Камоли - цветето на ривиера ди леванте


25 Юни 2015 г.
Историята на това село обхваща много векове. То става известно когато през  1877 г. по заповед на краля на Италия Виктор Емануил II от селце то става град. Но дори и през 21 век, този живописен обект с население от 6000 души все още пази морския вкус, и местните жители се занимават с риболов. Там все още се появява на преден план естествената природа, средновековните сгради и многобройните лодки на брега. Камоли е заобиколен от гори, море и хълмове и  привлича романтици, екотуристи и международни знаменитости.

Историята, свързана с град Камоли. Легендата разказва, че името идва от комбинация от две италиански думи "Каза" и "Moli", което буквално се превежда като "къщни съпруги". Смята се, че жените тук цял ден стоят в очакване на своите съпрузи, които са били ангажирани в риболова в морето. Ето защо, иселото се нарича така.

Камоли е известен също като "градът на хилядите платна", защото от 19-ти век града е активно ангажиран в корабостроенето. през деветнадесети век са били продадени в много кораби в европейски градове, който са били построени тук.

В Камоли цари умерен, в близост до средиземноморския климат. Голямо влияние върху него има Атлантическия океан. Средната зимна температура е 7 ° C, а през лятото - 26 ° C.

В Камоли няма много плажове.

В допълнение към естествени плажове в града можете да плувате и да се отпуснете край басейна на територията на луксозните хотели. Hotel Cenobio Dei Dogi 5 * настаняване ще струва от 170 евро на вечер на човек извън сезон.

Ако отидете дълбоко в града, той създава усещане за мистериозен лабиринт, в който се преплитат тесни улички с каменни отломки стълби и оцелели арки от античността. Всички туристи попаднали в Камоли са в една тайнствената атмосфера на Средновековието. В града можете да се разхождате през целия ден, като почти всеки един момент да откриете нещо ново. Този град е толкова малка по размер, че обиколка ще отнеме повече не повече от час.

Основната атракция на Камоли все още е уникалната природа. Най-красивата гледка се открива към залива от наблюдателната площадка в близост до църквата Санта Мария Асунта. Този важен храм е издигнат през 12 век. В църквата са мощите на светеца покровител на рибарите - свети. Фортунато. В негова чест, градът е домакин на фестивал на риба Sagra dell Pesce, известен също като фестивала на  "Благословията на рибата." Фестивалът се провежда на втората неделя на месец май всяка година от 1952 г. насам.

По време на това празнично събитие готвят риба в голям тиган, чийто диаметър е до четири метра. Тази вкусна пържена риба се раздава на всички гости на фестивала.

Друг интересна архитектурен атракция е Castello делла Dragonara, който се намира на брега на морето, непосредствено до църквата Санта Мария Асунта. Замъкът е построен през 1000 год. Той съдържа уникална колекция на Музея за морската навигация. Също така в замъка можете да видите великолепен аквариума с различни видове риби, които живеят в тези места.

Интересно място близо до Камоли е и рибарското селище Сан Фрутозо, стига се до него пеша или по море. Сред забележителностите можете да видите бенедиктински абатство на 12-ти век и наблюдателна кула, която е построена през 16-ти век, с цел проследяване на пиратите.

В близост до селото Сан Фрутозо, на  17 метра дълбочина на морското дъно лежи бронзова статуя на "Христос от бездната", която е създадена от скулптора Gundo Galleti. Тази статуя привлича много водолази от всички краища на света.

Също така забележителни места в Камоли работят са музеи и галерии, които разказват на посетителите историята на тези краища. Тук можете също да видите великолепната работа на местни художници и да купите любимите си сувенири.

Събития в Камоли

Градът е почитан и закрилян и от Свети Просперо - покровител на селото. Всяка година през септември, местните жители организират празник в памет на Просперо. Пищно шествие произхожда от параклиса, кръстен в чест на Св Просперо.

Сред другите събития в Камоли това е също да се отбележи празника в чест на Дева Мария на море или Стела Марис, която се провежда всеки месец август. На този ден,шествие с кораби идва от село Камоли до Punta Chappa, където е олтара на Дева Мария на море.

Всеки фестивал в Камоли придружени с ястието камолеци. Името му идва от името на селото а основата му е ронливи бисквитки с ром и сметана. Камолеци е основният десерт на курорта.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.