ЕКСКУРЗИЯ В БРАЗИЛИЯ – на карнавал в Рио

София – Рим – Рио де Жанейро – Игуасу – Рио де Жанейро – Рим – София
9 дни / 7 нощувки
Цена от: 5019.00 лв
Дати: ПОЧИВКА В БРАЗИЛИЯ – На Карнавал в Рио – 7 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.02.2020 от 5019 лв резервирайТова пътешествие е най–цветното и екзотично преживяване, което всеки човек може да си пожелае. Истинска фиеста и феерия от цветове и магия! Десетки школи по самба дефилират с най–добрите си танцьори и специално изработени костюми, борейки се за титлата Кралица на бала, привличайки над 2 000 000 души всяка година по време на цветното, музикално събитие. Рио де Жанейро неслучайно е и една от най–желаните туристически дестинации в света – плажовете, забележителностите, горещите емоции, които предлага, омагьосват пътешественика. Това е град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети, само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град. В това пътуване ви предлагаме и да посетите най–големия водопад в света Игуасу – уникален природен феномен, разположен на границата между Аржентина и Бразилия. Точно затова и в превод името му означава „Голяма вода“! Грохотът на водата и обгръщащият облак водни пръски на водопадите надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава, и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест, спокойствие и благоговение пред величието на природата – най–умелата съзидателка.
Впускането в това приключение за сетивата и емоциите си заслужава и зарежда с положителни емоции и спомени! Заповядайте на другия край на света с нас и се насладете на цветната феерия, горещата самба и неописуемите природни гледки! А ако имате повече свободно време, предлагаме удължаване на престоя ви в Бразилия с 4 нощувки в Бузиос и пълен релакс на плажа!
 
1 ден: София – Рим
 
Нашата почивка в Бразилия ще започне с полет от София в 19:05 ч. Кацане в Рим в 20:00 ч. В 21:45 ч. полет от Рим.
 
2 ден: Рио де Жанейро
 
В 05:30 ч. кацане в Рио де Жанейро. Градът е открит от европейците на 1 януари 1502 г., затова и името му е „Януарска река“, тъй като португалският изследовател Гашпар де Лемош решава, че заливът Гуанабара е устие на река. По онова време територията е населена от местни племена: тупи, пури, ботокудо и максакали. След няколко десетилетия в залива се установява френска колония, която построява малка крепост. По–късно идват отново португалците и основават града Сао Себастиано до Рио де Жанейро. Основен тласък в развитието на града е избухналата златна треска в Минаш Жерайш през 17 век. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. Започва полудневната обиколка на Рио де Жанейро. Отправяне към квартал Урка, където е единият от основните символи на РиоЗахарната глава. Планината се издига на 396 м. обща височина в източната част на Рио, в залива Гуанабара. Поради необичайната си форма, която сравняват с парче захар, е назована с това име. Според друга версия, името идва от езика на племето тупи и в превод означава „висок хълм“ или „страж на залива“. Любопитното е, че по склона на възвишението, на практика отсъства растителност. Изкачване с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо, главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства, плажа Копакабана и символът на Рио – статуята на Христос Спасителят. Следва обиколка на Стария град и центъра с уникалните църкви, колониални сгради и катедралата Канделария. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
3 ден: Рио де Жанейро
                           
Закуска. Свободно време за почивка или самостоятелна разходка. Препоръчваме да си починете хубаво, защото вечерта започва Парадаът на елитните школи по Самба и основната причина да дойдете по това време на годината. Карнавалът в Рио започва! Трансфер до Самбодромо – мястото, където се провежда най–голямо парти в света. Ще бъдете част от зрелищния спектакъл. По улицата ще дефилират най–добрите школи по самба, танцувайки, пеейки, свирейки пред вас. Фиестата продължава цяла нощ! Самбодромо е специално проектирана улица със сектори за зрители от двете страни, с дължина 700 м. Около 90 000 зрители могат да наблюдават шоуто от секторите. Всяка школа по самба има 75 минути време, за да се представи, минавайки по цялата улица. Хиляди танцьори, барабанна секция, музиканти, богато украсени платформи, дефилират, за да се представят пред публиката и журито, което оценява тяхното изпълнение, традиции, костюми. Събитието започва в 20:00 ч. и завършва сутринта. Нощувка.
 
4 ден: Рио де Жанейро
 
След закуска започва полудневната екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасител. Отпътуване от гарата с влакче – теснолинейка, щадящо природата, защото ще минете през джунглата. От двете ви страни е гората Тижука – дом на екзотични животни, маймуни и птици, стотици видове. Тя е най–голямата градска гора в света, покриваща 32 кв.км. Територията е рекултивирана от хората, след като в миналото растителността е разчистена, за да се отглежда кафе и захарна тръстика. През 1961 г. е обявена за Национален парк. Една от забележителностите в джунглата е скулптурата на Исус Христос Спасител, разположена на върха на планината Корковадо (710м.). Самата статуя е висока 39,6 м, широка е 53 м и тежи 1000 тона. Строителството и продължава от 1922 г. до 1931 г. Открита е за посетители на 12 октомври. През 2007 е включена в списъка с Новите седем чудеса на света. До статуята може да се стигне пеша, с автомобил или с железница. От впечатляващата височина се открива спираща дъха гледка към мегаполиса, моста Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, най–големия футболен стадион в света, Захарната глава, далечните хълмове и планински върхове, искрящото море. Нощувка.
 
5 ден: Игуасу
 
Закуска. Трансфер до летище и директен полет до Игуасу. Националния парк Игуасу (обект на ЮНЕСКО) е най–големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай и представляват съвкупност от много водопади, образувани там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
6 ден: Игуасу
 
След закуска ви очаква незабравимо приключние от Бразилската страна на водопадите Игуасу. Най–високата точка, от която пада водата е Дяволското гърло – цели 70 м. или за сравнение 1.5 пъти повече от височината на Ниагарския водопад. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на птичия парк, където могат да се видят над 150 вида птици, 1/3 от които са застрашени, редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди, сови, тукани, и др. По желание и срещу допълнително заплащане полет с хеликоптер над водопадите. Нощувка.
 
7 ден: Игуасу
 
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По–голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19–те най–големи водопада, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание и срещу допълнително заплащане – макуку сафари*. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока – пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
8 ден: Рио де Жанейро – Рим
 
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Рио де Жанейро. Полет AZ 673 от Рио за Рим.
 
9 ден: София
 
Кацане в Рим в 07:00 ч. Полет AZ7178 от Рим в 08:50 ч и пристигане в София в 12:50ч.
 
 
Дата:
21.02.2020г. – 29.02.2020г.
В двойна стая:
В единична стая:
3–ти възрастен:
5019 лева
6478 лева
6806 лева
 
Цената включва:
 
 • Самолетен билет с включени такси Рио де Жанейро – Игуасу – Рио де Жанейро (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация);
 • 7 нощувки със закуски: 4 в Рио де Жанейро и 3 в Игуасу;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
 • Полудневна обиколка на Рио де Жанейро със Захарната глава
 • Билет за карнавала;
 • Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасителят;
 • Екскурзия на водопадите Игуасу от бразилската страна;
 • Екскурзия на водопадите Игуасу от аржентиската страна;
 • Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.;
 
Цената не включва:
 
 • Самолетен билет София – Рим – Рио де Жанейро – Рим – София (цената е в зависимост от наличността на свободни места по полетите в момента на резервация и се заплаща според условията на авиокомпанията.);
 • Транзитна нощувка или допълнителна нощувка, ако е необходимо;
 • Екскурзии по желание – заявяват се при подписването на договора:
 • Посещение на птичия парк – 154 лева;
 • Полет с хеликоптер над водопадите – 699 лева;
 • Макуку сафари – 363 лева;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора;
 • Разходи от личен характер;
 
Забележки:
 
 • Туроператорът не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение;
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
 • Всички упоменати часове са приблизителни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Цената на туристическата услуга се заплаща в лева по курса за деня;
 • Цените в сайта са информативни и подлежат на препотвърждение при резервация;
 • Краен срок за записване: До изчерпване на местата.
 • При записване: данни по лична карта, паспорт с мин. 6–месечна валидност след датата на връщане;
 • Ваксинации не са необходими.
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2 туристи.
 • Посочената екскурзия се осъществява с присъединяване на място към сборна група;
 • Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице, ако няма издадени самолетни билети, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лева;
 • За непълнолетни, пътуващи без родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение;
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора;
 
Важно:
 
 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";
 
Условия за резервации:
 
 • Депозит: 50% от стойността на пакета до три дни след подписване на договор + стойността на самолетния билет.;
 • Доплащане до 01.12.2019 г.;
 
Условия за анулации:
 
 • В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
 • За издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията;
 • До 180 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена;
 • От 179 до 90 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена;
 • Под 89 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%;
 • В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка;
 
Полетно разписание:
 
 • София – Рим: 19:05ч. – 20:00ч.;
 • Рим – Рио де Жанейро: 21:45ч. – 05:30ч.;
 • Рио де Жанейро – Рим: подлежи на уточнение;
 • Рим – София: 08:50ч. – 12:50ч.;

 • ЕКСКУРЗИЯ В БРАЗИЛИЯ – на карнавал в Рио
 • ЕКСКУРЗИЯ В БРАЗИЛИЯ – на карнавал в Рио
 • ЕКСКУРЗИЯ В БРАЗИЛИЯ – на карнавал в Рио
 • ЕКСКУРЗИЯ В БРАЗИЛИЯ – на карнавал в Рио
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.