САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ

София – Верона – пещерата Сваровски – Инсбрук – замъците Линдерхоф и Нойшванщайн – водопади Шафхаузен – Майнау – Мюнхен – двореца Херенхимзее – Болцано – Тренто – Сирмионе – Болоня – Сан Марино – Римини – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1170.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
27.09.2017 от 1180 лв резервирай1 ден: София – Анкона – Верона
В града на Ромео и Жулиета
 
Нашата екскурзия до баварски замъци ще започне с отпътуване от летище София в 11:30 ч. Пристигане в Анкона (Италия) в 12:00 ч. Среща с екскурзовода на групата и отпътуване за Верона. Пристигайки във Верона ще направим пешеходна разходка. Ще започнем от сърцето на стария град, площад „Бра“ и Арена ди Верона, третият по големина амфитеатър след римския свят след този в Капуа край Неапол и римския Колизей. Завършено през 30г. след Христа, арената с 20 000 места се е запазила изумително добре. Ще чуем нейната история от древни времена до ден днешен, когато тук се провежда прочутият летен оперен фестивал. После ще поемем на североизток по улица „Мацини“, която е пешеходна зона и е една от най-хубавите търговски улици в града. Така вървейки по нея ще се озовем на Пиаца деле Ербе (площада на тревите), където са римският форум и беседката „Берлина“ с позорния стълб, където през 16 век са завързвали осъдените и са ги замервали с изгнили плодове. На този площад е и колоната „Свети Марко“, с крилатия лъв, фонтана със статуята на „Веронската Богородица“ от 1523г. Ще видим и Търговския дом, построен през 1301г. за стоково тържище и склад. Ще преминем и под Арката с реброто, чиято интересна история ще чуем, след което веднага ще се озовем на пиаца дей Синьори, навремето главния градски площад, където се смята, че сградите са най-красиви. Тук е Общинския дворец (палацо дел комуне). Навремето тук се е намирало кметството, но после в него е имало съдилище, затова сградата е известна и като Съдебната палата. В непосредствена близост е и кулата Ламберти, която се извисява над Верона със своите почти 100 метра. В средата на площада се издига статуята на Данте Алигери от 1865г. После ще продължим към „Богородица Древна“, в романски стил, която е била енорийската църква на рода Скалиджери, които са управлявали града години наред. Ще видим и прекрасните им гробове, известни като кивотите на Скалиджери (Arche Scaligeri). За финал ще посетим двора на къщата на Жулиета. Сградата определено отговаря на описанието, има си балкон, статуя на Шекспировата героиня, до която мнозина се докосват за да сбъднат поверието, че който я докосне завинаги ще бъде влюбен. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.
 
2 ден: Верона – пещерата Сваровски – Инсбрук
Диамантите на Тирол
 
Закуска, след което ще отпътуваме за малкото градче Ватенс, на 20 км източно от Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”. Той оглавява списъка на най-посещавани забележителности на Австрия. Една глава на гигант бълваща вода в едно езерце, ще ни посрещне в началото на парка. За тези, които ще посетят музея ще видят вътре кристално дърво, изработено от Александър Маккуин, зебри, потропващи с рубинени пантофи и още много други изненади. Ще видим и най-големият кристал в света, който тежи 62кг. Магазина на края на обиколката ще ви даде възможност да си закупите бижута или сувенири с марка СВАРОВСКИ в зависимост от бюджета ви. Музеят пещера има 7 помещения, в които чрез виртуозно подбрана осветителна техника е създаден един приказен свят. Продължаваме за Инсбрук. Градът предлага незабравими тиролски гледки. Назъбените скални кули на връх Нордкете (Nordkette - 2 334 м) са толкова близо, че в рамките на минути, е възможно да се стигне от сърцето на града до над 2000 метра над морското равнище и алпийските пасища. Инсбрук представлява една книга, изписана с вълнуваща история и много цветни и красиви картини. Ще се разходим из това диамантно тиролско бижу и ще видим Златният покрив, който е символ на Инсбрук. В началото на 15-и век херцог Фридрих IV построява голяма тераса към резиденцията в центъра на града. Когато Максимилиан I става император, прави покрив на терасата с 2657 позлатени керемиди. Оттам наблюдавал турнирите на площада. Днес тук ще видите музея на Хабсбургската династия. Фасадата на балкона е украсена с релефи, изобразяващи гербовете на всички страни, подчинени на Римската империята. От 2003 г. сградата "Златният покрив" е седалище на Международният Алпийски конгрес. Ще минем покрай Градската кула с височина от 56 метра, която е част от кметството и се вижда от всяка точка на града. Мариятерезиен щрасе, колоната на Света Ана - През 1703 г. Тирол бил заплашен от нападение на баварските войски. На 23 юли – денят на Света Ана, Инсбрук и цялата тиролска област били свободни, войските се отдръпнали. В знак на благодарност към светицата била построена колона в нейна чест. Ще видим и Катедралата посветена на Свети Якоб, двореца Хофбург (отвън). Църквата Хофкирхе - готическа дворцова катедрала, в която ще видите мавзолея на император Максимилиан I. Завършена е през 1563 г. Вътре 24 релефа разказват за неговия живот, а 28 бронзови фигури с човешки ръст изобразяват членове на различните династии и представляват своеобразен благороднически ескорт на императора в отвъдното. Свободно време. Вечеря. Нощувка в или в района на Инсбрук. Свободно време. Вечеря. Нощувка в или в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен.
 
3 ден: Инсбрук – замъка Линдерхоф – Замъкът НойшванщайнИнсбрук
Фантазиите на крал Лудвиг II
 
Закусваме, след което може да избирате между свободно време или целодневна екскурзия до областта Бавария, за да посетим два от най-приказните и красиви замъци на Германия. Линдерхоф е най-малкият, но най-разкошен дворец на крал Лудвиг II, а и единственият, в който той живее. Завършен през 1878 година, дворецът прегръща стръмен хълм в един фантастичен пейзаж, одухотворен с френски градини, фонтани и барокови декорации. Лудвиг II използва двореца като отстъпление и недопускал посетители тук. Подобно на Херенхимзее, Линдерхоф е вдъхновен от Версай и посветен на френският крал Луи XIV – кралят слънце. Линдерхоф скрит дълбоко в гората, служел като фон за романтични фантазии на младия крал. Тези от вас, които имат желание ще посетим замъка с беседа на български език, за да се насладим на пасторалната му красота, вдъхновила художници и писатели да създадат своите произведения. Опиянени от романтика ще пропътуваме около 40 километра, където в далечина ще зърнем очертания на Замъкът Нойшванщайн. Пътувайки през планинските проходи като мъглив мираж в далечината ще се появи най-известният замък в света, който е послужил както модел на приказния замък на Дисни - замъка Нойшванщайн. Крал Лудвиг II планирал този замък, с помощта на сценограф, а не на архитект. Работата по него започва през 1869 година като романтична средновековна крепост и подобно на толкова много други грандиозни проекти крал Лудвиг не го завършва и него. Натрапчиво романтичната представа за средните векове, характерна за Лудвиг II, „Приказния крал“ и до днес владее въображението на хората. Сред най-красивите приказки е тази на каменния лебед Нойшванщайн и крал Лудвиг II. Издигнат на 1100 м надморска височина в германските Алпи, недалеч от град Швангау, замъкът Нойшванщайн е несъмнено сред най-известните дворци в света и подобно на човека, който поръчва изграждането му - най-мистериозният. Той съчетава в себе си контрасти, ирония и красота. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Инсбрук Мюнхен – дворецът Херенхимзее Инсбрук
Мюнхен – величието на Бавария
 
Закуска, след което може да избирате между свободно време или екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее. Мюнхен е столицата на Бавария. Както преди столетие, така и до днес Мюнхен е най-голямото средище на световното изкуство в Германия. Тук има около двадесет големи музея с изключително ценни експозиции от безспорни шедьоври, както на германски художници и скулптури, така и на най-великите представители на художественото изкуство от цял свят. Сред най-забележителните и посещавани музеи е така наречената „Резиденция” или това е дворецът на баварските крале, които е разположен в самия център на град Мюнхен. Заобиколена от могъща каменна стена, тя има размерите на малко градче. Тук всеки представител на Баварската династия е добавял някаква сграда към комплекса и преди всичко нови творения на изкуството или ценен паметник на културата към невероятно богатата съкровищница на двореца. По време на нашата разходка в стария град ще видим и Фрауенкирхе (Катедралата „Св. Богородица”), която е символът на Мюнхен. Германците са издали специален закон, забраняващ в централната градска част да се строят сгради по-високи от 100 метра и по този начин Фрауенкирхе се вижда от всяка част на града, а камбаните й приканват всеки да обърне поглед към нея. Също така ще отидем до нейната задната част, за да видим една вдълбана в пода стъпка – казват, че това е стъпката на дявола, който гневно тропнал с крак, когато видял красивия храм. После ще отидем до Мариенплац, където се намира Кметството с впечатляващата си кулата с прочутия часовник с въртящи се фигури, висока е 79 метра и е строена от 1867-ма до 1909-та година Всеки ден точно в 11 часа и в 12 часа, а през лятото и в 5 следобед, от часовниковата кула на Новото кметство се появяват малки фигурки, които в продължение на 10 минути разиграват рицарски турнир, последван от танц на бъчварите. В горната част фигури с човешки ръст, възседнали коне, пресъздават рицарски бой в чест на сватбата на местния херцог Вилхелм. В долната част ще видите танца на медничарите, които според легендата са танцували по улиците на Мюнхен по време на чумата от 1517 г. Краят на 15-минутното представление се „обявява” от миниатюрна златна птичка на върха на кулата, която изчуруликва три пъти. Бирария Хофбройхаус (Hofbraeuhaus), където в миналото тук е направен опит за покушение над Хитлер, а днес всяка вечер можете да се насладите на фолклорни представления и халби студена бира с традиционни немски вкусотии като различни видове вурстове, бретцели, ябълкови щрудели. След това ни очаква замъкът Херенхимзее (Herrenchiemsee), който е най-разкошният дворец, построен от баварския крал Лудвиг II през деветнадесети век. Замислен като копие на двореца във Версай, Херенхимзее се извисява грандиозно и величествено на остров Херен, който е най-големият остров в красивото и голямо езеро Химзее. Със сигурност разположението на Херенхимзее може да ви напомни на нео-романтичния шедьовър Нойшванщайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Шафхаузен (рейнски водопади) и остров Майнау
Планински пейзажи и речни водопади
 
Закускa. Днес ни предстои екскурзия до Шафхаузен (рейнски водопади) и Боденското езеро. Първата ни спирка са рейнските водопади – Шафхаузен - дом на най-широките водопади в Европа. Той е удивително чудо на природата, което представлява най-големият водопад в Европа и един от най-големите на цялата планета. Водопада се е образувал при последния ледников период, преди около 17 хиляди години, а днес е един от гигантските водопади, които стряскат с размерите и силата на водната си маса. Той достига височина от 23 метра, а ширината му достига до значителните 150 метра, а през пролетта, когато потоците му са най-пълноводни се откриват и най-красивите гледки. За повече впечатлителност от канара над водопадите се е надвесил замъкът Лауфен, от където туристите имат възможност да предприемат пътешествие със специално корабче нагоре по пека Рейн до подножието на самия водопад. Продължаваме за Германия, където ще посетим остров Майнау , който е известен като островът на цветята и пеперудите в Боденското езеро. Той остава най-запомнящ се с една от палатите си, в която изумителни, тропически пеперуди безпрепятствено  кацат  върху теб или се реят сред екзотична растителност. Едно е сигурно – това е най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро - най-голямото за Германия, лежащо на границата между три държави – Австрия, Швейцария и Германия. То е най–голямото езеро в Германия, т.нар. „Синьо чудо” и третото по големина в Европа. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
6 ден: Болцано – Тренто – Сирмионе (езерото Гарда)
Красота сред синьо-зелените води на Гарда
 
Закуска. След което пътят ще ни отведе до Болцано, градът с най-висок стандарт на живот в Италия. Градът притежава уникалната атмосфера на Южен Тирол, сляла се с австрийските и италианските традиции, които постепенно са създали един индивидуален и уникален свят, който може да предложи само Болцано. Тук преплитането на културите и обичаите личи не само в отношението и задушевните приказки на местното население, но и в архитектурата, кулинарията и в мнението на хората за света. Основната забележителност в града е катедралата, построена в романско-готически стил, която наскоро е реставрирана и блести с цялото си величие. На площада в старинната част на града за разпръснати безброй масички за кафе, заети още от ранни зори. Може да поседнете и в градската градина, която носи името на известния немски Трубадур Валтер дер фон Фогелвайде, творящ в края на XII и XIII век. Елегантните аркади на Виа дей Портичи пък предлагат много възможности за шопинг. Оживените пазари на Болцано изобилстват с ръчно изработени предмети и сувенири. Свободно време и отпътуване за Тренто. Името на града произхожда от латинската дума Trident, която в буквален превод означава "трихълмие". Това се дължи, че при идването на римляните в края на 1 век те се разполагат в подножието на три хълма, заобикалящи града. Основна атракция в Тренто е замъкът Buonconsiglio, който със своите масивни укрепления представлява наистина внушителна гледка, превърнала го в символ на града. В него е разположен Националния музей, който разкрива много за древната история на региона. Ще посетим площада Piazza Duomo, който освен с красивата си катедрала разполага и с прелестен фонтан, посветен на Нептун. След свободното време ще продължим към Лаго ди Гарда е най-голямото езеро на територията на Италия. Панорамна обиколка по крайбрежието и посещение на замъка Сирмионе, намиращ се в едноименния исторически град – полуостров сред синьо-зелените води на езерото Гарда. Градът има дълга история, датираща още от 1 век пр. н. е, което предполага и голям брой архитектурни и културни забележителности от древността. Най-известна сред тях, превърнала се в емблема на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка, открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. Замъкът Сирмионе е известен още като Рока Скалигер. Смята се, че замъкът е построен от една от най-големите фамилии във Верона. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
7 ден: Болоня – Сан Марино – Римини
 
Закуска. Отпътуване за Болоня. След пристигане ще имаме туристическа програма в града. Ще видим Нептуновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей; двореца на градоначалника; църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“ (всички обекти се разглеждат отвън). Свободно време. Екскурзията ни ще продължи към Република Сан Марино (около 14:00ч. пристигане), издигаща се на хълма Монте Титано. Отдалече се виждат очертанията на хълма и трите кули на Сан Марино - Guaita (най-старата от тях, построена през 11-ти век), Cesta (построена през 13-ти век) и частната Montale (изградена през 14-ти век). По време на туристическата обиколка ще видим Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино - християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей. Ще се разходим по изпълнените с романтика и история улички.
 
8 ден: Римини – София
 
Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет в 13:00 ч. за България. Пристигане на летище в София в 15:30 часа.
Цена на ранни записвания до 20.04.2017
 
Дата
Цена на човек в двойна / тройна стая
Единична стая
Дете 2 – 11.99 г
07.06 – 14.06
1170 лева
1530 лева
1070 лева
21.06 – 28.06
1180 лева
1540 лева
1080 лева
05.07 – 12.07
1190 лева
1550 лева
1090 лева
06.09 –13.09
1190 лева
1550 лева
1090 лева
27.09 – 04.10
1180 лева
1540 лева
1080 лева
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Анкона – София с авиокомпания BH air;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
 • 7 нощувки със закуски;
 • 3 вечери в хотели 3* в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен;
2 нощувки в или в района на Верона: Krystal hotel Bussolengo или подобен;
3 нощувки в или в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен: Hotel Blitz или подобен;
1 нощувка в или в района на Санкт Антон: Hotel Garni Arlberg или подобен;
1 нощувка в или в района на Римини: или подобен Hotel Milanese или подобен;
 • Транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
 • Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица до 65г;
 
Цената не включва:
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
 • Входна такса в пещерата Сваровски:
 • Възрастни, при група под 10 човека: 38 лева;
 • Групи от 10 или повече: 34 лева;
 • Деца от 6 - 14 години, придружени от възрастен: 15 лева;
 • Екскурзия до замъците Линдерхоф (с аудио гайд на български език) и Нойшванщайн (с аудио гайд на език по избор – без български) и включени входни такси за двата замъка: 78 лева на възрастен / 20 лева дете до 17.99г. (при минимум 15 човека);
 • Входна такса за водопада Шафхаузен (рейнски водопади) 10 лева на възрастен / 7 лева дете до 15.99г. (при минимум 15 човека);
 • Вход за остров Майнау: 45 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Екскурзия до Мюнхен и дворецът Херенхимзее и включена входни такса за двореца и билет за корабчето: 98 лева / 65 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица над 65г. и до: 70г.: 18 лева; за лица до 75г.: 22 лева;
 • Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
 • Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание;
 • Градските такси в хотелите са извън цената и ако има такива, то те се заплащат на място от всеки турист;
 
Забележки:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за "last minute".
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute".
 
Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: BH air
София – Анкона – сряда 11:30 / 12:00
Анкона – София – сряда 13:00 / 15:30

 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И ПЕЩЕРАТА СВАРОВСКИ
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

*Всички видове отстъпки са съвместими!

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.