ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛАТИНСКА АМЕРИКА – Перу и Амазония

София – Лима – Куско – Юкай – Ойантайтамбо – Мачу Пикчу – Саксаиуаман – Андауайлийас – Пукара – Пуно – Титикака – Урос – Икитос – Иагуа Индианс – Индиана – Амазонка – Лима – София
12 дни / 11 нощувки
Цена от: 4582.00 лв
Дати: 26.04.2019г.; 10.05.2019г.; 24.05.2019г.; 07.06.2019г.; 28.06.2019г.; 05.07.2019г.; 06.09.2019г.; 20.09.2019г.; 11.10.2019г.; 15.11.2019г.;
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.09.2019 от 4582 лв резервирай
06.09.2019 от 4582 лв резервирай
20.09.2019 от 4582 лв резервирай
20.09.2019 от 4582 лв резервирай
11.10.2019 от 4582 лв резервирай
11.10.2019 от 4582 лв резервирай
15.11.2019 от 4582 лв резервирай
15.11.2019 от 4582 лв резервирай1 ден: София – Лима
 
Нашата екскурзия до Латинска Америка ще започне с посрещане на летището и трансфер до хотела. Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви. Всичко това допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Съвременните квартали на града, Мирафлорес и Сан Исидро, разкриват достиженията на модерната архитектура. Нощувка.
 
2 ден: Лима
 
Закуска. Обиколка на историческия център на Лима, основан от испанците през 1535 г.,най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископа и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка (посещават се подземните трезори на манастира, известни като „катакомбите”). Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско Предколумбово изкуство. Постоянната колекция съдържа около 45 000 експоната. По желание - наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима, при което музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Този най-голям в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра, е вписан в Книгата за рекорди на Гинес! Вечеря в рестарант с традиционни перуански танци. Нощувка.
 
3 ден: Куско
 
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Посещение на град Чинчеро (на 28 км от Куско), в който основната атракция е неделният пазар за размяна на продукти между местните жители.Трансфер до „El Mirador de Racchi”, от където се открива прекрасна гледка към Свещената долина. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
4 ден: Юкай – Ойантайтамбо
 
Закуска. Преди обед – свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:  екскурзия до Морай и Марас*; трекинг до терасите на Юкай*. Следобед – посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. За изграждането на крепостта са използвани материали като хоросан, кирпичени тухли, както и бледо розов гранит, от който са направени крепостните стени. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Нощувка.
 
5 ден: Мачу Пикчу
 
Закуска. Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 кв. м, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус и влак до гара Ойантайтамбо. Трансфер до хотела в Куско. Нощувка.
 
6 ден: Куско – Саксаиуаман 
 
Закуска. Куско, древната столица на империята на инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града. Разходка из старата част на града, където се виждат красиви колониални сгради. Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка.
 
7 ден: Андауайлийас – Пукара – Пуно
 
Закуска. Отпътуване с автобус за Пуно. По време на пътуването покрай пътя се разкриват величествени гледки и се преминава през прохода Ла Райа. Посещение на град Андауайлийас, археологическите разкопки на Рачи и малкото градче Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.
 
8 ден: Титикака – Урос
 
Закуска. Целодневна екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Битът на племето е тясно свързан с вид тръстика, от която създават къщите си, мебелите, лодките, с които изкарват прехраната си и дори самите острови, на които живеят. Растението им служи също като храна и за лекарство. Освен с риболов, местните индианци се прехранват и от лов на птици – чайки, патици и фламинга. Занимават се с животновъдство, като пасат малките си стада върху островите. Основен поминък е туризмът, тъй като техният бит и култура привличат интереса на хората от цял свят. Пътуване с лодка до остров Такиле, широк около 1 км и дълъг 6-7 км. Местните жители на острова все още носят типични облекла. Трансфер от хотела в Пуно до летището в Хулиака за полет до Лима и настаняване в хотел. Нощувка.
 
9 ден: Икитос
 
Закуска. Трансфер до летището за полет до Икитос. Пътуване с лодка по р. Амазонка до мястото за настаняване (Ceiba Tops Lodge). Следобед – разходка (около 90 мин.) из тропическата гора около Ceiba Tops.  Нощувка.
 
10 ден: Иагуа Индианс – Индиана
                                                                                                                              
Закуска. Сутринта пътуване с лодка до градчето Иагуа Индианс, където ще разберете повече за културата на местното население и как е повлияло пристигането на европейците на континента. Ще имате възможност да видите някои от местните занаяти. Следобед пешеходна екскурзия до съседния град – Индиана. Първоначално градът е бил францисканска мисия, но постепенно се е разраснал. Нощувка.
 
11 ден: Амазонка
 
Закуска. Сутринта пътуване с лодка до мястото, където се пресичат реките Амазонка и Напо, и до ExplorNapo Lodge, където ще бъде сервирана закуската. Разходка из тропическата гора. Следобед – посещение на етноботаническата градина, където местен шаман отглежда повече от 240 вида медицински растения. Нощувка.
 
12 ден: Лима – София
 
Трансфер до летището за полет до  Лима и полети до Европа.
 
Цени (при минимум 2 туристи)
Хотели 3/3*+/4* (Middle Class)
Хотели 4/5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая
2 695 щат. дол.
3 085 щат. дол.
На човек в единична стая
3 125 щат. дол.
3 795 щат. дол.
Доплащане за вътрешните полети: Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима-Икитос, Икитос-Лима – от 697 щат.дол.
 
Цената включва:
 
 • Трансферите летище-хотел-летище;
 • Транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 11 нощувки в избраната категория хотели (3/3*+ или 4/5*);
 • 11 закуски;
 • 6 обяда;
 • 3 вечери + 1 вечеря в кутия;
 • Туристическа програма в Лима;
 • Посещение на Чинчеро;
 • Туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
 • Туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • Туристическа програма в Куско;
 • Екскурзия до езерото Титикака и посещение на плаващите острови Урос и Такиле;
 • Входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език;
 
Цената не включва:
 
 • Самолетни билети София–Лима-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • Самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима-Икитос, Икитос-Лима – от 697 щат.дол. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • Допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
 • Застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • Напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер;
 
Забележки:
 
 • Изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
 • Не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • За посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация (препоръчителни са ваксинациите за жълта треска и тетанус);
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвач;
 • При желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • Посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • При ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • В пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 
Важно:
 
 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";
 
Условия за резервации:
 
 • Депозит 50% от цената при резервация и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;
 • Доплащане не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 
Условия за анулации:
 
 • До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
 • Отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
 • Отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
 • Отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
 • Отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване
Хотели:
 
Град
Хотели 3-3*+
Хотели 4-5*
Лима
La Hacienda Miraflores 3*+
Casa Andina Premium Miraflores 4*
Юкай
Casa Andina Premium Valle Sagrado 4*
Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5*
Куско 
Xima 3*
Aranwa Cusco Boutique 5*
Пуно
Jose Antonio Puno 3*+
Libertador Lago Titicaca 4*
Икитос
Ceiba Tops Lodge
Ceiba Tops Lodge
 

  Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
  ОТСТЪПКИ
  ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

  *За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

  АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
  АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
  САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

   

  Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.