Швейцария не е само безупречна точност, финанси и шоколад . . .


21 Март 2013 г.

Всеки е чувал по нещо за Швейцария, всеки я свързва с нещо конкратно или свързва конкретно нещо с нея. Швейцария е известна с швейцарските банки, швейцарския шоколад, швейцарското сирене, джобните ножчета, швейцарските часовници, швейцарските ски курорти и частните училища-пасниони.

Малката европейска държава е толкова подредена и спокойна, че много хора я смятат за скучна. Но какво скучно има в реда и сигурността и във факта, че единственото, за което трябва да мислиш е какво да свършиш в свободното си време?

Но Швейцария не е само безупречна точност, финанси и шоколад - тук има може би от всичко по нещо. Например в културен аспект. По традиция Швейцария не се счита за един от центровете на европейската култура, но тази концепция може да се окаже лъжлива.


За да вкусите от културата на Швейцария, разгледайте нашето предложение за екскурзия в Швейцария и Италия 

Културата на Швейцария е повлияна до голяма степен от нейните съседи, но през годините се е развила характерна швейцарска култура със силни регионални различия. Влиянието на немската, френска и италианска култура върху областите от Швейцария, съседни на тези страни, както и влиянието на англо-американските традиции, не могат да бъдат отречени.

Архитектурно погледнато старите къщи в Швейцария са типични алпийски селца с наклонените покриви и капаци на прозорците, но дори и тук има разлики, в зависимост от региона, в който се намира човек. Около Италия се забелязва влианието на тази "топла" страна. Около Германия пък се вижда строгостта и "точността" на постройките, а в района на Франция се забелязват оттенъци на френската култура върху стоителството.

Една от особенностите на тази страна е това, че на територията й се говорят не два, а четири различни езика - немски, френски, италиански и уникалния романш или реторомански, който говорят около 0,5% от населението на Швейцария. Различните езикови общности имат освен различен език и разлини културни характеристики.

Като цяло Швейцария е като една мозайка с хиляди различни парчета, които си пасват, но погледнат отгоре, пъзелът е толкова шарен и пъстър, че човек може да се запита: "А те наистина ли са си на мястото?".

Да, всяко нещо в Швейцария е на точното си място и допълва синхрона, хармонията и спокойствието на тази забележителна страна.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.