ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖНА ИТАЛИЯ - с вкус на лимончело - 2020 година

София – Соренто - Неапол – остров Капри – Амалфи – Позитано – Равело – Пестум – Казерта – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1430.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.09.2020 от 1556 лв резервирайЩе отпътуваме към една друга страна, земя на светлинни години от останалата държава – по-бедна, по-дива, но и с по-дълбоки корени в традициите. Въпреки това югът ще ви възнагради богато, особено ако обичате непознатото. Тук и слънцето, и хората, и пейзажите, са различни. Югът, така нареченото Mеzzogiorno, се доближава най-много до истинската Италия, каквато си я представят много туристи.
Настаняването е в Hotel La Pergola 4*. Хотелът се намира на няколко минути пеша от центъра на един от най-романтичните и живописни южни италиански морски курорти - Соренто. Hotel la Pergola, е изцяло реновиран през 2019 година и е с най-красивата панорамна тераса с изглед към Неаполския залив.


1 ден: София – Рим
Да преоткрием южна Италия

 
За екскурзията до южна Италия ще имаме директен полет София – Рим. Пристигане в столицата на Италяи - Рим и ни очаква трансфер до в Sant'Agnello di Sorrento (около 3 часа). Настаняване в хотел Lá Pergola. Свободно време и разходка из курортният град. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Помпей – Везувий
Гневът на Везувий

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Помпей и вулкана Везувий. Отпътуване за Помпей - ням свидетел на ежедневието, величието и трагедията от изригването на Везувий през 79 г. Ако не беше един от най-прочутите катаклизми в историята, Помпей щеше да бъде второстепенна римска колония, изгубена след опустошенията на времето. Ще разгледаме част от археологичната зона и по време на обиколката ще видите домовете, улиците, площадите, пивниците и публичните домове на древния град, които са престояли векове под лавата, за да ни открият днес своите тайни. След което ще имаме изкачване до кратера на вулкана Везувий (при подходящи метеорологични условия. Необходими са удобни затворени обувки). Изкачването не е тежко, т.е. подходящо е за всички възрасти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: остров Капри
Лимончело и аромат на каприйски цветя

Закуска. Свободен ден или еднодневна екскурзия до остров Капри (включва билети за кораба до остров Капри и обратно, фуникуляр, посещение на долният град на острова: ниско разположения Капри), не включва входни такси. Капри е чудно красив остров, който е една от най-популярните туристически дестинации в Италия. Той е разположен в Неаполитанския залив. Стръмните му брегове, които се издигат високо над морското равнище, се къпят в тъмносините води на Тиренско море. Място което привлича от векове както императори така и обикновени хора заради очарованието, легендите си и несравнимата красота на синята пещера. Капри е средиземноморски коктейл от емоции, мечти и сбъднати желания. С вас ще се разходим от Марина Пикола с фуникуляр до град Капри: Пиацетата-Пиаца Умберто-главния площад. В свободното време може да се организира посещение на Анакапри и най-известната вила - вилата на шведският медик Аксел Мунте, известен с колоритното си автобиографично произведение „Легенда за Сан Микеле“ от 1929 год. Книга изпълнена със спомени за пътешествия и срещи из цяла Европа. Свободно време за самостоятелни разходки или възможност за панорамна обиколка с корабче около целия остров Капри ( около 1.30 часа). По време на тази обиколка ще се насладите на незабравими гледки и ще научите много любопитни факти за острова. Връщане до пристанището отново с фуникуляр и с кораб до Соренто. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Позитано – Амалфи – Равело
Миниатюрна красота

 
След закуска ще имате възможност да изберете между свободно време или екскурзия по желание - екзотично приключение, а именно целодневна екскурзия до Позитано - Амалфи – Равело. От пристанището на Позитано, ще отплаваме с лодка, за да стигнем до бреговете на Амалфи като по време на плаването ще спрем на няколко места, за да се полюбувате на спиращи дъха панорамни гледки. Амалфи – раят на Тиренско море. Тук ще видите голямата катедрала, която е построена през 13 в. Непосредствено до нея се намира така наречената “Света обител на Рая”, която е забележителна с 12-те си колони, построени в арабски стил. В нея може да видите още и старинни красиви мозайки и картини. Продължаваме за Равело, който е разположен на върха на Драконовата долина и е известен като град - градина. Градът е историческа дестинация за артисти, музиканти и писатели като М. К. Ешер, Джовани Бокачо, Вирджиния Улф, Гор Видал, Рихард Вагнер, Сара Тисдейл, която го споменава в посвещението си в увода към своите „Любовни песни”. Красотата на Равело очарова пътешествениците и хората на изкуството от всички националности през всичките векове. Ще посетим Вила “Руфоло” която е от XII в., издигната от фамилия Руфоло. Тази вила е пример за арабски стил в архитектурата, който омагьосва много туристи, а интересен факт е, че тя е вдъхновение за известното произведение на Рихард Вагнер „Парсифал”. Вила „Руфоло” е спомената и в известното произведение на древната италианска творба „Декамерон”, на Джовани Бокачо. Отпътуване обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Пестум
Хилядолетни стенописи, керамика и смайващи артефакти
 
Закуска. Ще имате възможност да прекарате един свободен ден в Соренто или да се включите в екскурзията до Пестум. Открит случайно през ХVІІІ в., Пестум е обитаван 700 години, преди да падне заедно с Римската империя в нейните последни дни. Върху една плоска крайбрежна равнина, която Пърси Биш Шели нарича „неизразимо величествена“, се намират някои от най-великолепните антични руини в света, и вероятно най-старите. От двата избелени от слънцето варовикови главни експоната тук Базиликата е една от най-ранните трайни постройки на западната цивилизация. Храм, посветен на Хера, съпругата на Зевс, датира от VІ в. пр.н.е. и е сред най-добре запазените в Европа. В съседство е прочутият храм на Нептун, смятан за един от античните най-големи и най-красиви храмове в света. Изграден около 450 г. пр.н.е., той е една от най-цялостно запазените средиземноморски сгради, като липсват само покрива и части от вътрешните стени, а трийсет и шест дорийски колони все още стоят изправени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: Казерта
Неаполитанският Версай

 
Закуска. Свободен ден или екскурзия до Казерта. Казват, че когато неаполитанският крал Карлос III де Бурбон видял за първи път новопостроения си дворец Казерта, той бил толкова впечатлен от красотата му, че поискал да изтръгне сърцето си. Не след дълго обаче станал крал на Испания и така и не прекарал и един ден в него. Карлос III решава да издигне двореца Казерта като символ на величието си, който да съперничи по красота и пищност на френския Версай. Първоначалната идея била дворецът да се намира в Неапол, но заради уязвимостта на града по море било избрано намиращото се недалеч селище Казерта. Имало е планове между Казерта и Неапол да бъде изграден широк 20-километров път, който да свързва двете селища, но това никога не е реализирано. Дворцовият комплекс включва паркове с дължина три километра и площ 120 хектара. От предната фасада на двореца започват две успоредни алеи, между които са разположени серия от фонтани – Маргарита, на делфините, на Еол, на Церера, на Диана и Актеон, на Венера и Адонис. Алеите свързват двете основни части на парка - Италианската градина и Английската градина. В Италианската градина се намира Големият рибарник, където се е отглеждала рибата, сервирана на кралската трапеза. Дворецът в Казерта е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Във вътрешността му са заснети сцените в двореца на планетата Набу от Епизод I и II на „Междузвездни войни”, сцените във Ватикана от „Мисията невъзможна 3”, както и части от „Ангели и демони” по „Шифърът на Леонардо”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Неапол
Добре дошли в най-невероятния шедьовър на Италия

 
Закуска. Свободен ден или екскурзия до Неапол - столицата на юга. Разположен на невероятно красив залив, на характерния фон на вулкана Везувий, градът е възпяван още от дълбока древност от поети и живописци като едно от най-красивите и благословени места по земята. Ще направим панорамна обиколка на града с автобус и ще видими – древния Castel Nuovo, новия замък или наричан още Maschio Angioino (Анжуйският мъж), и завършен през 1282г., Castel dell'Ovo („замъка яйце“- намиращ се на малкия остров – Мегаридес). В далечина ще видим и  замъка, който е разположен на възвишенията западно от града - Sant'Elmo, завършен е през 1329 г и имащ формата на звезда. След което ще направим кратка пешеходна разходка из историческия център, който е част от списъка на UNESCO - Teatro di San Carlo – най – старата опера на италианския полуостров, срещу нея е известната Галерия Умберто I, а малко по-надолу e Piazza del Plebiscito, където са разположени Кралския дворец - това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол, а в западната част на площада е църквата San Francesco di Paola, фасадата, на която има портал с шест колони и два йонийски стълба. Отвътре църквата е кръгла с два параклиса отстрани. Куполът се намира на височина от 53м. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: полет за София
Отново у дома


Закуска сух пакет. Около 02.30 часа напускане на стаите на хотела и трансфер до летището в Рим. Полет за София.

 
ДАТИ
СТАНДАРТНА ЦЕНА ЦЕНА НА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
до 01.12.2019
01.05.2019 1515 лева 1429 лева
31.05.2019 1604 лева 1499 лева
06.09.2019 1661 лева 1556 лева

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Рим - София;
 • Трансфер летище – хотел – летище с туристически автобус;
 • 7 нощувки в хотел La Pergola 4*;
 • 7 закуски в ресторанта на хотела;
 • 7 вечери в кафе - ресторант "Latino" - разположен в самото сърце на Соренто, и с най-прекрасната атмосфера;
 • екскурзовод на български по време на цялото пътуване;
 • места в самолета, избрани на случаен принцип;
Цената не включва:
 • Ръчен багаж до 10 кг. - според условията на авиокомпания Ryan air;
 • Чекиран багаж до 20 кг. - според условията на авиокомпания Ryan air;
 • избор на места по полетите - според условията на авиокомпания Ryan air;
 • Екскурзия до о-в Капри: 170 лева (при минимум 20 човека), Входните такси за вила "Сан Микеле" - 7 EUR, църквата "Сан Микеле" - 2 EUR и градините на Август - 1 EUR се заплащат допълнително на място);;
Цената за обиколката на остров Капри включва:
 • Фериботни билети Соренто - Капри / Капри-Соренто;
 • Фуникуляр в двете посоки от / до Пристанище - гр.Капри;
Допълнително за остров Капри се заплаща по желание:
 • Ако искате да направите цялостна обиколка на остров Капри с корабче: 35 лева. (при група от 15 човека). Продължителност 1ч. - 1.30ч. ПРЕПОРЪЧВАМЕ Я !!!;
 • Целодневна екскурзия до Позитано – Амалфи – Равело: 150 лева на човек (при минимум 20 човека), (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и вила Руфоло в Равело - 7 EUR се заплащат допълнително на място);
 • Екскурзия до Помпей и Везувий с включени входни такси и екскурзовод на български език – 140 лева (при минимум 20 човека);
 • Екскурзия до Пестум с включена входна такса – 110 лева (при минимум 20 човека);
 • Екскурзия до Казерта с включени входни такси за двореца и градините – 110 лева (при минимум 20 човека);
 • Целодневна екскурзия до Неапол - с екскурзовод на български език на турист - 110 лева (при минимум 20 туристи);
 • Слушалки по време на екскурзията (за целият период): 30 лева (ПРЕПОРЪЧВАМЕ), в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки; Заявяват се предварително от България. На място не се подсигуряват такива, за туристите които не са ги заявили предварително;
 • Доплащане за медицинска застраховка върху 5000 Евро ( лица до 65г.: 18 лева; до 76г.: 20 лева; до 80г.: 24 лева)
 • Входовете за туристическите обекти по маршрута;
Забележки:
 • Градски такси, ако има такива се заплащат директно в хотела от туристите;
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане. Ако има възможност за записване на място, цената ще е по-висока;
  Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 15 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • Поради религиозните места (църкви, базилики и катедрали), които ще посетим по време на тази екскурзия се изискват определени стандарти на обличане. Панталони, рокли или поли, които да покриват коляното, а горната част на дрехите да покрива от пред мишниците до лакътя. Ако тези условия не бъдат спазени, фирмата не може да поеме отговорност, ако някой турист бъде върнат на входа на религиозния обект.

  Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
  ВАЖНО !!!!
  Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

  Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.