Малта - мистичната страна на рицарите


19 Март 2013 г.

Малта е островна държава в Средиземно море и най-малката страна член на ЕС.
Състои се от три острова- Малта, Гозо и Комино. Общата площ на държавата е 316 кв км., а населението малко над 400 000 души. Държавното устройство е парламентарна република.

Столицата на Малта - Валета е търговски, административен и туристически център на страната.


За да разгледате мистичната трана на рицарите - Малта, се възползвайте от нашето предложение за екскурзия в Сицилия


 

Историята на Валета е тясно свързана с рицарите от ордена на Свети Джон (така наречените Hospitallers ), който е основан в Йерусалим по времето на кръстоносните походи.

След като напускат Светите земи, рицарите намират убежище в Малта.През 1565 г. те успешно защитават града от набезите на Отоманските турци.
Останките от укрепленията и крепостните стени от това време, са основна забележителност на острова.

 

В столицата Валета интересни места за посещение са археологическият музей, катедралата “Свети Йоан” ,където може да се види шедьовъра на Караваджо “Обезглавяването на Свети Йоан”, дворецът на Малтийския орден.

През седмицата в 12.00 часа на обяд до полицейския участък, разположен над пристанището се провежда церемония по ритуално гърмене на топовете, охраняващи града. Участниците са облечени в традиционни малтийски униформи и ако знаете английски може да чуете истории за битките в залива.

 

Три дни да напълно достатъчни да се обиколи държавата надлъж и шир. Най-добре е да се наеме кола. Движението е ляво, остатък от англичаните, а някои от колите са от Втората Световна война.

Мдина е средновековната столица на Малта. Познат е като “Градът на тишината” (Silent City), защото движението на автомибили тук е забранено. Пешеходните алеи криволичат покрай интересните сгради на крепостния град.

 

Най-голямата забележителност в Мдина е Катедралата, както и крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова. Може да се разходите из ботаническите градини и селището на занаятите.

С ферибот се стига от Малта до остров Гозо, който е спокоен, селскостопански район.

Основната атракция тук са праисторическите мегалити и някои от най-добрите места за гмуркане в Средиземно море.

Най-малкият от островите - Комино е известен като страхотно място за гмуркане и шнорхелинг.

Друга атракция на Малта са реставрираните и действащи автобуси, боядисани в жълто и най-малкото мои връстници, че и по-стари.

Курортните квартали на Малта са Слиема(Sliema) и Свети Юлиан(St. Julian’s). Намират се на север от Валета.

 

Нощният живот е в Пасевил (Paceville), където са съсредоточени барове, клубове, казина, дискотеки и тн.  В Съботите, в доста от баровете се провеждат гей партита.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.