ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш

София - Делхи – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра – Харидвар – Ришикеш - Делхи - София
9 дни / 8 нощувки
Цена от: 2780.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙИндия е необятна и магична страна, всеки щат е една отделна пъстра вселена и е абсолютно невъзможно да видите всичко от Индия за няколко дни, дори за няколко месеца! В тази специално разработена програма сме се опитали да Ви покажем някои от най-известните и знакови забалежителности, но и сме оставили достатъчно време да се насладите на природата, да изживеете магията на Аюрведа в нейната родина, с автентични процедури и готварски курсове.
Избрали сме един Аюрведичен център, NaturOville, където ще можем да се насладим на блаженство на процедури, йога, медитация, аюрведична храна. Разположен в подножието на Хималаите, центърът предлага както традицицонни, така и модерни терапии и процедури, ведични процедури за лечение на здравословни проблеми, но също така и завръщане към един по- хармоничен начин на живот. NaturOville предлага чрез средствата на древните процедури пречистване, подмладяване и изцеление на тялото, съчетани със спа, йога и медитация за постигане на пълен баланс между духа и тялото.
Кратко описание:
 
         
Ден 1 – петък
15 март 2019
София - Делхи
 ---
полет
 
Ден 2 - събота
16 март 2019
Делхи
Закуска, вечеря
автобус
 
Ден 3 – неделя
17 март 2019
Делхи - Джайпур
Закуска, вечеря
 автобус
255 км. / около 5 часа
Ден 4 – понеделник
18 март 2019
Джайпур
 Закуска, Вечеря
 
 
Ден 5 – вторник
19 март 2019
Джайпур – Фатехпур Сикри
Фатехпур Сикри - Агра
 Закуска, вечеря
автобус
 
212 км / около 4 часа
38 км / около 1 час
Ден 6 – сряда
20 март 2019
Агра – Харидвар
Харидвар - Ришикеш
 Закуска
автобус
 
360 км / около 7-8 часа
20 км / около 45 минути
Ден 7 – четвъртък
21 март 2019
Ришикеш
 Закуска
 
 
Ден 8 – петък
22 март
Ришикеш
 Закуска
 
 
Ден 9 – събота
23 март 2019
Ришикеш – Делхи
 Закуска,
автобус
230 км / около 5 часа
Ден 10 – неделя
24 март 2019
Делхи – София
 ---
полет
 
 
Хотелско настаняване:
 
Град
Нощувки
Хотел
Делхи
02
Джайпур
02
Агра
01
Ришикеш
03
Делхи
01
 
1 ден: София - Делхи
За нашата екскурзия до Индия ще имаме полет от София до Делхи. След пристигането нашите партньори ще ни посрещанат  на летището с гирлянди от цветя. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Делхи

След закуска, обиколка на Делхи: Чандни Чоук: Един от главните пазари в Делхи, винаги пълен с много хора, където може да усетите глъчката и атмосферата на Индия. Разположен е точно срещу Червената крепост. Джамията Масджид един от архитектурните шедьоври, оставен в наследство от Шах Джахан. Това е една от най-големите джамии не само в Делхи, но и в цяла Индия. Мемориалният комплекс Raj Ghats – до бреговете на река Джамуна е разположен мемориален комплекс, където са кремирани много от лидерите и борци за свобода на Индия. Храмът Лакшми Нараян, известен също като Бирла Мандир, е един от главните храмове в Делхи и основна туристическа атракция. Построен е от индустриалеца Ш.Дж.К.Бирла през 1939 г. и до днес привлича местните и туристите. Сградата на Парламента е внушителна кръгла сграда, характерна с множеството колони, по-точно 144 по цялата обиколка на отворената веранда в колониален стил. В нея се посещават много правителствени служби, министерства, както и богата библиотека. Президентският дворец е друга впечатляваща сграда, която преди е била дворец на Британския губернатор, а в момента там е седалището на индийския президент. Около сградата се простира голям парк. За съжаление, не е отворен за посещения. В близост се намират и други правителствени сгради, като Министерство на външните работи и Министерство на финансите. Вратата на Индия е 42 метрова каменна триумфална арка. На нея са изписани имената на 85 хиляди индийски войници, загинали по време на Първата Световна война, на Северозападните граници и във войната с Афганистан през 1919 година. Под Арката се намира Паметникът на незнайния войн. Около Вратата се простират зелени морави. Минарето Кутаб – построено през 1199 г от Кутбудин. И досега се спори дали в памет на победа във война, или просто като минаре към съседната джамия. Независимо от това, то продължава да се извисява през вековете с внушителните си 72,5 м височина. Нощувка.

3 ден: Джайпур
След закуска се отправяме с автобуса към Джайпур. Настаняване в хотела. Следобяд ще посетим Градския Дворец на Махараджата, бивша кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Друга малка част все още се използва от кралската фамилия на Джайпур. Изграден във формата на крепост, дворецът заема почти една седма част от града. Една от главните атракции в музея е секцията с оръжия. Колекцията от пистолети, саби, кинжали и пушки е наистина впечатляваща. Вечеря в местен ресторант с традиционна музикална и танцова програма. Нощувка.
 
4 ден: Джайпур
След закуска, ще се направим обиколка на Джайпур - познат още като „розовия град” заради цвета на мазилката, използвана за почти всички сгради, е известен с невероятно добре изработения си градоустройствен план, както и с факта, че е най-големият център за преработка на полускъпоценни камъни в света. Първо ще разгледаме Кехлибарената крепост. Класически, романтичен раджастански дворец -крепост. Гледан отвън, не прави особено впечатление с очуканите и износени от времето стени. Но влизайки вътре, пред нас се разкрива пищно великолепие от миниатюри, изрисувани по стените в разточителни ловни, военни и празнични сцени, с безброй скъпоценни камъни и огледални парченца, вградени в мозайките. В рамките на двореца можем да разгледаме Джаг Мандир, или Залата на Победата. В нея пък се помещава известната стая Шиш Махал, четирите стени на която са от горе до долу декорирани в блестящи парченца огледало, специален внос от Белгия. По желание – изкачване по хълма на гърба на слон, срещу допълнително заплащане от 10 евро на човек. По пътя към Кехлибарената крепост ще направим спирка за снимки при Хава Махал, или в буквален превод Дворецът на ветровете. Той е една от основните забележителности в Джайпур. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Дворецът на ветровете е изцяло завършен през 1799 година, като е издигнат по заповед на махараджата Савай Пратап Савай (Maharaja Sawai Pratap Singh). Дизайнер на проекта на Хава Махал е Лал Чанг Уста, който проектирал двореца под формата на короната на индуски бог Кришна. На 6 км от Джайпур е Джал Махал - Когато гледаш двореца Джал Махал ти се струва, че е увиснал във въздуха и едва докосва повърхността на водата. Разбира се, не е така – всъщност три етажа от тази чудна постройка през по-голямата част от годината са потопени под повърхността, така че видим е само най-горният, четвърти. Наричат Джал Махал „водният дворец”, точно защото е построен в езерото Ман Сагар Джантар Мантар, най-голямата древна обсерватория в света, изградена от мрамор, подслонила 17 големи телескопа, от които повечето все още функционират. Следобяд ще имате няколко часа свободно време за посещение на базари и шопинг. Нощувка

5 ден: Агра

След закуска поемаме за перлата на програмата - Агра, като по пътя ще посетим и Фатехпур Сикри –  призрачният  град, столица на моголския владетел Акбар от 1571 до 1585 г. Градът, някога тънещ в разкош, започва да запада когато настъпва възхода на империята на Джатите, след напускането му от владетеля Аурангазеб. Заслугата  за запазване на древните паметници във Фатехпур Сикри е на Лорд Курзон, а в последсвие е под опеката на Археологическото дружество за опазване наследството на Индия. Градът е ограден от стени, формиращи правоъгълник, с девет внушителни порти, всяка от които има свое име - Delhi Darwaza, Lal Darwaza, Agra Gate, Suraj, Chandra Darwaza, Tehra Gate и Ajmeri Darwaza. Продължаваме към Агра, настаняване в хотел. Следобяд – разглеждане на Агра. Достигаме до най-известната и задължителна спирка в програмата - Тадж Махал – Описван като най-екстравагантния паметник, строен в името на любовта. Построен е от моголския владетел Шах Джахан в памет на неговата кралица Мумтаз Махал, която умира при раждането на четиринадесетото им дете. Строежът отнема 22 години (от 163 до 1652 г.) За главен архитект на този шедьовър се счита персийският архитект Устад Ахмад Лахори. Освен с Тадж Махал, Агра се слави също и с крепоста си. Градът е основан през 1504 г от Султан Сикандар Лоди, владетел на Делхийския султанат. След смъртта му, неговият син Ибрахим Лоди продължава да управлява султаната от Агра, до 1526 г, когато губи битката при Панипат с династията Бабур.
Крепостта Агра е построена от масивен червен варовик на бреговете на река Ямуна. Строежът е започнат от император Акбар през 1565, а по-късно е разширена от внука му Шах Джахан. По желание – Мохабат а Тадж – възстановка на историята за построяването на Тадж Махал. С пищни танци, под звуците на типичната музика, актьорите ще разкрият пред нас любовта на ШахДжахан и съпругата му Мумтаз, вдъхновила построяването на двореца. Нощувка.

6 ден: Харидвар - Ришикеш

След закуска, напускаме вълшебния град Агра и се отправяме за Ришикеш през Харидвар. Тук ще видим ритуала Ganga Aarti – молитва към Ганг.  Молитвите са отправени към богове и богини. И понеже в индийската култура Ганг не епросто река, а божествена майка, към нея се отправят молитви. Реката Ганг дарява живот със своите води. Същите свещени води, които отмиват греховете, когато се потопиш в тях. Ганг освобождава душите на умрелите. В исторически аспект, милиони хора са населявали бреговете й и сасе препитавали покрай нея. Тя е безценна суровина за земеделието на Индия. Ето защо реката винаги е била почитана като богиня, която някога е обитавала Рая. Продължаваме пътя си към Ришикеш, настаняване в хотела. Нощувка.

7 ден: Ришикеш - хотел NaturOville Vedic Retreat

Закуска. След натоварените 6 дни, изпълнени с вълнуващи гледки и преживявания, идва време за заслужено отпускане и наслада за душата и тялото. В следващите два дни ще можете да се насладите на многобройни Аюрведа процедури, йога, медитация – по ваш избор. Вечерта ще участваме в урок по готвене, провеждан от известни местни Аюрведа готвачи. Нощувка.
 
8 ден: Ришикеш
Закуска. Аюрведа процедури, йога, медитация – по ваш избор. Вечерта ще участваме в урок по готвене, провеждан от известни местни Аюрведа готвачи. Нощувка.
 
9 ден: Ришикеш - Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Делхи, свободно време и трансфер до летище Делхи. Полет късно вечерта за България ( 03:00 часа на 24.03.2019).
 
10 ден: София
Пристигане в София.
 
Цената на човек настанен в двойна стая: 2780 лева
Цената включва:
 • Настаняване в посочените по-горе хотели, в двойна стандартна стая;
 • 8 нощувки със 8 закуски и 7 вечери (В Джайпур – вечерята е с шоу програма);
 • Самолетен билет София – Делхи – София;
 • чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг;
 • Трансфери, екскурзоводско обслужване на български език
 • Два аюрведични готварски урока в един от най-известните центрове в Ришикеш;
 • Сесии йога и медитация в хотела в Ришикеш;
 • Входни такси за изброените в програмата забележителности;
 • Транспорт по програмата;
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина;
 • водач - преводач от туристическата агенция;
Цената не включва:
 • Обяд  и вечеря в дните, където не е посочен;
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 595 лева;
 • В Агра – шоу програма, без вечеря – 40 евро;
 • По желание – разходка на гърба на слон в Джайпур -  20 евро;
 • Напитки;
 • Бакшиши за екзкурзовод, шофьор, пиколо - заплащат се задължително на място: около 2 USD на турист на ден;
 • Аюрведични процедури - по избор и съобразени с индивидуалните предпочитания и здравословни потребности;
 • Разходи от личен характер;
 • Виза – 80 USD;
 • По желание -  Застраховка при отмяна на пътуване;

  Важно:
   
  • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
  • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
  • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";

   
 
 
 
Забележки:
 • При заетост на посочените хотели, могат да бъдат заменени с други подобни от същата категория
 • Няма пряка зависимост между разстоянието и времето, за което ще бъде изминато, заради различните пътни условия и задръствания.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,70 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
 • Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
 • За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: сканирано цветно копие на паспорта, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата), попълнен визов формуляр, сканирана цветна актуална снимка паспортен формат в размер минимум 10KB и максимум 1МG. Възможно е да се проведе и интервю.

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - златният триъгълник и аюрведа в Ришикеш
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.