САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища

София – Анкона – Асизи – Рим – Ватикан – Неапол – Помпей – остров Капри – Сиена – Флоренция – Монтекатини Терме – Римини – Анкона – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1120.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
04.10.2017 от 1120 лв резервирай1 ден: Анкона – Асизи
Асизи - историята на свети Франциск
 
За екскурзията до Италия ще отпътуваме от летище София в 11:30 часа. След като кацнем в Анкона ще отпътуваме за първия град от нашата екскурзия в Италия - Асизи. Това е градът прочут като родното място на Свети Франциск, светеца покровител на Италия. Той е основател на ордена на францисканците и е една от най-влиятелните религиозни личности в средновековния свят. По време на пешеходната разходка в Асизи ще видим Порта „Св. Франциск“, църквата „Св. Франциск“, където през 1930 г. царица Йоанна и цар Борис III сключват брак; църквата „Санта Мария Сопра Минерва“, разположена в центъра на града; църквата „Св. Руфино“, в която за първи път Св. Франциск започва да води проповеди и др. С вас ще посетим базиликите „Свети Франциск“ и църквата "Света Клара".  След свободното време ще отпътуваме за хотела, разположен в района на Асизи. Настаняване. Нощувка.
 
2 ден: Рим
История, история и пак история .... това е Вечният град
 
Закуска. Продължаваме нашата екскурзия в Рим. Вечният град, на папи, на императори и любов, на слънчеви дни и на площади с фонтани. Град, изпълнен с множество музеи, галерии, църкви и запазени паметници от времето на една близо хилядолетна империя. След пристигането ни (около 11ч. – 12ч.) ще направим пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. Ще започнем от сградата на Върховния Касационен Съд, площад "Кавур". На един хвърлей от крайбрежната алея на река Тибър в Рим, в престижния квартал Прати (Prati) е разположен площад Кавур (Piazza Cavour). Той е посветен на един изключителен държавник, един от основателите на обединена Италия - Граф Камило Бенсо ди Кавур. Сградите на площада са образец на градското планиране в края на XIX век. Както по времето на папите, така и след обединението на Италия през 1861 година, сериозно внимание е било отделено на мястото за изграждане на сградата на Римския Трибунал. Като се има предвид амбициозните планове и вечната липса на средства не е чудно, че до наши дни не са достигнали много папски проекти. Именно площад Кавур, който е разположен на десния бряг на река Тибър е трябвало да бъде изключение от това правилото. В действителност, това не е изключение. Нещо повече, този площад е бил сцена на разгорещени дебати, силна конкуренция между архитекти и имено тук се " вижда" познатата поговорка, че изкуството изисква жертви.
Ще видим и мостът на Ангелите и Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите. Ще минем през Via dei Coronari – улицата дължи името си на продавачите на свещени предмети, особено броеници. Търговците тук са си продавали стоката на преминаващите поклонници по пътя им до базиликата Свети Петър.
Самата базилика "Свети Петър" е най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, която представлява сърцето на римокатолическата църква. Базиликата е увенчана с невероятно красив купол, дело на Микеланджело от който се открива прекрасна гледка към Рим. Смята се, че храмът дължи духовното си значение на апостол Петър, първия папа, за когото казват, че е погребан в него, след като през 64 или 67 година след Христа е разпънат на кръст в близката Императорска градина. В храма ще видим творби и на Браманте, Джото, Рафаело, Балдасаре, Перуци, Джулиано да Сангало и много други творци на това време. Ще видим и храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; "Циркус Максимус"; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към OОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума.
После отдалече ще видим Траяновата колона и ще се спуснем от хълма, за да се озовем на Императорските форуми, общо пет на брой. Те са създадени от Юлий Цезар и неговите наследници. И като десерт на този ден ще видим и Колизеума – най-голямото съоръжение от римския свят, запазило се до наши дни. Забележителност, която са посетили немският писател Гьоте и Лорд Байрон. Фотопауза при Колизеума и свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Рим
Ден, посветен на светия престол и на романтичните площади в Рим
 
Закуска. И в този ден от нашата екскурзия в Италия имате възможност да до разгледате Рим. По желание туристическа програма:
 • Дойдете ли на екскурзия в Рим, посещението на Ватикана е задължително. Това, което ще видите определено е впечатляващо, а изживяването- вълнуващо. Във  Ватиканските музеи се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация. Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Трудно ще си представите музеи, които да са по-богати от Ватиканските.
 • Пешеходна разходка до едни от най-великолепните места в Рим: площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град. Площадът, неговото стълбище и малкия причудлив фонтан с лодката са сред най-незабравимите гледки в Рим. Ще видим църквата “Санта Тринита дей Монти” и ще достигнем до Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина. Това е най-красивият от многото сребристи фонтани в града. Не случайно Фелини го избира за декор на филма си „Сладък живот”. След като пуснем монета във фонтана, за да се върнем отново във вечният град, ще тръгнем по плетеница от улици, за да стигнем до Пантеона. Непокътнатото му величие е най-убедителната илюстрация как е изглеждал в древността Рим. Куполът е сред шедьоврите на римското инженерно изкуство. Ще имаме възможността да влезем вътре в Пантеона и да видим гробовете на Рафаело и двамата италиански крале Умберто I и Виктор Емануил I. След пантеона ни очаква едно от най-емблематичните места в Рим, а именно площад “Навона”. Смята се, че той е един от най-красивите площади в града. В центъра се намира фонтана на четирите реки, тук е и църквата „Света Агнеса”, дело на Франческо Боромини, в съседство с нея е Дория Памфили – един от многото дворци на папа Инокентий X. След като чуем историята за площада ще имаме кратка фото пауза. Трансфер до хотела.
Нощувка.
 
4 ден: Рим – Неапол – Помпей
Неповторимият чар на италианския Юг
 
След закуска, екскурзията ни в Италия ще продължи сякаш към една друга страна, земя на светлинни години от останалата държава – по-бедна, по-дива, но и с по-дълбоки корени в традициите. Въпреки това югът ще ви възнагради богато, особено ако обичате непознатото. Тук и слънцето, и хората, и пейзажите, са различни. Югът, така нареченото Mеzzogiorno, се доближава най-много до истинската Италия, каквато си я представят много туристи. Първият град от Италианския Юг, който ще разгледаме е Помпей. Един цял град, запазил се почти непокътнат във времето изпод застиналата лава от вулкана Везувий. Ще посетим археологическите разкопки в Помпей (без включена входна такса), останали след най-голямото изригване на Везувий през 79г., разрушил някогашния процъфтяващ античен град. Разглеждане на Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др. Нашата екскурзия в Италия продължава с посещение на Неапол - столицата на юга. Разположен на невероятно красив залив, на характерния фон на вулкана Везувий, градът е възпяван още от дълбока древност от поети и живописци като едно от най-красивите и благословени места по земята. Ще направим панорамна обиколка на града с автобус и ще видими – древния Castel Nuovo, новия замък или наричан още Maschio Angioino (Анжуйският мъж), и завършен през 1282г., Castel dell'Ovo („замъка яйце“- намиращ се на малкия остров – Мегаридес) и замъка, който е разположен на възвишенията западно от града - Sant'Elmo, завършен е през 1329 г и имащ формата на звезда. След което ще направим кратка пешеходна разходка из историческия център, който е част от списъка на UNESCO - Teatro di San Carlo – най – старата опера на италианския полуостров, срещу нея е известната Галерия Умберто I, а малко по-надолу e Piazza del Plebiscito, където са разположени Кралския дворец - това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол, а в западната част на площада е църквата San Francesco di Paola, фасадата, на която има портал с шест колони и два йонийски стълба. Отвътре църквата е кръгла с два параклиса отстрани. Куполът се намира на височина от 53м. Свободно време. Настаняване в района на Неапол. Нощувка.
 
5 ден: Неапол – остров Капри
Перлата на Тиренско море
 
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до остров Капри.
 • За да стигнем до този великолепен остров ще се повозим с ферибот. Капри е изключително красив и известен средиземноморски остров, който е смесица от история, природа, култура и събития, които се преплитат ежедневно. С екскурзията до остров Капри, ще се насладите на място, което е очаровало десетилетия наред римските императори, руските революционери и световния елит. Той е средиземноморски коктейл от емоции, мечти и сбъднати желания. С вас ще се разходим от Марина Пикола с фуникуляр до град Капри. Ще преминем през низ от древноримски спомени, за да стигнем до градините на император Август и панорамната тераса с изглед към един от символите на острова Фаралионите. Отпътуване за Неапол.
Трансфер до хотела. Нощувка.
 
6 ден: Неапол – Сиена – Флоренция
Най-съвършеният средновековен град в Италия – Сиена
 
Закуска. При първата ни спирка за деня, от нашата екскурзия в Италия е най-съвършеният средновековен град в ИталияСиена. Ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“, най-впечатляващият площад в страната. Той е с форма на раковина или ветрило и е павиран с тухли. Площадът има девет части в чест на управляващите деветима приори, избирани от богатата буржоазия: търговци, банкери, занаятчии. На най-високото място на площада се намира Фонтанът на радостта (1409 – 1419 г.), построен от Якопо дела Куерча.. Тук ще чуем и за историята на Контради и Палио– контрадите назовават градските подразделения на Сиена. Сиена е известна със своите 17 съвременни контради (до XVIII век контрадите са били 59), своего рода – държави в държавата, които участват в прочутото конно състезание Палио, което се провежда на централния сиенски площад „Кампо” два пъти в годината, през юли и август. В него ездачите яздят неоседлани коне, от 17-те контради в Палиото участват 10, на ротационен принцип. Всяка контрада си има име, свой фонтан, в който потапя младенците при кръщение, девиз, църковен празник, светец закрилник, музей и знаме. Интересен факт е, че конете за състезанието се благославят във вътрешността на църква, обичай, какъвто не се среща в християнския свят. Твърди се, че само роденият в Сиена може да почувства дълбочината на конното надбягване Палио и устремът в тези 3 обиколки на площад „Кампо”. Ще видим (отвън) и Величествения градски дворец (Palazzo Pubblico)  с неговите пълни с произведения на изкуството зали. В този град се намира и един от шедьоврите на  Джовани Пизано - Катедралата, която e посветена на Света Богородица имаща форма на латински кръст. Тя се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. В интериора й може да се видят и скулптури на младия Микеланджело Буонароти. Катедралата е триумф на романо-готическата архитектура и е с наистина зашеметяващ интериор. Черно бели колони и богата декорация до където ви стигне погледът. Сводът на покрива е в син цвят покрит със златни звезди. Едно от най-големите богатства в катедралата са интарзиите – изключителните мраморни пана по пода, които изобразяват 56 повествователни изображения дело на най-известните художници от Сиена. През по-голямата част от годината пода е покрит с цел запазване на тези удивителни произведения. Обикновено интарзиите са открити в периода август – октомври. В Сиена има вълшебни улици с множество живописни кътчета за щастливи часове на безцелно разглеждане. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване. Нощувка.
 
7 ден: Монтекатини терме – Флоренция – Римини
Флоренция – люлката на ренесанса
 
Закуска. Нашата екскурзия в Италия продължава с посещение на Флоренция. Това е град с фантастична спираща дъха архитектура. Дори човек, който за първи път се сблъсква нагледно с Ренесанса ще стои часове наред за да се взира във всичко това, което го заобикаля и да размишлява как е възможно да се съградят толкова изящни неща. Пешеходна разходка из „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са многобройни, като ние с вас ще се спрем само  някои от задължителните спирки по време на обиколката. Ще видим Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“, разположена на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света. Строителството й е продължило 140 години, а купола, който е най-голямото архитектурно и техническо постижение на Брунелески е украсен с фрески на Вазари. До нея се намира кулата на Джото и Бабтистерията - една от най-старите постройки в града, строена в периода между 1059г. и 1128г. в типичен романски стил. Украсена с великолепни врати, особено тази която е дело на Лоренцо Гиберти, наречената по-късно от Микеланджело „райската врата“. Ще чуем историята на църквата „Санта Кроче“ (Светия Кръст), където се намира гробът на Микеланджело. По време на нашата екскурзия във Флоренция ще стигнем и до градския площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г. Там се намират и Палацо векио, лоджия дей Ланци и фонтана на Нептун – архитектурни шедьоври, които и днес продължават да впечатляват всеки, който ги види. По време на нашата разходка, ще минем покрай прекрасни художествени галерии като най-голяма известност от всички тях има галерия „Уфици“. Място, където са събрани някои от най-известните творби на известните ренесансови художници като Микеланджело, Леонардо, Веронезе, Ботичели. Свободно време или посещение на галерия „Уфици“.
 • Посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език -
Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.
В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.
17.00 часа отпътуване за района на Римини. Нощувка.
 
8 ден: Римини – Анкона
Край на нашата екскурзия до Италия.
 
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 13:00 часа. Пристигане в София на Терминал 1 в 15:30 часа.
Цена в лева на ранни записвания до 20.04.2017
 
Дата
Цена на човек в двойна / тройна стая
Единична стая
Дете 2 – 11.99 г
24.05.2017
1120
1360
1020
14.06.2017
1120
1360
1020
28.06.2017
1140
1380
1040
12.07.2017
1160
1400
1060
20.09.2017
1140
1380
1040
04.10.2017
1120
1360
1020
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Анкона – София;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;;
 • Лицензиран автобус по време на цялата екскурзия;
 • 7 нощувки със закуски;
1 нощувка в района на Асизи - Hotel Albornoz 4* или Hotel Artе 3*;
2 нощувки в района на Рим - от верига RAELI HOTELS 4* като, Hotel LuxHotel NotoHotel Archimede;
2 нощувки в района на Неапол - Hotel AMERICAN 4*;
1 нощувка в Монтекатини Терме - Hotel Miro 3*;
1 нощувка в или в района на Римини: или подобен Hotel Milanese или подобен;
 • Пешеходна разходка на Асизи, Сиена;
 • Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;
 • Пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език;
 • Туристическа програма в Неапол с екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Представител от България по време на пътуването.
 
Цената не включва:
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
 • Полудневна екскурзия с екскурзовод на български език и включена входна такса Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър“: 85 лева на възрастен / 42 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Полудневна екскурзия Римските площади: 35 лева на възрастен / 18 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Целодневна екскурзия до остров Капри с екскурзовод на български език и включен билет за ферибота: 168 лева на възрастен / 84 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Уфиции с професионален екскурзовод на български език и включен входен билет за галерията: 80 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Вход и археологическа зона в Помпей с екскурзовод на български език: 50 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
 • Доплащане за медицинска застраховка върху 5000 евро за лица над 65 г. и до 70г.: 18 лева; за лица до 75г.: 22 лева;
 • Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
 • Разходи от личен характер;
 • Градските такси в хотелите са извън цената и се заплащат на място от всеки турист около 20 евро на човек (цените са за 2016 година)
 • Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание.
 
Забележки:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за "last minute".
 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute".
 
Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
 
Превозвач: BH air
София – Анкона 08:30/ 10:00
Анкона – София 11:00 / 13:00

 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
 • САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - италиански съкровища
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

*Всички видове отстъпки са съвместими!

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.