САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ - Барселона Прованс Чинкуе Тере

София – Барселона – Абатство Монсерат - Каркасон - Монпелие – Ним – Арл - Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон – Шато Ньоф де Пап - Горд – Екс ан Прованс - Ница – Монако – Монте Карло – Ез – Савона – Генуа – Леванто - Чинкуе Тере – Болоня – Сан Марино – Анкона - София
9 дни / 8 нощувки
Цена от: 1280.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ1 ден: София – Барселона
 
Отпътуване от летище София за Испания с чартърен полет в 8:00 часа. Пристигане на летището в Жирона в 9:40 часа и отпътуване за Барселона. Въпреки, че не е столица на Испания, Барселона е най-посещаваният от градовете в страната. Градът е разположен в североизточната част на страната. Явява се столица на автономната област Каталуния. Повечето туристически забележителности са разположени в стария град. Ще имаме възможността да се насладим на панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език - първо ще се отправим до Градският парк с Парламента, Триумфалната арка - Разположена в близост до парк Цитаделата. Тя послужила за главен вход на Световното изложение, проведено в Барселона през 1888 година. Арката е изпълнена в неомавритански стил от архитект Жузеп Виласека и Казанова. Ще преминем и през Ла Рамбла (La Rambla) – известната Барселонска улица започва от Площад Каталуния и стига до Паметника на Христофор Колумб (Mirador de Colom) на Port Vell (Старото пристанище). На нея се намира прочутият оперен и балетен театър Лисео (Gran Teatre del Liceu), но не само той е причина за силния артистичен дух, владеещ цялото пространство наоколо. Можете буквално да се разхождате върху невероятната улична мозайка на Хуан Миро в характерния за него сюрреалистичен стил, а тротоарите постоянно са окупирани от множество улични артисти, някои наистина забавни, други – малко странни, че дори и плашещи. Наблизо е и Кафенето Café de l’Opera, което се намира точно срещу театъра е със запазен виенски интериор от средата на 19-и век, а мястото води началото си още от 18-и век. От 1929 г. досега кафенето няма нито един почивен ден, дори и по време на Испанската гражданска война. Ще отидем и до Катедралата Светото Семейство (Sagrada Familia) (от вън), каса Мила (La Pedrera/casa Mila), каса Батийо (Casa Batllo), са безкрайно вдъхновяващи за ценителите на архитектурата и на гениалността на световно признатия Антони Гауди. Забележителният „ар нуво“ стил на каталунския архитект се е превърнал в символ на Барселона, разпознаваем навсякъде. Катедралата в строеж – единствена по рода си в наши дни, къщите, дворецът Гюел и паркът, където се намира и домът на Гауди, разкриват в детайли уникалния стил на архитекта, чийто почерк може да се види почти навсякъде в града, както и на почти всички сувенири. Свободно време. Трансфер до хотела в Коста Брава. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Абатството Монсерат и Рицарска вечер
 
Закуска. Свободен ден на крайбрежието на Коста Брава или полудневна екскурзия по желание до Абатството Монсерат. “Санта Мария де Монсерат” е бенедитински манастир, основан през 11 в. от игумена Олива от манастира “Рипол”. През 15 в. получава независимост като абатство. Тук се съхранява Девата на Монсерат или “черната Мадона” - покровителката на Каталуния. Според легендата, статуята на девата е направена от Св. Лука и е донесена в манастира от Св. Петър през 50 г. Манастирът има детски хор, който се счита за най–старата школа по песнопение в Европа. Музеят притежава богата колекция от религиозна утвар, картини на майстори от 13 до 20 век, икони и предмети от библейския Изток. Вечеря в хотела. Вечерта по желание организирано посещение на Рицарска вечер. Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от граф в неговия замък? Мечтали ли сте да се потопите в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията и смелостта си? Тази вечер ще имате възможността да се пренесете в приказния свят на графове, рицари и красиви дами. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото, докато вие похапвате от типичната вечеря и пиете вино от графската изба. След турнира, победителя ще ни покани в балната зала, където ще се потопите в ритъма на танца. Красиви коне ще танцуват фламенко пред очите Ви, а невероятният балет ще Ви остави без дъх. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Каркасон – Монпелие
 
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Каркасон. Пристигане в Каркасон – най-известната и стара крепост във Франция. Туристическа програма в Каркасон, чиято история и архитектура го прави през 1997 г. част от списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Градът е разделен на Горен и Долен. Първо ще видим старата част на града - Ла Сите. Разположена е върху хълм висок 450 м, който векове наред се явявал границата между териториите на днешна Франция и Испания. Ще се разходим до двойната крепостна стена Тя е около 3 километра и е една от най-дългите стени в Европа. Ще видим и Нарбонската порта. Замъка на графовете, базиликата Свети Назар от 12-ти век, хотел „Сите”, построен е върху мястото на бивш епископски дворец. Следва разходка в долния град и квартала Тривал. Свободно време и отпътуване за Монпелие. Разглеждане на Монпелие - една от перлите на Прованс: Най-известната забележителност в града е Place de la Comédie – дворецът на комедията, където е разположена и операта. В Монпелие се намира и най-старата ботаническа градина във Франция. Там се съхраняват едни от най-редките, застрашени от изчезване растителни видове. Други забележителности, които ще видим са Еспланад Шарл де Гол, Университетът на Монпелие от 1220 г. (известен с преподаването на медицина), Двете кули (останали от първоначалните 25) на градските стени - Тур дьо ла Бабот (превърната в обсерватория през 1739 г.) и Тур дьо Пен, Катедралата от 14 в. "Сен Пиер", акведуктът от 18 в. "Сен Клеман", улица Фош с триумфалната арка Порт дьо Пейру от 1691 г., Фонтанът "Трите грации" пред операта и покритият пазар Ал Кастелан. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
4 ден: Ним - Арл - Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон
 
Закуска. Отпътуване за Ним. След пристигането ще направим туристическа обиколка. Амфитеатърът, който е най-добре запазената във Франция римска арена. Той продължава да се използва за борби с бикове, Пон дю Гар - акведукт, пренасящ вода през малката речна долина, Мезон Каре, който е един от най-изящните малки храмове, Двете оцелели градски порти и срината римска крепост на близкия хълм Мон Кавалие, Музея на Стария Ним в бившия Архиепископски дворец (от вън) с изложби на ренесансова мебелировка и украса, Впечатляващия Отел дьо Вил (кметството) и изворът, дал името си на града, е заобиколен от елегантните градини Жарден дьо ла Фонтен от XVIII в., в които се намират доста римски останки - така нареченият Храм на Диана, и смайващи водни съоръжения, включително сенчестият Канал дьо ла Фонтен. Следваща спирка Арл. В Арл ще видим някои римски руини, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Това са амфитеатърът Лез Арен, който е запазен в много добро състояние и до днес, римският театър, римският некрополис и обелискът. След това ще отидем и до  катедралата „Сен Трофим“. Няма да пропуснем да се насладим и на сърцето на Арл – площадът Форум. Очаква ни Сен-Реми-де-Прованс. Очарователен пазарен град, предлагащ изобилие от билки и аромати, а също и традиционни провансалски продукти за трапезата. Градчето се свързва и с живота на прословутия Ван Гог и с родната къща на Ностардамус. Отпътуване за Авиньон. Той е малък град във Франция, разположен на брега на река Рона. Най-известна сграда е Папският дворец (по желание в свободното време може да се разгледа с аудио гайд - с предварителна резервация от България). Бил е седалище на папите по време на така наречената „Западна схизма“. Сградата е част от световното културно наследство на Юнеско. Изрисувана е с красиви гравюри и фрески от най-известните майстори на Европа. Днес този паметник на културата е известен като „Двореца Ньоф“ и там се провеждат различни културни събития – концерти, филмови и музикални фестивали. Един от много популярните фестивали, който се провежда ежегодно тук е „Театралният Авиньон“. Той привлича хиляди туристи, които стават свидетели на световни премиери на театрални постановки и независими европейски филми. Настаняване в района на Авиньон. Нощувка.
 
 
5 ден: Шатоньоф дю Пап - Горд - Екс ан Прованс - Ница
 
Закуска. Отпътуване за Шатоньоф дю Пап. Шатоньоф дьо Пап е малко и много красиво селище във Франция, близо до Авиньон. От централния площад на Шатоньоф дю пап изглежда, сякаш това селище е преживяло сравнително равнодушно възходите и паденията си. Блестящо и подредено, то излъчва характерно за френския Прованс настроение на рустикално dolce far niente (сладко нищо-не-правене). Състои се от поредица къщи с ефектно оцветени прозорци и подканващо разтворени врати, до които обикновено са изправени черни дъски с реколти. Някои от тях са зачертани, а 2007, която трябва да е със златни букви заради изключителното си качество, най-небрежно е надраскана с тебешир сред останалите. Името на Châteauneuf-du-Pape означава "Нов папски замък", и началото му е точно такова - селището възниква, когато през 1308 година папата се мести от Рим в Авиньон, Южна Франция и си строи тук вила в подходящ за позицията му мащаб. В продължение на седем десетилетия папската институция е там, като на креслото се сменят поредица духовни глави, всеки от които добавя по нещо към изграждането на тази забележителна винена апелация. Големи любители на доброто вино, "авиньонските папи" подобряват значително културата на винопроизводство в района. Това селце и до ден днешен е известно с великолепните си вина и по възможност ние с вас ще направим дегустация на подбрани вина, от винарските изби на Папите. След това продължаваме към Горд. Това е едно прекрасно живописно селце, за което се смята, че има келтски произход. Извисяващо се на един от хълмовете Люберон, Горд се отличава със своите калдъръмени улички, красив замък и площад де Горд. Всичко около него е покрито с лавандулови полета, лозя и овощни градини. Селцето олицетворява представите ни за Прованс. Най-големият чар на селото е гледка към каменните къщички по време на залез. Свободно време и отпътуване и туристическа обиколка на Екс - ан – Прованс. Безкрайни дъхави полета с лавандула, огрени от слънцето целогодишно и огласени от тихото жужене на щурците. Някъде в далечината, на километри от красивата лилава шир, се вижда лазурното море. Тази идилична картина, хиляди пъти нарисувана от импресионисти като Пол Сезан, си има своето име и това е Прованс – една от най-известните области не само във Франция, но и в света. Ние с вас ще посетим неофициалната столица на тази провинция, която е и родното място на гениалния Пол Сезан – Екс ан Про­ванс. Художникът рисува цял живот района и е един от най-изявените импресионисти, а впоследствие – и баща на постимпресионизма. Градът се свързва и с писателя Емил Зола, който, въпреки че е роден в Париж, изкарва цялото си детство тук. Екс ан Прованс е столица на областта от 1501 г., когато крал Луи XII премества местния парламент тук. Законодателният орган съществува до 1789 г., а впоследствие, до края на XVIII век. Тук се намира и интендантството на Прованс. Ще се разходим из града, минавайки покрай изящните фонтани в стил рококо и представителни сгради датиращи от ХVII и ХVIII век. Ще стигнем и до булевардът „Мирабо“. Откакто средновековните укрепления са разрушени, за да отворят пространство за това прекрасно авеню, е главната сцена на селището. Булеварда следва линията на старата градска стена и разделя града на две части – нова и стара. В някое от уютните бистра на булевард „Мирабо“ можете да опитате превъзходното провансалско розе. Докато се наслаждавате на виното пред вас ще се разкрие в цялото си великолепие пейзажът на близката планина Сент Виктоар, която Пол Сезан е обичал да рисува отново и отново. Също така в стария град се намира и любимата му кръчма – пивоварната Deux Garcons, построена през далечната 1792 г. Тя е посещавана също от Емил Зола и Ърнест Хемингуей. Една от най-големите забележителности на Екс ан Прованс е катедралата Saint Sauveur („Светия Спасител“). Тя е построена на мястото на бивш римски форум и в нея са съчетани различни стилове от V в. до XVII век. В свободното си време, който желае може да посети Музея Гране, в който са изложени осем творби на Сезан. Свободно време за разходка. Отпътуване за Ница и вечерна панорамна автобусна обиколка на централната част на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
6 ден: Монако – Монте Карло – Ез - Савона
 
Закуска. Пешеходна обиколка на Ница. Най-интересен е центърът, където се намира площадът „Масена“, построен в началото на 18 век. На изток от него се намира „Старата Ница“ – най-автентичната част от града. До там води „Английската алея“ – крайбрежна улица, осеяна с ресторанти и магазини. В миналото била пренаселена от заможни британци, които инвестирали голяма част от парите си в местното производство на кожи, сувенири и рамки за картини. Улицата е заобиколена от дворци и вили в стил рококо. След това ни очаква посещение на Княжество Монако. Старата част на Монако е предимно пешеходна зона със запазени средновековни сгради сред възхитителен пейзаж. В тази част на Монако се намират кметството и Океанографският музей, които ние ще видим от вън. Ще се разходим и до Монте Крало, който е квартал на Монако и един от най - богатите. В Монте Карло се намира най-известната писта на Формула 1. Състезанието преминава по улиците на града. Най-известните участъци от пистата са завоя „Фибата“ и „Тунела“. Днес Монте Карло освен като символ на Формула едно се слави и като туристическа дестинация. В града има много интересни забележителности, сред които са Катедралата на Монако, Музеят на Наполеон и Дворецът на принца на Монако. Известна атракция е и Големият Театър на Монте Карло – опера и балетна къща, и комплексът от казина. След свободното време ще посетим и фабрика за парфюми в китното и цветно градче Ез, където ще може да проследим процеса по избиране на аромати и създаване на парфюми. Продължаваме към Италия и крайбрежният град Савона. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
7 ден: Генуа – Леванто – Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
 
Закуска. Отпътуване за Генуа и туристическа обиколка. Ще започнем с Пиаца де Ферари и с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради, които го заобикалят – това е сърцето на Генуа. Ще тръгнем след това по главната улица XX Settembre, за да се потопим в арт нуво атмосферата на района. После по улица Данте, ще стигнем до площад Пиаца Данте, където и до днес се издигат двете перфектно запазени кули на Порта Сопрана – един от входовете в крепостната стена на някогашна Генуа. Тук се намира и къщата, в която Христофор Колумб е прекарал детството си. Ще видим и внушителната катедрала Сан Лоренцо, в чиято крипта-съкровищница се пазят реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал. Свободно време и отпътуване за Леванто и Чинкуе Тере. Това е едно приключение което ще ви завладее. Екскурзията е по желание (с влакче в двете посоки) и срещу допълнително заплащане*. Който не иска да се включи в нея ще изчака групата в Леванто. Екскурзия, с която ще се запознаете с необичайната красота на Чинкуе Тере. Тази област, състояща се от пет изключително живописни селца, се намира в Лигурия и в превод името означава Петте Земи. наречена е така, защото районът се състои от петте селца - Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре, които са свързани помежду си със така наречената Синя пътека. Те са разположени в провинция Ла Специя, на брега между нос Пунта Меско и Пунта Монтенеро. Тези пет цветни и приказно красивите градчета, които са част от Световното наследство на ЮНЕСКО, са уникално място, доказващо, че хората могат да съжителстват в унисон с природата и да се слеят с нея в едно, без да унищожават блясъка й. Ние ще посетим три от тези красиви селца. Първо ще спрем във Вернаца. До там ще стигнем с влак от Леванто (престой 1 час). Мнозина считат Вернаца (Vernazza) за едно от най-красивите места в Чинкуе Терре, тъй като то се отличава със своя неподправен чар и гостоприемство. Особено впечатление в селцето прави кулата Белфорте, която се извисява на хълм над Лигурийско море. Някога служила за наблюдателница, името ѝ никак не е случайно. В превод Белфорте означава Силен вик, което се приписва на виковете на пазачите ѝ. И тук, както и в останалите селца от Чинкуе Тере, има храм, посветен на Богородица. Разходките из тесните улички на Вернаца са истинско удоволствие. Домовете на местните жители са надвиснали над скалите, от които се откриват изключително красиви гледки към морето. По улиците ще видите по-често лодки отколкото паркирани коли. Магазинчетата, предлагащи плодове и зеленчуци подканват посетителите на града със своите пъстри сергии. След това се качваме отново на влакчето и продължаваме до Манарола (престой 1 час). Тук има повече от 300 слънчеви дни в годината, типична италианска гастрономия, спиращи дъха панорами гледки, вълнуващи морски залези и автентични традиции на мореплаването и навигация. Мнозина предпочитат да останат в Manarola (Manarola), най-стариото от петте села, защото, въпреки че няма плаж или някакви други забележителности, селцето има неустоим чар, който пленява всеки, който реши да го посети. Градът е смесица от пастелни къщи и тесни, криволичещи улички, кацнали на върха на стръмна скала, буквално на ръба на морето. И в петте села на Cinque Terre са прави висококачествено вино, но виното от Manarola е известно като победител в надпреварата сред местните винарни. Може да си купите изискано сухо вино "Cinque Terre" или десертно сладко "Shaketra". Това десертно вино, се произвежда от късна реколта грозде и със специфичен вкус, и се предлага главно за специални поводи. Последна спирка Риомаджоре (престой 1 час). Това е първото населено място от групата “Чинкуе Тере” (“Петте земи”), която е разположена по каменистото крайбрежие на Италианската Ривиера. Риомаджоре е възникнало в началото на тринадесети век, като се слави със своята история и с прекрасното местно вино, което е разпознаваемо в цял свят. Бреговата линия на селището е част от залива на Генуа, състояща се от малък плаж и скалисто пристанище, върху което са построени множество къщи с директен изглед към морето. Главната улица тук е “Виа Коломбо”, където могат да бъдат посетени множество магазини, ресторанти и барове. Много известна туристическа забележителност в района е улицата “Виа дел Аморе” (“Пътят на любовта”), която следва бреговата линия и морето, свързвайки всички пет селища. Името си дължи на приказните романтични гледки и скрити местенца, като може да бъде измината пеш за около пет часа. На най-високата му точка е построена църквата “Св. Йоан Кръстител”, която датира от 1340 година, а нейният създател е епископът на Луни – Антонио Флеши. След което ще се качим на влакчето, което ще ни върне в Леванто. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
8 ден: Болоня – Сан Марино – Римини
 
Закуска. Отпътуване за Болоня и туристическа обиколка. Хармоничното съчетание на старите традиции и съвременност прави Болоня уникална и интересна дестинация. Болоня и днес е запазила средновековния привкус на града: Улиците на стария град в по-голямата си част са тесни, подобни на лабиринт, с много портици и аркади. А средновековните църкви, катедрали и дворци датират от XIII и XIV век и се открояват със своите кули и бойници. Ние ще се разходим и ще видим Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Следваща спирка Република Сан Марино. Сан Марино е една от най-малките и най-старите републики в Европа. Тя е с площ от 61 km² . Намира се в сърцето на Италия. Нейната територия е заобиколена от областите Емилия-Романя на североизток и Марке на югозапад. Републиката е била древна крепост, разположена на върха на хълма Монте Титано. При посещението си с вас ще видим красива природа, ще чуем интересната история на тази държава и на финала ще имате възможност да си купите много неща, тъй като Република Сан Марино е безмитна зона. По време на обиколката ще видим Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”. По желание в свободното време, който желае може да се разходи по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, адриатическо море и Апенините. Ппри хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Настаняване в хотел в района на Римини. Нощувка.
 
9 ден: Анкона – София
 
Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет за България в
13:00 часа. Пристигане в София в 15:30 часа.
Цена на ранни записвания до 20.04.2017
 
Дата
Цена на човек в двойна / тройна стая
Единична стая
Дете 2 – 11.99 г.
30.05 – 07.06
1190 лева
1560 лева
1140 лева
13.06 – 21.06
1210 лева
1580 лева
1160 лева
29.08 – 06.09
1280 лева
1650 лева
1230 лева
19.09 – 27.09
1280 лева
1650 лева
1230 лева
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Барселона / Анкона – София;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 2 вечери в Испания;
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
 • Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица до 65г
 
Цената не включва:
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
 • Полудневна екскурзия Абатство Монсерат: 88 лева на възрастен / 44 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Рицарска вечер: 98 лева на възрастен / 49 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Екскурзия до Чинкуе Тере с включен билет за влакчето в две посоки:100 лева на възрастен / 50 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Доплащане за медицинска застраховка върху 5000 евро за лица над 65 г. и до 70г.: 18 лева; за лица до 75г.: 22 лева;
 • Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
 • Разходи от личен характер;
 • Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание;
 • Градските такси в хотелите са извън цената и се заплащат на място от всеки турист около 15 евро на човек (цените са за 2016 година)
 
Намаления:
 • За деца до 12 г. настанени в стая с двама възрастни: 100 лева;
 
Забележки:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за "last minute".
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute".
 
Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: BH Air
София – Жирона 08:00 / 09:40
Анкона – София 13:00 / 15:30

  Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
  ОТСТЪПКИ
  ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

  *За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

  АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
  АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
  САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

  *Всички видове отстъпки са съвместими!

  Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.