ИТАЛИЯ


20 Октомври 2014 г.


Ако все още мислите в коя част на Европа да отидете, ние ви препоръчваме да е на екскурзия до Италия. Представете си как плавате по Канале Гранде във Венеция или пазарувате в легендарния моден и елегантен град, Милано в който може лесно да откриете най-стилните дизайнерски дрехи, обувки и чанти в магазини, посветени на известни имена на висшста мода. 

Страната разполага с такова изобилие от примамливи места и приказни забележителности за посещение в цяла Италия, че да се чудите откъде да започнете. Екскурзиите до вълнуващи градове като Рим, Флоренция и Венеция съчетават блясъка на славното минало на Италия с модерната култура, докато икони като Помпей продължават да изумяват и вдъхновяват. Красивата природа и средновековните градове на Тоскана са привличали туристи, художници и романтици, в продължение на векове, а красивото крайбрежие на италианските езера с право е известно като рай на спокойствието.
Пътувайки по света можете да посетите много красиви места, но  Италия с основание се приема за център на туризма. Към границите й влизат и няколко острова като Сицилия, Сардиния, Елба и десетки малки. В Италия има две независими държави – Ватикана и Сан Марино. Можете да намерите своето мечтано място в Ренесансова Флоренция, докато Неапол е ще Ви впечатли със своята пищна архитектура и шумния уличен живот. Не забравяйте, да посетите и Рим, заобиколен от своето древно минало да видите едни от най-великите ренесансови шедьоври на Леонардо да Винчи или МикеланджелоИталия предлага най-живописната красива природа. Пътувайки из провинциите Тоскана и Умбрия, ще може да се насладите на пейзажи от лозя, узряло грозде, цветни хълмове, покритите със сняг Апенини. Не пренебрегвайте областа Ломбардия, която е прочута със скалистите си планински пейзажи, красиви романтични езера и плодородна земеделска земя. Пътувайки в Италия и да искате не може да избягате от многото археологическите обекти. Руините на Помпей, където планината Везувий избухва и засипва града с пепел. Не може да не се спомене и Сицилия с гръцкия храм на Агридженто. Посетете и римската арена във Верона. На екскурзия в Италия можете да се насладите на най-добрата кухня, вина и сладкарски изделия, които може да опитате на всяка спирка по пътя ви от север на юг или обратно. Опитайте пица Маргерита в Неапол,ризото ала миланезе в Милано, хапнете лазаня в Тоскана а в Умрия си вземете свеж сандвич със свинско от пазара. Болоня, е дом на много от любимите ястия на италянците именно – паста, тортелини, талиатели ал рагу, в близост е град Парма, която е известна с прошуто и сирене пармиджано. Можете също така да опитате виното във многото винени барове и ресторанти в цяла Италия. А кафето и сладоледа в Италия, просто е задължително да се опитат. Казано на кратко Италия е една чудесна държава за туризъм и за прекарване на свободно време по най-добрия начин.


 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.