Красотата на италианския ски курорт Вал ди Фасса (Val di Fassa)


02 Ноември 2017 г.
Изберете между наелектризиращи спускания или релаксиращ и приятен слалом по писти виещи се из прекрасни пейзажи. Вал ди Фаса – само тук можете да се насладите на ‚каменните катедрали‘: Катиначо (Catinaccio), масивът Села (Sella), Сасолунго и Мармолада (Sassolungo, Marmolada) – тези легендарни гиганти изградени от бяла скала (dolomia), която при залез се обагря в розово, и които са дали живот на легенди изпълнени с крале, гномове и феи
Любовта със сигурност е във въздуха по тези места и тази магия лесно ще си проправи пъти до вас чрез синьото небе, великолепните върхове, чистата природа и прекрасния сняг. Тук е идеално място и за запалените скиори и за семействата с деца, дори за тези, които са решили да направят първите си стъпки в ските.  
Истина е – Вал ди Фаса (Val di Fassa) просто ‚побърква‘ всички фенове на ските и сноуборда и за това си има добра причина – световно известната Селаронда ( Sellaronda ), няколкото страхотни сноупарка, 230 км ски писти: Вал ди Фаса, Кареца и Алпе Лусиа/ Сан Пелегрино (Val di Fassa, Carezza и Alpe Lusia/San Pellegrino) винаги в перфектно състояние благодарение на най-модерната, програмируема система за изкуствен сняг и обслужвани от също толкова модерна система от лифтове, която ви изкачва на най-високите места за нула време. Вал ди Фаса (Val di Fassa) е една просто съвършена в своята завършеност ски зона в Доломитите – състои се от 7 свързани ски региона. Вниманието към децата е нещо, с което във Вал ди Фаса се гордеят изключително много а и семействата много ценят също!  
Тези величествени планини, царството на митичния крал Лаурино (King Laurino), са обвити в легенди, култура, традиции и естествено в последните години - спорт. Кралят е бил пазител на омагьосаната долина, където и днес по залез се палят огньове раждащи незабравимия феномен Енросадира ( Enrosadira ). През годините ладините на Вал ди Фаса са охранявали несравнимо красивата долина, която се простира на малко над 20 км дължина и е оградена от най-известните върхове на Доломитите: Катиначо (Catinaccio), Сасолунго (Sassolungo), Села (Sella), Пордой ( Pordoi ) и ненадминатият Мармолада (Marmolada).
Местната кухня ( Ladin cuisine ) е толкова разнообразна и изтънчена, че е в състояние да задаволи и най-изтънченото небце. Истинска планина от удоволствие! И само трябва да решите къде да и се насладите, дали в гурме ресторант или в скромна хижа на ски пистите.
Après-ski изживяванията също са истинско изкуство във Вал ди Фаса – след края на деня върху ските и с последните слънчеви лъчи сякаш всичко в долината ви подканя да не спирате, да продължите и да се ‚гмурнете‘ в нов микс от емоции и изживявания. Ако желаете да се поглезите с по-спокоен тип релаксация и уелнес, перфектните места за вас са Terme Dolomia в Pozza, the Water Centre Dòlaondes и Eghes Wellness Center в Канацей ( Canazei )
 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ОТСТЪПКИ
ОТСТЪПКИ ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ

*За директни клиенти, пътували минимум три пъти с Булкомтур!

АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ – 4 %
АВТОБУСНО-САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 3 %
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ – 2 %

 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.