Нова Година Израел

Нова Година Израел
Рош Хашана отбелязва Новата година за хората, животните и правните договори. Еврейската Нова година или "Рош а Шана", никога не се пада в петък и събота, както и по време на пълнолуние. Празненствата по целия свят продължават цели 48 часа и започват с пости. Рош а Шана (Нова година) е първият от трите големи празника през месец Тишри (седмият месец от еврейската година). По традиция тържествата започват тази вечер с молитва в синагогата, след което всички се събират около празничната трапеза, на която се поднасят: ябълки с мед – да е сладка следващата година, глава на риба или овен – човек да е начело, а не на опашката и други ястия, които са „знаци” за следващата година и за бъдещето, което очаква всички – зеле, праз, нар, фурми и др. В първия ден на Рош а Шана всички се събират около воден басейн и извършват ритуала Tашлих – изхвърляне на греховете. Звукът на шофара (рог от овен или друго кашерно животно) отбелязва началото на Нова година в Израел. В небето се отварят три книги – «Книгата на живота», «Книгата на смъртта» и в третата - където Господ записва всички записва делата на хората. Времето от Рош а Шана (Нова година) до Йом Кипур (Денят на Всеопрощението) е най-важният за евреите период. Това са 10 дни, в които всеки трябва да направи преценка на делата си през изминалата година, да премисли постъпките си и да промени пътя си, и да поиска  прошка, пишат от организацията на евреите в България "Шалом". Празничният поздрав за Рош а Шана е „Шана Това!“ – „Добра година!“ Пожелайте си една такава с екскурзия Нова година в Израел с Bulcomtor.com

Оферта за Нова Година в Израел
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.