Мароко - Любов слънце и море


17 Март 2014 г.
Екскурзии в Мароко на най-добри цени!
Светът е пълен с очарователни места за посещение, и винаги е трудно да изберете коя дестинация е най-подходяща за вас. Ако търсите почивка, която обхваща приключение, култура, история и дива природа, трябва да се спрете на Мароко. Това е разнообразна страна, изпълнена с величествени дворци, интересни музеи, апетитна кухня и зашеметяващи природни пейзажи.
Все още не сте убедени, че Мароко е вашето място за почивка? Ето десет причини, за да резервирате следващата си ваканция в Мароко:
1. Любов слънце и мореПлажовете в Мароко са както по атлантическото крайбрежие, така и по средиземнорските брегове. Средиземноморският бряг е скалист и пясакът по плажовете е по-груб, но за сметка на това гледките са изключително красиви. Популярни курорти с хубави плажове са Агадир и Казабланка.
2. Планинските маршрути! Ако обичате да пътешествате, има местни екскурзоводи и туристически фирми, предлагащи екскурзии в планините на Мароко. Включително Риф планините на север, анти Атласките планини, средно и високо Атласките планини.
3.Имперските градове
Маракеш, Фес, Рабат и Мекнес имат всичко, в хода на историята са били столици на Мароко. Тези градове имат дворци, църкви, джамии и музеи, които, ако ги посетите, ще преминете плавно през историята на Мароко. В старите части на градове (така наречените мдини) може да бъде претъпкано от туристи, но, това е мястото, където ще усетите истинската атмосфера и дух на местните.
4.Риадс (Riads)
Това са традиционни къщи или дворци в Мароко, които имат прекрасна архитектура и впечатляващи вътрешни градини. Днес, много от тези къщи са превърнати в хотели.
5.Пустинята
Южно от Анти-Атласките планини е пустинята Сахара, където можете да се разходите с камила, която бавно и припряно ще ви разходи през пустинните и ще ви даде възможност да оцените детайлите на пустинята. Ако решите да лагерувате в пустинята, това означава, че ще заспите под едноневерочтно звездно небе и ще се събудитеот зашеметяващия пустинен изгрев.
6.Храната
Кухня, изпълнена с ароматни билки и подправки. Мароканските ястия са яхнии и кус-кус, които се приготвят с риба, пилешко или агнешко месо. Ястията се сервират с ментов чай, освен ако не поискате друго питие.
7.Пазаруване
Фес, Казабланка и Танжер са най-популярните места в страната, за пазаруване. Най-добрите занаятчии тук продават своите изделия от керамика, кожени изделия, кошници, килими и бижута.
8.Историята
История на Мароко, която обхваща влияниятана берберите, Римската империя и на френските и испанските заселници, които са се опитвали да направят тази страна своя. При обиколните екскурзии в Мароко, вие, обикаляйки от град на град и от регион на регион, ще бъдете в състояние да видите влиянието на всички тези хора и цивилизации.
9.Фестивали
В зависимост от това кога и къде ще посетитеМароко, очаквайте да намерите музика, танци и традиционнифестивали. Може да планиратепочивката си в Мароко така, че да съвпадне с някой от фестивалите на страната. Това е един чудесен начин да се насладите на богатото наследство и култура в тази северноафриканска страна.
10. Парни бани
Обществените парни бани в Марокоса единственото място, където хората могат да се къпят. Въпреки, че хората сега се къпят в собствените си домове сега, посещението на обществена парна баня е все още интересен начин да се опита парче от историята на страната.
 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.