Нова Година Италия

Нова Година Италия
Има един италиански израз, който обобщава този празник - "Natale con I tuoi, Capodanno con chi vuoi" – „Коледа се празнува със семейството, а нова година с когото искаш“. В Италия времето между Коледа и Нова година е време за почивка и отпуск. Това дава възможност на италианците да пътуват или да посетят приятели, за да отбележи края на годината. За новогодишна вечеря обикновенно се поднася cotecchino con lenticchie, sausage and lentils - леща, чийто кръгли форми символизират монети, обещаващи богатство за предстоящата година. Друго традиционно ястие е zampone, пълнени свински крачета. За десерт се поднася задължително struffoli (неаполитански медени топки), които представляват сладките обещания за новата година. Италианците обичат фойерверките и много градове заблестяват в полунощ, когато часовникът отброи и последната минута на отминаващата година. Има също така и една италианска традиция за изхвърляне на стари ястия и саксии извън прозорците, за да се изчисти къщата от старата и да се подготви за новата година. Старо италианско вярване е, че в първия ден на новата година, за късмет, на обяд трябва да се сготви и яде лазаня. Всеки друг вид паста ще донесе беди и злочестия. Това което си пожелават италианците за Нова година е: Да е мирна и щастлива, след всяка буря да има дъга, след всяка сълза да има усмивка и след всеки неуспех да има божи дар. Подарете си екскурзия за Нова година в Италия за да си пожелаете всичко онова, което не сте успели да сбъднете през изминалата стара година.
 

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.