КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019

София – Лидо ди Йезоло – Верона – Венеция – София
5 дни / 2 нощувки
Цена от: 360.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
28.02.2019 от 360 лв резервирайКарнавалът във Венеция е един от най-пищните и запомнящи се такива, съперничащ си с тези в Рио, Ница и Сан Салвадор, където весели хора шестват по улиците. Един от най– колоритните и поетични фестивали в света е венецианският карнавал. По време на карнавала във Венеция анонимността на маските и пищните костюми ни позволяват поне за седмица да се измъкнем от рамките на ежедневието. Бели маски и черни пелерини, домина и шапки с пера, костюми на Арлекино, Пиеро, Панталоне, Коломбина и останалите герои от Комедия дел'Арте ще шестват из улиците на романтичния италиански град. Проведен за първи път през ХV век пред двореца на Дожите с височайшето разрешение на папата, карнавалът се е превърнал в институция. А страстите се развихрят най– силно на площад Сан Марко. Венецианският карнавал, един от най– пищните и живописни празници в Европа, е роден през Ренесанса…
 
1 ден: София – Словения
Дългоочакваното пътуване до Венецианската лагуна!
 
За нашата романтична екскурзия до Венеция за карнавала, ще отпътуваме от София в 23:00 ч., от паркинга пред стадион “Васил Левски”. Нощен преход.
 
2 ден: Пещерата Постойна – Лидо ди Йезоло / Местре
Пещерата Постойна
 
Преди да посетим венецианският карнавал ще се отбием в Пещерата Постойна - която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещера в страната и една от най-значимите ѝ туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Дървено влакче в продължение на 3 километра отвежда посетителите през различни галерии до вътрешността на пещерата, където в продължение на около час ще се разходим с местен пещерен водач. След това приключение продължаваме нашата екскурзия до Италия. Привечер пристигане и настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

 
3 ден: Лидо ди Йезоло / Местре – Верона – Лидо ди Йезоло / Местре
"Полета на орела"

 
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или възможност за допълнителна екскурзия до Верона. Ще започнем от сърцето на стария град, площад „Бра“ и Арена ди Верона, третият по големина амфитеатър след римския свят след този в Капуа край Неапол и римския Колизей. Завършено през 30г. след Христа, арената с 20 000 места се е запазила изумително добре. Ще чуем нейната история от древни времена до ден днешен, когато тук се провежда прочутият летен оперен фестивал. После ще поемем на североизток по улица „Мацини“, която е пешеходна зона и е една от най-хубавите търговски улици в града. Така вървейки по нея ще се озовем на Пиаца де ле Ербе (площада на тревите), където са римският форум и беседката „Берлина“ с позорния стълб, където през 16 век са завръзвали осъдените и са ги замервали с изгнили плодове. На този площад е и колоната „Свети Марко“, с крилатия лъв, фонтана със статуята на „Веронската Богородица“ от 1523г. Ще видим и Търговския дом, построен през 1301г. за стоково тържище и склад. Ще преминем и под Арката с реброто, чиято интересна история ще чуем, след което веднага ще се озовем на пиаца дей Синьори, навремето главния градски площад, където се смята, че сградите са най-красиви. Тук е Общинския дворец (палацо дел комуне). Навремето тук се е намирало кметството, но после в него е имало съдилище, затова сградата е известна и като Съдебната палата. В непосредствена близост е и кулата Ламберти, която се извисява над Верона със своите почти 100 метра. В средата на площада се издига статуята на Данте Алигери от 1865г. После ще продължим към „Богородица Древна“, в романски стил, която е била енорийската църква на рода Скалиджери, които са управлявали града години наред. Ще видим и прекрасните им гробове, известни като кивотите на Скалиджери (Arche Scaligeri). За финал ще посетим двора на къщата на Жулиета. Сградата определено отговаря на описанието, има си балкон, статуя на Шекспировата героиня, до която мнозина се докосват за да сбъднат поверието, че който я докосне завинаги ще бъде влюбен. След свободното време ще се върнем в Хотела. Нощувка.
 
4 ден: Лидо ди Йезоло / Местре – Венеция –  София
В града на Ромео и Жулиета

 
След закуска ни очаква най– вълнуващият ден от екскурзията до Венеция. В 09.00ч. ще отплаваме с туристическо корабче от Пунта Сабиони за участие в КАРНАВАЛНИТЕ ТЪРЖЕСТВА във Венеция. След около 40 минутно плаване през венецианската лагуна, ще пристигнем и във Венеция. Туристическата програма в историческия център ще започне от площад “Сан Марко”. Венеция, разбира се е много повече от площад „Свети Марко“, но ако него го нямаше, тя нямаше да има душа. На този площад може да видите всичко най– важно във Венеция – величествената базилика „Свети Марко“ във византийски стил, готика, ренесанс барок, старото и сегашното седалище на градската управа, Моста на въздишките, Двореца на дожите, Камбанарията, която венецианците наричат „Главата на семейството“, затвора и прочутата библиотека „Марчиана“. Ще преминем през плетеница от улички, мостчета и дворци, за да се озовем на моста “Риалто” с атрактивния покрит пазар. Около обяд ще имаме възможността да присъстваме на "ПОЛЕТА НА ОРЕЛА” НА ПЛОЩАД „САН МАРКО“. Свободно време. Връщане с корабче на Пунта Сабиони. Отпътуване за Булгария.
 
5 ден: София
Да махнем маските, след края на Венецианския карнавал
 
Изпълнени с положителни впечатления и спомени от красотата на карнавалните костюми се прибираме отново в България. Ще пристигнем в София около обяд.
 
Цена на човек в двойна / тройна стая: 360 лева
 
Цената включва:
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в / или района Лидо ди Йезоло / Местре;
 • Транспорт с автобус 3*;
 •  Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро
Цената не включва:
 • Корабчето от/до Венеция: 49 лева – задължително доплащане;
 • Допълнителна екскурзия до Верона и Падуа: 49 лева;
 • Доплащане за единична стая: 65 лева;
 • Наем на слушалки за целия период: 15 лева на човек –  (препоръчвамe), в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
Забележки:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни;

 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
 • КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2019
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.