Латвия - стилна и красива


05 Февруари 2020 г.
Когато сте на екскурзия в Латвия ще видите, че тук е контраст. Сградите, пейзажа, хората, обичаите и преживявания. Това е страна, която трябва да се види, да опитате изненадите, които изникват зад всеки ъгъл. Започнете деня си в малкото кафене и го завършете със спектакъл на някоя опера или балет. Вълнуващите преживявания са това, което прави Латвия толкова привлекателна туристическа дестинация.
За туристите, най-доброто нещо е, че Латвия е толкова компактна. Нейните 500 км от пясъчните плажове са лесно достъпни от историческите градове, където средновековни фондации поддържат бароковите и Арт Нуво сгради, които сса е преврърнали в места за провеждане на културни фестивали през лятото. Семейства щъркели щастливо гнездят навсякъде, в знак на одобрение на девствената природа, чистия въздух и вода която ги заобикаля.
Стилният столица Рига може да получи цялото внимание, тя има много причини да се задържи в светлината на прожекторите.
Рига, гордостта и радостта на Латвия!
Рига е доста голяма. Арт Нуво архитектура изпълва стария град с исторически сгради, калдъръмените улички, които правят мястото подходящо за красива пешеходна разходка. Острите камбанарии надничат над покривите, а културния дух е достатъчно жив в града, за да ви забавлява толкова дълго, колкото ви се иска.
Латвия също така има някои прелестни участъци на сравнително тихи, красиви пясъчни плажове. Например Юрмала - само на половин час от Рига, ще намерите огромен плаж, който предлага изобилие от възможности за мързеливи дни изпълнени със слънце
Лиепая е третият по големина град в Латвия. Този крайморски курортен град, разполага с прекрасен плаж и атрактивна старинна архитектура в центъра на града. В близост бившия съветски военен град Кароста, определено си заслужава посещение за да се запознаете отблизо с някогашни военни укрепления. Можете дори да пренощуват в бившия затвор..

Латвия е пълна с обекти, от замъци, плажове, гори и стари исторически градове, но никога няма да го узнаете, ако само слушате туристите, които посещават тази страна. За това планувайте една екскурзия до Латвия, та макар да посетите само Рига.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.