ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу

Лима – Паракас – остров Балестас - Ика – оазис Хуакачина – Наска – платото Наска – Арекипа - каньон Колка - Пуно - Вивикунка - седемцветната планина – езерото Титикака – Куско – Мачу Пикчу
17 дни / 14 нощувки
Цена от: 6999.00 лв
Дати: 25.04.2019г.; 15.09.2019г.;
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
12.09.2020 от 7699 лв резервирай
12.09.2020 от 6999 лв резервирай1 ден: София – Амстердам / Париж
 
За екскурзията до Перу, ще се срещнем на летище София за полет СофияЛима през Амстердам или Париж.
 
2 ден: Лима
 
Пристигане в Лима. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Свободно време за почивка и възстановяване след полета, за да имаме сили за същинското пътуване в един необикновен град и една вълшебна страна. Вечеря – не е включена

3 ден: Лима – Паракас
 
След закуска ще направим обиколка нанай-известните забележителности в Лима – „кралският град". Ще видим историческия център, площад Сан Мартин, централния площад, правителствения площад, катедралата и Музея на религиозното изкуство, църквата Санто Доминго с гробниците на Санта Роса и Сан Мартин де Порас. Ще посетим църквата на Св.Франциск с манастира към нея – най-големият комплекс, признат за паметник на колониалното изкуство в Америка и принос към културното наследство на човечеството. Ще посетим Базиликата с 21 олтара, манастирите и библиотеката на монасите, музеят, в който са изложени 11 картини от школата на Рубенс, произведения на Сурбаран и Рибера, предверието, декорирано с плочки от Севиля от 16 век, подземни катакомби. Ще посетим и парка Ел Оливар с маслинови дървета пренесени от Испания още през 15 век. Централния парк Мирафлорес и Ларкомар, символ на модерна Лима и основна туристическа атракция и място за почивка и забавления, с прекраснен изглед към Тихия океан. В 13:30 ч потегляме от Лима за полуостров Паракас – 260 км – около 4 часа, където където се намира най-важният природен резерват на перуанското крайбрежие. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска 

4 ден: Остров Балестас – Наска
 
Закуска. Екскурзия с лодка до остров Балестас, където може да видим морски лъвове, синекраки рибояди, пеликани, пингвини и други видове морски птици. На връщане с лодката ще минем покрай известната скална рисунка „Свещник“, издълбана в скалата, в стила на рисунките от платото Наска. След обяд се отправяме с автобус към град Наска. Преход от около 260 км - около 4 часа. След това потегляме за Ика.  Ще посетим лагуната Хуакачина, която е заобиколена с пясъчни дюни. Ще прекосим пустинята Ика с бъгита, по-екстремно настроените от вас могат да опитат и сандбординг. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска
  
5 ден: Наска – Арекипа
 
След ранна закуска имаме трансфер до летище Наска, от където ще се насладим на 30 минутен полет над платото със световно известните загадъчни скални рисунки. Мащабните дълги линии и геометрични фигури, наподобяващи животни и птици могат да бъдат видяни в своята цялост единствено от въздуха, тъй като са издълбани в пустинята. В 13:30 поемаме с автобус къмград Арекипа ( Около 10 часа - 640 км) през пустинята и крайбрежните долини.  Пристигаме в Арекипа, наричан още Белият град заради сградите, построени от бял вулканичен камък. Настаняване в хотел. Заради дългия преход, обядът е на борда на автобуса, пакетиран Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска и пакетиран обяд
 
6 ден: Арекипа
 
След закуска, обиколен тур на Арекипа, включващ централния площад – един от най-красивите площади в Перу, катедралата, красива сграда, типичен пример на перуанската архитектура от 19 век, в която се съхраняват съкровища от злато и сребро. Ще посетим и църквата Ла Компаня, старинен храм на йезуитския орден – един от най-важните храмове в Арекипа заради своята история, красива фасада с издялани в колоните корони, птици, цветя и др. При по-внимателно вглеждане във фасадата може да надникнем зад европейското влияние – ангелите са с индиански лица, а дори има едни с типичната корона от пера. После ще посетим манастира Санта Каталина – на практика малък град, основан през 17 век и отворен за свободно посещение едва през 1970 г. Може би точно заради това е толкова добре съхранен в продължение на 400 години. Влизайки в манастира , вес едно се пренасяте в миналото, разхождайки се сред просторни градини, жилищни помещения за монахините и за слугите, старинната кухня и каменни вани. Някога населяван от 500 монахини, в момента се обитава само от около 20. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска.

7 ден: Арекипа - Каньона Колка
 
Рано сутринта след закуска поемаме на обиколен панорамен тур с автобус към каньона Колка, един от най-дълбоките каньони в света – 3400 м. Ще прекосим пампата в националния резерват Агуада Бланка, населявана от стада лама и алпака. Ще преминем покрай терасирани терени, обработавни от местното племе Колагуа още от времето преди Колумб. Пакетиран обяд. При пристигане в долината Колка се настанявате в избрания лодж. Следобед препоръчваме да си починете, за да се приспособите към голямата промяна в надморската височина. Ако се чувствате достатъчно бодри, може да използвате времето да се разходите наоколо или да се отпуснете в топлите минерални бани. Вечеря. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска, обяд и вечеря.

8 ден: Колка – Долината на кондора – Долината Чивай

След закуска ще отидем до мястото, където почти винаги може да се види най-голямата птица в света – кондорът. Не може да забравите гледката н авеличествения му полет. На връщане ще минем през колониалните градчета Yanque, Coporaque, Achoma и Maca. Една добра възможност да наблюдавате начина на живот на местните хора, който не се е променил значително от времето на инките. Обяд в местен ресторант. Нощувка в района на долината Чивай. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска и обяд
 
9 ден: Долината Чивай  - Юлиака и Пуно
 
Закуска. В 13:30 часа тръгваме с автобус към Пуно (около 07 часа - 258 км). Маршрутът предлага живописни гледки. По павиран път ще минем през малки градчета, през красивата лагуна Лагунилас, където може да видим ферми за пъстърва, а също може да срещнем местни видове фламинго и други птици. Ако има достатъчно време, може да посетим погребалните кули Силустани, които са огромни идеално цилиндрични структури от древно Перу, построени далеч преди епохата на инките. Такава прецизност  на изработката не може да се срещне никъде другаде в Южна Америка. Посещението  на  Силустани ще ви даде  нов поглед върху живота преди инкската цивилизация, а също ще ви даде възможност да се насладите на гледката към лагуната Умайо, разположена в подножието на естествената платформа, на която са разположени цилиндричните съоръжения.  
Нощувка.
Включена храна за деня: закуска.
 
10 ден: Пуно – Титикака – плаващите острови на племето Уро – остров Такуиле – Пуно
 
След закуска, рано сутринта се отправяме за едно незабравимо пътешествие с моторна лодка в езерото Титикака. Ще посетим уникалните „Плаващи острови“ на племето Уро. Тези древни обитатели на езерото, известин  също като Водното племе, са построили свои острови като периодично добават нови слоеве от специфичен вид тръстика, от рода на папируса, наричана Тотора. Техните домове и лодки са направени от същия материал. Продължаваме своето пътуване с моторната лодка към остров Такуиле, населяван племе, което говори езика Куечуа. С течение на времето са развили уникална социална система, както и специфична технология за ръчно тъкане. За да се стигне до там, пътят минава по каменна стълба с 567 стъпала, виещ се през зелени тераси. За награда ще имаме време з апочивка и обяд. След като похапнем в местно заведение в Текуиле, ще се разходим през археологическите забележителности и хълмове из 6 километровия остров. Следобяд се връщаме в Пуно, където ще имаме свободно време за вечеря.  Нощувка.
Включена храна за деня: закуска и обяд.
 
11 ден: Пуно Куско


Закуска. Тръгваме рано с автобус за град Куско. Пътуваме през платото Колао, със спирки в град Айявири, важен център на животновъдството и текстила, ще посетим и впечатляващия храм Каласая - останки от древната култура Пукара. По пътя ще спрем и в Рагчи, където ще видим светилище на инките, посторено от инкския владетел Пачакутек в чест на великия инкски бог Виракоча. Забележителен пример за инкската архитектура, с централна каменна стена, а останалите стени са от огромни кирпичени тухли. След около 70 km ще минем през фермата Ла Рая, където ще видим стада викуня и лама. По време на пътуването ще видим и езерото Вакарпай. В неговите спокойни води се отразяват околните високи планински вериги. Продължаваме към красивия град Андахуайлилас, ще посетим църквата Сан Педро де Андахуайлилас, по-известна като Сикстинската капела на Южна Америка заради цветния декориран таван. Обяд в спокоен ресторант, където ще опитаме местни кулинарни специалитети. Настаняване в хотел в Куско, свободно време за вечеря. Нощувка. Включена храна за деня: Закуска и обяд
 
12 ден: Куско
 
Закуска. Свободно време, в което може да се разходите из кварталните уличките на Сан Блас – артистичния квартал, където живеят и работят много майстори н априложните изкуства и занаяти, като например фамилията Мендевил Олаве и Мерида. От Плаза Назаренас се разкрива панорамна гледка към целия град Куско. В тясната пешеходна уличка  Хатунрумивок, в близост до Плаза Назаренас и Плаза де Армас, може да видите известната със воята прецизност зидария на инките. Около средата на улицата ще видите истински шедьовър – дванайсетоъгълен камък. Инките са били ненадминати и до днес майстори в дялането на камъни за зидария, които се сглобяват един в друг с такава точност, че не е била необходима спойка от хоросан или кал. Испанските завоеватели много често са се възползвали от това, като са използвали здрави основи на инкски строежи за своите сгради. Централният пазар Сан Педро е един от най-старите в  Куско, основан през 1925 година и почти не е променил своя облик, но остава един от възловите центрове за снабдяването на града. Намира се на около 8-10 минути пеша от Плаза де Армас, но е съвсем различен като атмосфера. От двете страни на улиците са насядали търговци мъже и жени в традиционни носии, предлагащи различни стоки – ядки, царевица, сушени плодове. Ще се учудите колко различни неща се продават в един магазин /тиенда/. Независимо какво търсите – пуловер от вълна на алпака, прясно изцеден сок, килограм нектарини, пържени специалитети, бутафарас /сандвич със шунка върху френско хлебче/ или подарък за близки и приятели, сувенир . всичко това може да намерите тук. Следобяд ще направим организирана обиколка на Куско с екскурзовод, с посещение на Централния площад, катедралата и Храмът на слънцето, Кориканча. След това напускаме града и се отправяме към градовете на инките  Кенко, Тамбомачай, Пука Пукара и величествената крепост Саксайхуаман, стратегически изградена на висок хълм с изглед към Куско, известна с огромните дялани камъни, изпозвани за градежа. Някои от тях достигат до 9 м и тегло около 350 тона. Към 20ч. имаме организирана вечеря с фолклорна програма в традиционен ресторант. Музикантите свирят на традиционнте за Андите инструменти, а танцьори в пъстроцветни косюми изпълняват различни перуански танци. Нощувка.
Включена храна за деня: закуска и вечеря с програма
  
13 ден: Куско – Агуас Калиентес ( град Мачупикчу ) 
                                                         
След закуска рано сутринта поемаме към долината Урубамба, свещената долина на инките. Всеки вторник, четвъртък и неделя се провежда живописният индиански пазар Писак, където все още се практикува и разменна търговия. Ще можем да усетим традиционната атмосфера по време на обяда ни. Следобяд ще минем през градчетата Калка и Урубамба, ще посетим инкската крепост Олянтайтамбо, изградена да охранява входа на долината и да предпазва от набези на племена, населяващи джунглите в низината. Разхождайки се из уличките на съседното градче можете да придобиете представа за стратегическата роля на този военен, религиозен и земеделски център от времето на инкската империя. Нощувка.
Включена храна за деня: Закуска.
 
14 ден: Агуас Калиентес (град Мачупикчу- Мачу Пикчу - Куско                                                                                                                                        
Закуска. С автобус за окло 20 минути по 6 километров, виещ се в планината път ще стигнем до отпътуваме за известната цитадела на инките Мачу Пикчу – изгубеният град на инките, и по-точно за местността Уейна Пикчу./2720 м надморска височина/, с около 360 метра по-висок от Мачу Пикчу. Мачу Пикчу е бил открит за цивилизования свят едва през 1911 година, и някак е останал незабелязан от испанските конквистадори. Няколко светилища има в района – Храмът на Луната, Голямата пещера, Храмът на кондора, Храмът на трите вдовици, Незавършеният храм, както и Храмът на Слънцето, наричан още Тореон. Ще се включим в тур с местен гид, който преминава през главния площад, кръглата кула, свещеният слънчев диск, храмът на трите вдовици и няколко места за погребения. От Вратата на Слънцето се разкрива невероятната гледка към най-известните руини в Перу, а може би и в света. Туристите се тълпят за снимка като тези на хиляди други преди тях. Вратата на слънцето или Инти Пунку, представлява две скали от двете страни натесен проход, през които се показва слънцето всяка сутрин при изгрев, и от там получава името си. Отлична възможност да се разходите из градчето Агуас Калиентес и да се отпуснете в топлите минерални извори. След това имате избор между следните опции: Водопадът Мандор. Посещението на този водопад е назабравимо приключение. Достига се за около час ходене пеша. Горещи минерални извори. На около 800 м в източна посока от града Мачу Пикчу се намират минерални извори с топла вода, богата на сяра. Известни са с лечебните си свойства за страдащите от ревматизъм. Минералната вода помага и з апремахване на стрес и токсини. Водата в различните басейни варира от 38 до 46 градуса. Нощувка.
Включена храна за деня: закуска.
 
Ден 15: Куско – Вивикунка
 
Закуска. Ако сте склонни на пешеходен преход от няколко часа, можете да прекарате един фантастичен ден с пътуване до седемцветната планина. Пътуването е около 3,5 часа с автобус през красиви планински пейзажи, върхове покрити със сняг, реки и езера с кристално чисти. Но гледката към разночветната планина просто ще ви остави без дъх! Тръгването е рано, около 3 часа сутринта, за да стигнем през няколко селца до крайната цел Ханчипата, населена от племето Куесуно, от където продължаваме пеша, като преходът ни е около 3 часа, през които освен на чудните планински гледки, ще се радвате и на близки срещи с местната фауна в нейните естествени местообитания. Достигайки до зашеметяващата гледка на цветната планина, ще имаме около час да починем и да направим неворятни снимки на това природно чудо. Връщаме се по същия път пеша и после с автобуса. Очаквано пристигане в Куско около 19 часа. Нощувка.
Тъй като вечерта сме отново в същия хотел, тези от вас, които не се чувстват готови за такъв пешеходен преход, или не им се става толкова рано, имат възможност да изберат да си останат в Куско и даимат повече свободно време.

Включена храна за деня: закуска и обяд.
 
16 ден: Куско – Лима – София
 
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване със самолет от Куско за Лима, и от там с последващ полет за София.

17 ден: София
 
Пристигане в София.
 

Стая:
Цена на човек в  двойна стая в хотели 3*
Цена на човек в  двойна стая в хотели 4*
Цена на човек в  двойна стая в хотели 5*

Цена:

 

6999 лева

7699 лева

10659 лева

Цената включва:
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Паракас и Наска: екскурзия до остров Балестас и полет над скалните рисунки в Наска;
 • Арекипа: Обиколен тур н аграда и екскурзия  в околностите  на града;
 • Колка: екскурзия;
 • Пуно: Екскурзия с лодка по езерото Титикака, обяд в Такуиле;
 • Куско: Обиколен тур, вечеря с фолклорна програма;
 • В Свещената долина на инките: Екскурзия до Писак и Олянтайтамбо. Включен обяд;
 • Мачу Пикчу: Посещение на Цитаделата с вкл. местен водач;
 • Лима: обиколен тур;
 • Полет София – Амстердам – Лима и обратно с вкл. багаж до 20 кг;
 • 14 нощувки ( разгледай примерни хотели в графа "други");
 • Всички закуски, обяди и вечери, описани в програмата;
 • Входни такси;
 • Всички трансфери и наземен транспорт;
 • Билет за  влак Олянтатамбо - Агуас Калиентес – Олянтайтамбо;
 • Автобусен билет Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Агуас Калиентес;
 • Автобусен билет Лима – Паракас – Наска – Арекипа – Пуно – Куско;
 • Вход за Мачу Пикчу – Хуайна Пикчу или Планината Мачу Пикчу;
 • Самолетен билет Куско – Лима;
 • Местен водач на групата;
Цената не включва:
 • Алкохолни и безалкохолни напитки, бутилирана вода;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши;
 • Обяди и вечери по програмата, където не е спомената;
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 34 лева; до 75г.: 36 лева; до 80г.: 40 лева);;
 • Застраховка за отмяна на пътуването;
 • Доплащане за единична стая;
 • По избор - доплащане за транспорт с автомобил или бус, вместо с автобус по маршрута Чивай - Юлиака - Пуно - в зависимост от броя на групата
 • По избор - Трекинг в Седемцветната планина - 80 USD на човек
   
Забележки:
 • За настаняване в единична стая или двойна стая с отделни легла – доплащане, при запитване;
 • Пътуването се провежда при записани над 8 човека;
 • Туроператорът не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;
 • Всички упоменати часове са приблизителни; 
Важно:
 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";
Полетно разписание:
 • Подлежи на уточнение
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
 
ХОТЕЛИ 3*
 
хотел
град
брой нощувки
El Carmel
Lima Miraflores
01
El Mirador
Paracas
01
Casa Andina
Nazca
01
Tierra mistica
Arequipa
02
Eco Inn
Chivay
02
Qalasaya
Puno
02
Royal Inka
Cuzco
02
Gringo Bill
Aguas Calientes
01
Royal Inka
Cusco
02
 
ХОТЕЛИ 4*
 
хотел
град
брой нощувки
La Hacienda
Lima Miraflores
01
La Hacienda
Paracas
01
Turistas
Nazca
01
Casa Andina
Arequipa
02
Colca Lodge
Chivay
02
Jose Antonio
Puno
02
San Agustin D
Cuzco
02
Casa Andina
Aguas Calientes
01
San Agustin D
Cusco
02
 
ХОТЕЛИ 5*
 
хотел
град
брой нощувки
Marriott
Lima Miraflores
01
Libertador
Paracas
01
Cantayo
Nazca
01
Libertador
Arequipa
02
Casita del Colca
Chivay
02
Libertador
Puno
02
Marriott
Cuzco
02
Sumaq
Aguas Calientes
01
Marriott
Cusco
02

 

 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
 • ЕКСКУРЗИЯ В ПЕРУ – полетът на Кондора - седемцветната планина и Мачу Пикчу
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.