ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка

София – Санкт Петербург - Москва – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2298.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
22.05.2020 от 2298 лв резервирай
27.06.2020 от 2395 лв резервирай
24.07.2020 от 2298 лв резервирай1 ден: София – Москва - Петербург
Величието на Петербург
 
За самолетната екскурзия до Москва и Петербург, по време на белите нощи, ще излетим от Аерогара София с полет на Аерофлот в 12:30 ч. Ще кацнем на летище Шереметиево в Москва в 15:35 ч. Следва прекачване от Летище Шереметиево в Москва за полета ни за Санкт Петербург. Кацаме на летище Пулково в Петербург в 19:40 ч. Посрещане и трансфер до хотел в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Ермитаж
Шедьоври колекционирани от Екатерина Велика
 
Закуска. В 9:00 ч. имаме среща на рецепцията на хотела с водача. Очаква ни обзорна обиколка на Санкт Петербург с автобус с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежието и островите по делтата на река Нева, Невский проспект, панорама на Василиевския остров, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь. След това ще имаме посещение на Ермитажа. Той се разгръща на колосално пространство, излагайки своята фасада в коринтски стил в продължение на два километра. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век.,
Днес музеят се помещава в няколко исторически здания, представляващи уникални архитектурни паметници на културата – Зимния дворец, Малкия Ермитаж, Големия Ермитаж, Новия Ермитаж, Ермитажния театър, Меншиковския дворец и сградата на Главния щаб, заемащи обща площ от 127 478 кв.м. Централно място в музейния комплекс заема Зимният дворец – официална резиденция на руските императори до 1917г. Историята на Ермитажа започва през далечната 1764г., когато към Зимния дворец, строен в годините 1754-1762, е изградена пристройка, която да служи като място за уединение на императрицата, нареченo Малкия Ермитаж (в превод от френски език – „уединено място"). Именно там Екатерина II помества първата си колекция от 225 картини, придобита в резултат на погасяване на дълг към руската хазна. Длъжникът е берлинският търговец Йохан Гоцковски, събирал тази колекция за пруския крал Фридрих II в продължение на дълги години. Сред картините са предимно шедьоври на майстори от холандско-фламандската школа от 17ти век – Рембранд, Рубенс и Ван Дайк, като безспорно за най-ценни произведения са считани „Портрет на млад мъж с ръкавица" на Франс Халс и „Безделниците" на Ян Стийн. Първоначално картините в Малкия Ермитаж са достояние единствено на императрицата и тесен кръг от приближени на императорския двор.
Посещение на ансамбъла Дворцов площад. След като разгледаме този великолепен дворец, ще се върнем в хотела около 16:00 ч.
 
Свободно време. По желание нощна разходка с корабче по р.Нева с наблюдаване на вдигането на Мостовете в Петербург - продължителност 1час. Нощувка.
 
3 ден: Екскурзия Петерхоф
По стария Петерхофски път
 
Закуска. В 09:00 ч. имаме среща на рецепцията на хотела с водача. Предстои ни екскурзия в “По стария Петерхофски път”. Петродворец - наречен още Петерхоф Палас, той е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на един от Малките дворци или музеите на Петерхоф. Посещение на ансамбъла фонтани в долния парк. Продължаваме с екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) или лятната, парадна императорска резиденция, която се намира край Санкт Петербург. За цялата си история Царско Село е бил център на великата империя, където се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил. Строителството на двореца е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I, който носи и нейното име. В първоначалния си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция. Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открита от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята, а за завършването на проекта помага германската енергийна компания „Рургаз", която дарява 4 милиона долара. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място - в Клайнмахнов, близо до Берлин.
Връщаме се в хотела около 19:00 ч. Свободно време. Нощувка.

4 ден: Екскурзия Царско село (гр. Пушкин)
Тайните на кехлибарената стая
 
Закуска. В 09:00 ч. имаме среща на рецепцията на хотела с водача. Предстои ни екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) или лятната, парадна императорска резиденция, която се намира край Санкт Петербург. За цялата си история Царско Село е бил център на великата империя, където се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил. Строителството на двореца е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I, който носи и нейното име. В първоначалния си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция. Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открита от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята, а за завършването на проекта помага германската енергийна компания „Рургаз", която дарява 4 милиона долара. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място - в Клайнмахнов, близо до Берлин.
Връщаме се в хотела около 19:00 ч. Свободно време. Нощувка.
 
5 ден: Екскурзия „Храмовете на Северните столици” - Москва
Мигове на духовност и пейзажи видени от скоростен влак
 
Закуска. В 09:00 ч. имаме среща на рецепцията на хотела с водача. Предстои ни екскурзия в Санкт Петербург, наречена ‘Храмовете на Северните столици’’ с посещение на Храм ‘’Въскресение Христово’’ или на руски ‘’Спас на крови’’ - православна църква, която се намира в Санкт Петербург, разположен на канал Грибоедов. Уникалният храм е построен на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв".
Следва посещение на Исаакиевски събор - проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално е завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Това на практика се осъществява. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Трансфер до жп гарата, откъдето ще се вземе влак до Москва. Пристигане в Москва. Трансфер до хотела. Нощувка.

6 ден: Москва
Москва – принцесата на Русия
 
Закуска в хотела. В 09:00 ч. имаме среща на рецепцията на хотела с водача, с който ще направим нашата екскурзия до Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. След което  ни очаква oбзорна панорамна обиколка на Москва на български език по време, на която ще видим Червения площад, катедралата Василий Блажений, Мавзолей на Ленин, паметниците на Пожарски и Минин, Лобное место, Казанската църква, Историчесkи музей, паметника на Жуков, Храм–паметник Христос Спасител. Разглеждане на московското метро - 3 станции. Свободно време за обяд. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
*По желание нощен тур на осветена Москва - Когато суетата на деня изчезне, а мракът се спусне над Москва, градът става особено красив - необичаен и цветен. Много от туристическите обекти представляващи архитектурният ансамбъл на столицата се обвиват в нова маска. За да се запознаете с очарователната красота на нощтна в Москва, ние ви предлагаме екскурзионен маршрут, съобразен предвид най-интересно осветените места през нощта.
 
7 ден: Третяковската галерия и Сергеевски пасад и Троице-Сергиевата лавра
Страстта на двама братя
 
Закуска в хотела. В 09:00 ч. маме среща на рецепцията на хотела с водача, с който ще направим екскурзия до Третяковската галерия, с екскурзовод на български език. Историята на музея започва от покупката на една жанрова картина Своето летоброене галерията води от деня на покупката ѝ от руския търговец и колекционер Павел Третяков на картината на Василий Худяков „Сблъсък с финландските контрабандисти“. Той я купува през 1856 г. в петербургското ателие на художника за 450 рубли (днес – около $7,7 хил.). Именно от „Контрабандистите“ започва колекцията, по-късно прераснала в най-голямата сбирка на руско изкуство. Днес картината се намира в зала №16 на галерията. Галерията е основана от двама братя, а не от един. Малкият брат на Третяков – Сергей, поначало също колекционирал платна на руски художници. Първата картина в неговата колекция става пейзажът „Ипатиевски манастир под Кострома“ на художника Алексей Боголюбов. Купил я по съвет на Павел Михайлович. По-късно, ако по-големият брат не можел по някакви причини да се сдобие с някоя картина, я купувал по-малкият брат. Ще разгледаме нейната уникална колекция, с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. След това ще направим екскурзия до Сергеевски пасад и Троице-Сергиевата лавра. Преподобный Сергий Радонежский Троице - Сергиева лавра е знаменит руски манастир, разположен в центъра на град Сергиев Посад в Московска област.Основан е от Св. преподобни Сергий Радонежски, който около 1345 г. издигнал на това място малък дървен храм, посветен на Светата Троица. Поради големия духовен авторитет на Св. Сергий, манастирът бързо укрепнал. Разрушен през 1408 г. от хан Едигей, той скоро бил възстановен и станал център на книжовното дело, иконописта и приложните изкуства. През 1540-1550 обителта била превърната в мощна крепост, оградена от високи каменни стени и кули. Това й помогнало да удържи успешно полската обсада през 1608-1610 година. През XVI в. манастирът бил вече почитан повече от останалите манастири в Московска епархия, и получил поради това през 1744 г. статус на лавра, отстъпвайки по исторически ранг единствено на Киево-Печорската лавра. През средата на XVIII в. Свето-Троицката Сергиева лавра станал един от най-богатите руски манастири. От 1814 г. в нея се помещавала и Духовната академия. В Троице-Сергиевата лавра се трудили Епифаний Премъдри (Епифаний Премудрый), Пахомий Логотет (Пахомий Логофет), Максим Грек, митрополит Платон (Левшин), Павел Флоренски и други християнски просветители и учени. Свободно време за обяд. Ще се върнем обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.

8 ден: Москва – София
 
Закуска в хотела, освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет до България. Пристигане на Летище София - Терминал 2 в 11:35 часа.
 
дати хотели Цена на човек в двойна / тройна стая Цена на човек в единична стая
22.05.2020 hotel Moscow 4* / Izmailovo Delta 4* 2298 лева 2868 лева
27.06.2020 hotel Moscow 4* / Izmailovo Delta 4* 2395 лева 2945 лева
24.07.2020 Grand hotel Oktyabrskaya 4* / Izmailovo Delta 4* 2298 лева 2868 лева
 

Цената включва:
 • Самолетни билети София - Москва; Москва - Санкт Петербург; Москва - София;  (с всички включени такси);
 • 3 нощувки със закуски в хотел Измаилово Делта 4* (или подобен) в Москва;
 • Билет за скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
 • 4 нощувки със закуски в Хотел Октябьрская 4* или Хотел Москва 4* (или подобен) в Санкт Петербург - ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕНИ ХОТЕЛИ;
 • Екскурзии с входните билети:
  • Ермитаж;
  • Дворцовия площад;
  • Петерхоф;
  • Храма „Възкресение Христово“;
  • Исаакиевски събор;
  • Царско село - Екатерининския дворец (Кехлибарената стая);
  • Третяковската галерия;
  • Свето-Троицката Сергиева лавра;
  • билет за обиколката на московското метро;
 • Екскурзоводски услуги на български език;
 • Трансфер от летище до хотела в Санкт Петербург;
 • Трансфер от хотела до ж.п. гарата в Санкт Петербург;
 • Трансфер ж.п. гарата в Москва до хотела;
 • Трансфер от хотела в Москва до московското летище "Пулково";
 • Транспорт по програмата;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;
 Цената не включва:
 • Такса за полагане на виза за Русия: 140 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Билети за градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 25 лева; за лица над 65 г.: 45 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Доплащане за наем на слушалки по обектите за целият период на пътуването: 40 лева на човек;
 • Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;
 • По желание: Фолклорна програма "Почувствай се Руснак" в Двореца Николаевски и коктейл в паузата на Шоуто: Продължителност около 2 часа: 150 лева;
Насладете се на тази уникална възможност за запознаване с историята и културните традиции на Русия, подчертани от великолепния интериор на Николаевският дворец! Станете гост на Великия херцог!
Вижте част от шоуто, което Ви очаква ТУК !
/екскурзията включва трансфер от/до хотела и билет за спектакъла, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/
 • По желание: Нощен тур "Белите нощи с вдигане на мостовете" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева / продължителност около 1 час/: 98 лева;
Не пропускайте традиционния подпис на Белите нощи. Насладете се на този неповторим спектакъл с вдигане на масивните мостове на река Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по време на Белите нощи!
/екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/.
 • По желание нощен тур на осветена Москва - 85 лева. Продължителност около 3 часа /екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/. РАЗГЛЕДАЙ
Забележка:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • При издаване на билетите една седмица преди датата на отпътуване, летищните или горивните такси, включени към общата цена на самолетния билет, подлежат на препотвърждение и може да се наложи доплащане на разликата/
 • минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията е 30 човека;
 • срок за уведомяване за неосъществавяне на екскурзията - 10 дни преди датата на отпътуване;

 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
 • ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.