както и Египетският пазар, от където може да си купите всякакви подправки.
По желание ( срещу допълнително заплащане), ще имате възможност да посетите небостъргача „Сапфир”- най-високата сграда в Европа. Тя се извисява на 236 метра. Ще се изкачим до последния етаж на панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRide – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и да се докоснете до забележителностите на града. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Свободно време за разходка и снимки.
Възможност за турска вечер в атрактивен ресторант с програма, вечеря и напитки. Нощувка.
 
3 ден: Истанбул
 
След закуска ще имате свободно време или по желание разходка с корабче по Босфора с богата беседа на български език. Ще разгледаме Европейският бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепният дворец „Долма Бахче” сарай, дворецът „Йълдъз”, дворецът „Чифте сарай” – 2 двореца близнаци построени за двете дъщери на султана, како и лятната резиденция „Бейлярбей”. След това корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, където са снимани повечето от турските сериали. Ще видим „Кулата на девойката” и ще чуем за легендата, която разказва историята й. По желание срещу допълнително заплащане( при минимум от 25 желаещи) може да постите групово втория султански дворец „Долма Бахче” сарай, с екскурзовод на български език. Изключително пищен, той впечатлява всеки посетител.
След обед по желание (срещу заплащане) посещение на най-новия МОЛ в Истанбул – МОЛ EMAAR, където се намира и най-новия аквариум. Мола се намира в Азиатската част на града. От там ще продължим към квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL -  най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални шоута, ресторанти и кафенета. Връщаме се в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Истанбул – София
 
Закуска. В 8.00 отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква “Свети Константин и Елена” и най-голямата джамия в Турция – “Селимие”. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.
Цена на човек в двойна / тройна стая: 135 лева
 
Цената включва:
 • Транспорт с автобус 3*;
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*;
 • Гранични и пътни такси;
 • Екскурзоводско обслужване и водач от туристическата агенция;
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая: 60 лева;
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 30 лева (Заявява и заплаща при сключването на договора);
 • Разходка с корабче по Босфора – 34 лева;
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ ЕМААР и пеещите фонтани - 34 лева; вход в аквариума – 50 TL;
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 44 лева;
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 50 лева (с включена входна такса и трансфер);
 • Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 58 лева;
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 80 лева;
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 8 лева; до 75г.:10 лева; до 80г.: 14 лева);
ВАЖНО:
Входните такси за музеите задължително се заплащат в турски лири.
Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

Забележки:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • Записването става с аванс от 100 лева до изчерпване на местата.

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – фестивал на лалето
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.