Коста Барселона - Маресме


08 Юли 2014 г.
На около 40 км на север от Барселона, между Средиземно море и крайбрежната планинска верига, се простира Коста Барселона - Маресме – една от най-предпочитаните дестинации в Испания. По време на Вашата почивка в Коста Барселона - Маресме ще останете очаровани от дългите и широки плажове, дружелюбното население и обслужването в хотелите.
Благодарение на мекия си климат, блясъка на Средиземноморието и идеалното си географско положение, районът се е превърнал в известно място за почивка с най-високо качество. В района, освен с традиционната селскостопанска дейност (предимно винарство, отглеждане на цветя и овощарство), местното население се занимава и с текстилна промишленост и риболов.
Коста Барселона - Маресме е лесно достъпна – директен влак ще Ви отведе от метро станцията на площад Каталуния в Барселона до избраното селище. Курортите в района са отлична инфраструктура, с чудесни хотели, ресторанти и съоръжения за всякакъв вид спорт. С течение на времето, тук туризмът се е превърнал в основно препитание, изграждайки солидни традиции и предлагайки отбрани услуги с високо качество.
В Коста Барселона – Маресме, в последователност, спрямо отдалечеността им от Барселона, ще Ви посрещат курортите: Калея, Пинеда де Мар, Санта Сузана, Малгарт де Мар и Бланес.

Информация за Вашата почивка в Испания:
Най-подходящото време за посещение на курортите в Коста Барселона – Маресме е между април и октомври, когато температурите варират между 20ºС и 30ºС. Средиземнорският климат и лекият бриз осигуряват топло лятно време, но без неприятно високи температури.
Плажовете в Коста Барселона – Маресме са широки и дълги, с фин златист пясък. Отлично поддържани са и често награждавани със статус Син флаг.
Добре поддържана пътна мрежа свързва всички курорти с по-големите национални пътища и магистрали, което ги прави лесно достъпни дори и с кола. Изключително удобен вариант за придвижване е влакът от и за Барселона, който минава през курортите на интервали от половин час, а цената на пътуването е между 2 и 4 евро.
По време на почивката си в някой от курортите на Коста Барселона – Маресме имайте превид, че не всички местни говорят английски, затова е добре да носите със себе си разговорник.

Какво да посетим по време на 
почивка в Испания?
Районът Коста Барселона – Маресме има богата и интересна история, оставила отпечатък в архитектурата и забележителностите на малките крайбрежни градчета.
По време на почивката си задължително посетете старата част на курорта, в който сте отседнали, както и някой от големите старинни чифлици, навсякъде в местността.
Интересни забележителности са и църквите в градчетата, най-голямата, от които се намира в Малграт де Мар и е наричана Катедралата на крайбрежието.
Полъх от Средните векове ще усетите в Castillo de Palafolls – старинна крепост, чиито останки са запазени и до днес, а следите на Модернизма ще забележите в много от сградите на Малграт де Мар.
На авантюристите Коста Барселона – Маресме може да предложи голямо разнообразие от водни спортове и вълнуващи преживявания. Добър избор са приключенският парк Activ Natura в Санта Сузана и аквапарка Marineland на 9 км от Лорет де Мар.
 
Шопинг, ресторанти и клубове:
Във всички курорти на Коста Барселона – Маресме, по красивите крайбрежни булеварди и в старата част на градчетата, ще откриете обичайния избор от магазинчета за сувенири и подаръци, откъдето да купите спомен от Вашата почивка. Интересни за туристите са и пазарите в курортите, където ще намерите както сувенири, така и различни вкусотии, характерни за местността. За по-голям и изтощителен шопинг – Барселона е на разстояние от кратко пътуване с влак.
Ресторантите във всеки курорт от района могат да задоволят вкуса и на най-капризните, тъй като предлагат кухня от цял свят. Можете да откриете италиански ресторанти, английски барове, както и представители на най-известните вериги за бързо хранене. Не пропускайте обаче да опитате традиционната каталонска кухня – паелята, някои от многобройните морски деликатеси и местните вина. Малките рибни ресторантчета в старата част на Вашия курорт са най-подходящото място за това.
Нощният живот в района също е доста вълнуващ. Във всеки от курортите ще откриете дискотека или клуб, където да се забавлявате до малките часове на нощта. Има също и караоке и фламенко барове, както и доста заведения с музика на живо.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.