Нова Година Австрия

Нова Година Австрия
Новогодишните празници във всяка страна - това е прекрасно време за различни развлечения и радост. Но Нова Година в Австрия е вълшебна приказка.
През нощта между 31 декември и 1 януари австрийци празнуват деня на Свети Силвестър. Пристигането на този вълшебен празник в полунощ се обявява чрез звука на тръби, разположени по покривите на всички църкви в града. Фойерверки, празнични гирлянди, огромното количество украшения, изработени от елхови клони – далеч не е всичко, което може да се види по улиците на австрийските градове.
По стар обичай във Виенската опера се играе постановката "Прилеп", която е една от най-популярните оперети от Щраус.
Нова година в Австрия се свързва с прасето. Странно е, но прасето символизира добрия късмет през следващата година. Следователно, основният деликатес в навечерието на Нова година е прасе сукалче.
Ако и вие искате да се чувствате през новата година щастлив, то тогава се насладете на парче свински деликатес на празничната маса. Купете си фигурки, торти или марципан под формата на фигури на сладки прасенца. Също така австрийците украсяват къщите си с листата на детелина. А Свинското и шарана са основните лакомства на масата на Нова година.
С надеждата да получат малък подарък, децата на 1 януари се събират на групи и пеят коледни песни под прозорците на къщите. Това е много трогателна и красива гледка. Обикновено на Нова година в Австрия е семеен празник, когато всички са заедно в къщи.
Една от най-интересните и стари традиции в Австрия са новогодишните предсказания. Тези предсказания се извършват чрез традиционното изливане на разтопен калай във вода. С добро въображение „гадателя” вижда във водата цифрите и знаците предсказващи съдбата и бъдещето. За добър знак се счита, когато се види за слънце, а лош - възрастна жена.
Ето такава щастлива Нова Година в традиционен австрийски стил ви пожелаваме и ние от Българска Компания за Туризъм.
Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!






 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.