ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур

София – Ташкент – Хива – Бухара – Гийдуан – Сармиш – Янги Газган - Айдаркул – Самарканд – Шахрисабз – Ташкент – София
11 дни / 9 нощувки
Цена от: 4360.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙЗА ДАТА 26.04.2019 МЕСТАТА СА ИЗЧЕРПАНИ
Нашата екскурзия, наречена Узбекистан - завоеванията на Тимур, ви дава възможността да посетите най-красивите места, най-известните забележителности на този нешлифован диамант- Узбекистан. Градовете, които ще видим, в древността са съперничели по слава и пищност на египетските пирамиди. Хива, Бухара, Самарканд, Шахрисабз ще ви изумят. Последните изследвания показват, че човекът е населявал тези територии преди около 40 000 или 50 000 години, което го прави един от най-старите обитавани райони. Този район се счита за люлката на всички индоевропейски езици. Ще прекосим пустинята по следите на древните кервани по пътя на коприната, ще следваме стъпките на великия завоевател Тимур. Около Нурата и Айдаркул ще преспим в юрти сред пустинята, което едва ли сте правили досега. Срещите с местните хора ще разкрият пред вас нова гледна точка към начина на живот и културата на узбеките. В тази програма се съчетават исторически, културни и природни забележителности. Ще останете очаровани от тази невероятна и красива страна.

1 Ден: Полет София - Ташкент (Turkish airline)

Вечерен полет от София през Истанбул до Ташкент.


2 Ден: Ташкент

При пристигане рано сутринта на международното летище в Ташкент ще бъдем посрещнати от нашия узбекски партньор, който ще ни съпроводи до хотела, където имаме 1 нощувка. Ще имаме възможност да се настаним и закусим. След това имаме цял ден на разположение да разгледаме Ташкент. Нашата обиколка започва от Площада на Независимостта, от там към площад Амир Тимур, метрото и театър Навой , които са в новия град. После ще отидем към стария град, където ще видим манастира Кукелдаш и базара Чорсу. Ще посетим и други забележителни места, като Хаст имам, манастира Барак Хан, където се съхранява ценно копие на корана от 7 век, джамията Тила-шейх и гробницата на Кафел шах. Вечеря в ресторант в града. Нощувка.

3 Ден: ТашкентУргенч – (30 km) – Хива

Трансфер до местно летище, където ще вземем ранен полет, в 7:00, за да пристигнем в Ургенч в 8:50 ч. Трансфер до хотела, който се намира на 40 минути път от летището. След това ще посетим крепостта Куня-Арк, Ичан-Кала, кулата Калта минор, манастира Мохамед Амин хан, джамията Джума, Таш хаули хан, Джамията с арката, минарето на Ислям ходжа, Минарето на главния везир, Кервансараят на Алахули Хан. След кат ообядваме, ще посетим мемориалния парк на Пахлаван Махмуд, пазара в Хива и център за традиционни занаяти. Вечеря. Нощувка.

4 Ден: ХиваБухара

След закуска поемаме на 6 часово пътуване към Бухара. Преди години по същия маршрут са вървяли камилски кервани. Ще спрем да обядваме и починем в чайна в пустинята. Настаняване в хотела, свободно време. Вечерята ни е в ресторант в Бухара. Нощувка

5 Ден: Бухара

Закуска. В 9:00 часа поемаме на обиколка с екскурзовод из стария център на Бухара. Ще видим внушителния мавзолей на Исмаил Саманид, Чашмай Аюб, джамията БолоХауз, и многократно разрушаваната и възстановявана Крепост с аркато. Следобяд ще видим също Минарето Калиан, Джамията Калиан, Манастирът Мир Араб, манастирът Улуг Бек, манастирът на хан Абдулазиз, Ханака и манастирът Надир Диван Бей. Бухара е един от най-древните градове в Узбекистан. Прекосявайки впечатляващия център на града, можем да видим керван сараите, работилници и магазини за коприна както са били преди векове. Обяд, вечеря, нощувка.

6 Ден: Бухара

След закуска нашият автобус ще ни отведе до резиденцията на емира на Бухара, комплекса Баха-ад-дин Накшбад, Хор минор. Ще обядваме в местен ресторант, а вечерята ще е в манастира Надирдеванбуй с традиционна фолклорна програма. Нощувка

7 Ден: БухараНуратаЯнги Газган - Айдаркул

След закуска поемаме към Нурата. По пътя ще спрем, за да видим каньона Сармиш. Нурата е град в пустинята, тук може да се види историческата крепост, построена от Александър Велики. Тук ще обядваме, след което се отправяме към селцето Янги Газган, населявано то пастири и разположено на брега на езерото Айдаркул. Може да поплувате в чистите води на езерото. Ще направим разходка из пустинята Къзълкум, а после ще вечеряме в юртата. Нощувка в юрта.

8 Ден: Янги ГазганСамарканд

След закуска потегляме към Самарканд. Настаняване в хотел, обяд. След обяд се отправяме към площад Реджистан, където ще видим куп пищни сгради, декорирани в типичния за региона орнаментиран стил. Ще посетим също и внушителната джамия на Биби ханъм. След това ще минеп през колоритния пазар Сияб, изпълнен с многоцветни магазинчета и сергии. По желание: Посещение на музикално шоу с традиционни костюми в театър Ел-Мероси. Вечеря. Нощувка.

9 Ден: Самарканд

Закуска. В 9:00 ч. Започва нашата обиколка с екскурзовод в стария град на Самарканд – към мавзолея на Гури Амир, некропола на Шах Зинда, който е може би най-значимият религиозен комплекс и уникален архитектурен шедьовър не само в Самарканд, но и в цяла Централна Азия. Ще посетим обсерваторията на Улуг Бек - велик владетел от 15 век, внук н аТимур, един от най-великите астрономи на своето време, както и работилница за копринена хартия „Мерос“. Свободно време. По желание: Светлинно шоу на площад Реджистан. Вечеря. Нощувка.

10 Ден: СамаркандШахрисабзТашкент (с влак)

След закуска се отправяме с коли към Шахрисабз – Зеленият град, който се намира на 80 км в южна посока. Главните забележителности там са Ак Сарай /Белият дворец 1380-1404/ , мавзолеят на Дорут Саодат – Дворецът на властта, и комплекса Дорут тилават. Ще посетим също и джамията Кок Гумбаз , построена през 1435 г, както и гробницата на самият могъщ завоевател Тамерлан /Тимур/, който е роден тук. Легендите разказвали, че ако гробът на Тимур бъде отворен, нещастие ще сполети света. Съветските учени не обръщат внимание на суеверия и през май 1941 отварят гробницата. Вътре намират скелет, който съответсва на данните, които имаме за владетеля. Няколко дни по-късно Германия напада Съветския съюз. След като обядваме, в 15:50 ч ще хванем влак за Ташкент. Настаняване  в хотел и нощувка.

11 Ден: Ташкент

Закуска и трансфер до летище за обратен полет. Пристигане в София.


 
Цената на човек настанен в двойна стая: 4360 лева

Цената включва:
 • Самолетни билети София – Истанбул – Ташкент и обратно с Turkish Airlines;
 • 8 закуски;
 • 8 вечери;
 • 2 обяда;
 • 9 нощувки на база настаняване в двойна стая, както следва:
 • Ташкент: “Rakat Plaza” 4*, “Sharq”4 или подобен;
 • Самарканд: Konstantin 4*, Asia Samarkand 4*, Diyora 4* или подобен;
 • Бухара: Rangrez 4*,Emir boutique 3*, Sasha&Son boutique 3* или подобен;
 • Хива: Madrassa 3*, Shahrezade 4*, MalikaKhiva 4* или подобен;
 • Айдаркул: - юрта;
 • Местен полет Ташкент – Ургенч;
 • Транспорт с влак, климатизиран автобус или автомобили по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване на български език при група от 10 човека;
 • Входни такси;
Цената не включва:
 • Застраховка отмяна на пътуването;
 • Разходи от личен характер;
 • Виза (електронна);
 • доплащане за единична стая - 275 лева;
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 22 лева; до 75г.: 24 лева; до 80г.: 28 лева);

Начин на плащане:
 • Депозит 50% от сумата при записване; доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
Необходими документи:
Валиден задграничен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
 
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 10;

Забележки:

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО УЗБЕКИСТАН - завоеванията на Тимур
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.