Лаго Маджоре - пъстротата на природата


21 Март 2013 г.

Лаго Маджоре (Lago Maggiore) е живописно езеро, което се намира на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария. То е разположено найзападно и е второто по големинаслед Гарда (Lake Garda) от предалпийските езера на територията на Европа. С дължината си от около60 км, то се превръща и в най-дългото италианско езеро. Обширните му брегове граничат на запад сПиемонт, на изток достигат до Ломбардия, а на север се се плискат в швейцарските брегове.Общата площ на езерото е 213 кв. км, а на ширина достиха до 12 км. Лаго Маджоре има тектоснкипроизход, като днес този ледников басейн има водна вместимост от 37 куб. км.Тя е с площ от около 213 кв. км, максимална дължина от 54 км и в най-широката, е 12 км. Езеротобасейн е-ледена тектонски произход и обемът му е 37 куб.м. Основните притоци на езерото саТичино, Маджия и Toce. Последната река е причина за получаването на устието на езерото Орта (LakeOrta ).

За да се насладите на живопищността на това прекрасно езеро в Швейцария, разгледайте нашето предложение за екскурзия в Швейцария и Италия

Природната местност около Лаго Маджоре е изключително красива и приятна за почивка и излети.Особенно благоприятен е и средиземноморският климат, който през летните месеци е също толковамек, както и през зимата.

Насред езерото са разположени т. нар. Боромеови острови, гледка към които се открива от всичкибрегове на водния басейн. Тези суши са общо две – Изола Мадре и Изола Бела, като до тях можелесно да се стигне. От брега се наемат водни таксита или лодки, които са на непрекъснатораположение на псетителите. На Боромеовите острови може да се насладите на уникалан диваприрода, сред която виреят множество орхидеи.Италианската част на Лаго Маджоре се разпростира от южните части на Алпите до началото наПаданската долина. Това е и една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната. Всякагодина туристическият поток тук расте, но въпреки това самобитната красотана езерото се е запазилав максимална степен. Навсякъде по бреговата ивица са разположени традиционните планински селца.В района има и отлични спортни условия за любителите на колоезденето, з акоито са оградени иначертани специални маршрути. Красивият бряг на Лаго Маджоре предлага и доста очарователниплажове, както и някои интригуващи исторически забележителности.Сред тях е и „Санта Катерина дел Сасо”, която е изградена в скалите високо над езерото. Този доминикански манастир е построен през 13 в. Доста атрактиван е огромнатабронзова статуя на светиКарло Боромео в Арона. Някои от атлетичните туристи се изкачват догоре, за да погледнат през очите на светеца.


всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.