ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи

София- Единбург – Норт Беруик – Хайландс и езера – Глазгоу –Стърлинг – Уолъс монюмент – Фолкърк – Единбург - София
5 дни / 4 нощувки
Цена от: 1780.00 лв
Дати: 17.05.2020г.; 20.09.2020г.
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.09.2020 от 1780 лв резервирай 
1 ден: София – Единбург
 
Нашата екскурзия в Шотландия ще започне с полет от София за Единбург в 21:10. Пристигане в Единбург 22:50 ч. след което следва трансфер и настаняване в хотел  3* /Holiday Inn Express  Royal Mile 3* или подобен/. Нощувка.
 
2 ден: Единбург – Норт Беруик
 
След закуска в хотела ще направим пешеходна Обиколка на Единбург, която ще премине през: двореца „Холируд Хаус“ – кралската резиденция на Шотландия; известната Кралска миля, където ще се запознаете с историята на старите сгради в града; катедралата Сейнт Джайлс от 12 в., в чиито параклис и до днес се събират членове на Ордена на рицарите. По желание посещение на замъка на Единбург* – най-известната сграда в града, от крепостните стени на която се открива великолепна панорама към Единбург и околностите му. Следобед по желание - North Berwick –посещение на Scottish Sea Bird Center*, където може с лодка и водач да обиколим няколко острова, населени с огромен брой морски птици. Екскурзията продължава 1 час и 15 минути, 3 острова /има и други алтернативи/. Нощувка.
 
3 ден: Стърлинг – Аберфойл
 
Закуска в хотела. В 08:15 часа тръгване от Кралската миля през долината Форт към Стърлинг. Ще спрем при придобиващите все по-голяма популярност метални статуи на коне Kelpies , издигнати от Скотиш Каналс в памет на индустриалното минало. Ще спрем на идеалното за снимки място. В 10:00 am ще продължим към Stirling Castle – най-важният замък в шотландската история, поради стратегическото си местоположение между ниските и високите земи. Шотландските и понякога английски армии са спирали настъпващи вражески армим от всички посоки. Ще чуете историите за много битки и героии, като най-известният от тях е Уилям Уолъс, чиито подвизи вдъхновяват филма Смело Сърце. Зад стените на замъка, в неговите просторни зали, тесни коридори и тъмници са съхранени над 900 години итория. Това е една от най-посещаваните забележителности в Шотландия. Ще имате 90 минути да влезете и разгледате замъка, или да да разгледате стария град на Стърлинг, преди да отпътуваме за Високите земи. В 12 часа ще спрем на красивото езеро Loch Menteith, от където се открива забележителна гледка към величествения връх ‘Ben Lomond’. Обяд в селцето Аberfoyle, от където ще продължим към прохода ‘Duke’s Pass‘, ще спрем за малко, за да направите страхотни снимки на невероятните пейзажи. След това имаме среща с известните планински дългокосмести крави ‘Hairy Coos‘. Тези забележителни местни обитатели винаги са готови да ви позират! В 13:45 часа ще направим кратка разходка сред природата, за да стигнем до красивия водопад  Little Fawn,  в сърцето на национален парк Troassachs. Около 15:00 часа: При езерото Loch Katrine,  ще се насладим на красивите гледки, вдъхновили поета Сър Уолтър Скот за стихотворението Дамата от езерото. Ще чуем историята на най-известния местен жител – Роб Рой МакГрегър,  ще имате възможност да видите и снимате още невероятни пейзажи. След това ще спрем за малко в селцето Callander. В 16:00 часа, ще имаме възможност да посетим  Deanston Distillery*, разположена на брега на красивата река Teith. Можете да направите 45 минутна обиколка, където ще научите много за процеса производство на известната шотландска напитка от начало до край, след което, само ако имате навършени 18 години, може да завършим с дегустация на уиски / допускат се само навършили 18 годишна възраст/. Втората възможност за допълнителна екскурзия в 16:00 часа, ако не се интересувате от уиски, е посещение близкия замък Doune Castle*, който датира от 14 век. Тук са снимани редица филми, сред които Monty Python and the Holy Grail, Game of Thrones и Outlander. Около 18.30 часа пристигане обратно в центъра на Единбург. Нощувка.
 
4 ден: Единбург – Глазгоу
 
Закуска. Днес предстои пътуване до Глазгоу, кътедо ще направим обиколка, минаваща през Wallace monument, Falkirk wheel и други. Глазгоу – най-големият град в Шотландия и трети във Великобритания – израства от малко селище на брега на река Клайд до едно от най-големите пристанища в централната част на Средношотландската низина. Името е келтско и вероятно произлиза от словосъчетанието “glas cau or” на мъртвия кумбрийски или на родствения му гаелски език и означава “зелено корито” или “зелена долина”. Появява се за първи път из хрониките през 1116 г. Съществуват обаче много по-стари летописи – още от 540 г., разказващи как крал Ридерх Щедри приветства почитания като покровител на Глазгоу св. Кентигърн, познат с народното прозвище св. Мънго, като епископ на създадената местна общност новопокръстени в християнската вяра. Именно св. Мънго се смята и за основател на Глазгоу. Връщане в Единбург. По желание - Традиционна шотландска вечеря в замъка Prestonfield 5** - включва традиционни шотлански ястия и развлекателна програма. Нощувка.
 
5 ден: Единбург – София
 
Закуска ( сух пакет). Освобождаване на хотела, трансфер до летище. Полет ЕдинбургСофия  07:15 – 12:55 ч..
Цена на човек настанен в двойна / тройна стая: 1780 лева
Цената включва:
 • Самолетни билети София - Единбург - София;
 • включен ръчен багаж 40х20х25;
 • 4 нощувки и закуски ( едната от които е сух пакет ) в хотел 3*  в Единбург;
 • 1 обяд в Аберфойл;
 • Транспорт с автобус по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
Цената не включва:
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина;
 • За настаняване в единична стая - доплащане 680 лева (при запитване, възможност за комбинация с друг човек);
 • доплащане за ръчен багаж до 10 кг или чекиран до 20 кг. - цена съгласно тарифите на авиокомпанията;
 • Застраховка за отмяна на пътуването;
 • Традиционна шотландска вечеря - 70 паунда;
 • разходи от личен характер;
Входни такси за посещавани обекти - заплащат се на място:
 • Edinburgh castle – вход £17;
 • замъка Sterling – вход £15;
 • Wallace monument - £10.50 (има изкачване на стълби);
 • Doune Castle - Вход £6.00;
 • дегустация на уиски - £8.00на човек, допускат се само лица, навършили 18 годишна възраст;
 • Scottish sea bird center £27;
ВАЖНО!
 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";
 
Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
 • София – Единбург: 21:10–22:50 часа;
 • Единбург – София: 07:15 – 12:55 часа.;
 

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ШОТЛАНДИЯ – страната на гайдите, смелите сърца, уискито и красивите планински пейзажи
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.