Обединените арабски емирства - перли в пустинята


25 Август 2014 г.
Обединените арабски емирства, една от най-бързо развиващите се туристически дестинации, Те имат всички правилни съставки за една незабравима почивка: целогодишно слънце, девствени плажове, ненадминати магазини за луксозно пазаруване, най-висока класа хотели и ресторанти, интригуваща традиционната култура и безопасна и гостоприемна среда.
Абу Даби е изграден около естественото си наследство от над 200 острова и повече от 400 км девствена брегова ивица, Абу Даби притежава спокойни оазиси, модерни градски пейзажи, драматични планини и величествени пустини. Посетителите могат да изследват в детайли бивши дворци, крепости, една от най-големите джамии в света, както и много музеи художествени галерии и центрове по изкуства, включително и галерия Гугенхайм (Guggenheim Abu Dhabi) и Лувър в Абу Даби.
Абу Даби също така бързо се превръща в една от водещите спортни дестинации. Тя е домакин на шампионата по голф Abu Dhabi, на Red Bull Air Race и Grand Prix Formula One. Абу Даби е избрана за една от най-добрите в света топ 10 дестинации.
Дубай е една вълнуваща смесица от старото и новото. Дали ще пазарувате в някой от многобройните ултра модерни молове в града или ще се запознавате от близо с местните занаятчии или сте решили, че ще пребивавате в луксозен хотел или просто искате да изпитате фамозното гостоприемство на Арабските бедуини, да се излежавате на километри безлюдни плажове или да купонясвате по клубове и барове, Дубай няма да ви разочарова, той има по нещо за всеки.
В Дубай се намира небостъргача Burj Khalifa, най-високата сграда, строена от човек. 828м. Изграждането на проекта е било за 1,5 милиарда щатски долара и започва на 21 септември 2004 г. и е завършена в екстериорен аспект на 1 октомври 2009 г. Сградата беше официално открита от Негово Височество Шейх Мохамед Бин Рашид на 4 януари 2010г.
Dubai Museum пък се проследява растежа на града, чрез новаторски мултимедийни екрани, показващи занаятите, екологията и начина, по който хората са живели. The Gold Souq е впечатляващо място, на което може да разгледате изключително красиви и много скъпи бижута в повече от 200 магазина. Не е далеч и Spice Souq, заслужаващо посещение заради огромното разнообразие от екзотични аромати.
Обаче има много повече какво да видите в Обединените Арабски Емирства от Дубай и Абу Даби. Така например първо заселен през бронзовата епоха е град Шаржа (Sharjah) – град прочул се в целия арабски свят със своя ангажимент към изкуството и културата, и обявен за столица на ислямската култура за 2014г. И заслужено. Реставрираните обекти и места с културно наследство са сред най-интересните в ОАЕ. Градът изобилства от качествени музеи, галерии и театри. Туристите тук могат да се посветят в разглеждане на емирсткото наследство и да се възхищават на красивите джамии и минарета, дългите пясъчните плажове и ясни сини води на залива Оман. Тук се провеждат и интересни фестивали на изкуството. Международния панаир на книгата в Шаржа пък привлича вниманието на целия свят. Шаржа е едно от емирствата, което сериозно спазва благопристойните закони, така че ако отидете на екскурзия до там трябва да сте облечени скромно. Това означава, че нямате право да излагате на показ коленете, ръцете, гърба си или корема си - и това се отнася както за мъжете, така и за жените. Бански могат да се носят само на хотелските басейни като монокини или силно изрязани бански не са позволени.
Ажман (Ajman) е известен със своите великолепни плажове и планината Musfoot. Безгрижен и непретенциозен, Ажман е само на 10км от Шаржа и е най-малкият от седемте емирства, но е и най-бедният. Много хора просто преминават през него само от любопитство. Плажът на Ажман е винаги приятно място, където да прекарате деня под топлото слънце, белите пясъци и чистите води.
Тези туристи, които искат да избягат от горещините ще бъдат привлечени към Фужейра (Fujairah), която предлага по-умерен климат и възможност да изследват скалистите заливи и кораловите рифове на полуостров Мусандам.
Рас ал Хайма, на границата с Оман, е топ дестинация за приключенци и пътешественици, жадни за девствени плажове и скалисти планински пейзажи на планината Хаджар, докато любителите на дивата природа ще бъдат привлечени от Sinaiyah Island в Ум ал Куейн, който е дом на корморани, арабски газели и много богат морски живот.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.