Италия - места за посещение


19 Юни 2015 г.
Италианците са потомци на мъдреци, политици и генерали от древността, и все пак Вечния град - Рим и днес остава млад, пълен с енергия и живот. Турист посештаващ за първи път апенинския полуостров, трябва да започне обиколката си със столицата Рим, защото има не само античното наследство, но и съвременни забележителности. А точно в центъра на Рим е разположена и Ватикана.
Католиците от цял ​​свят идват в Италия, за да видят главата на римокатолическата църква - Папата. Предлагат се екскурзии до Италия за поклонение. Така например в Лорето търсачи на духовно просветление, са поканени да посетят Къщата на Дева Мария, пренесен от Назарет. В Бари поклониците могат да присъстват на литургия в базиликата Свети Никола, в Амалфи според легендата се съхраняват мощите на Свети Андрей. В Асизи може да се срещне лице в лице със Свети Франциск. В много италиански градове има огромен брой на християнски храмове, като най-важните такива са разположени в Рим, Флоренция, Падуа, Венеция.
Италианците знаят много за доброто вино и изобилието на здравословна храна. Кулинарните турове в Италия предлагат на туристите уроци за готвене и запознаване с местните традиции, обичай и вина. Най-развити тези турове са в областите Тоскана и Лигурия, Лацио, Пиемонт, Венето, Трентино. Може да участват и в дегустации в Сардиния, Ломбардия, Умбрия. Любителите на класиката ще я намерят в изобилие в Пиза, търсачите на романтика ще я усетят във Венеция и в дома на Жулиета във Верона, а дамите увличащи се по модните тенденции могат да посетят световната столица на висшата мода - Милано.
Полуостровът е заобиколен от три страни от топли морета и поради това не е чудно, че Италия се смята за меката на морските почивки. Основните курорти са разположени на островите Сицилия, Сардиния, Капри, Иския и Елба. Римини е предимно за млади хора който се събират да танцуват цяла нощ по плажните дискотеки. Абруцо е идеален за екотуристи, които предпочитат тишината, мира и пълната интеграция с природата. Почивка в Пулия е за смели авантюристи, а идващите на почивка в Калабрия са туристи търсещи екзотичното.
Ски курортите в Италия са не по-малко популярни от плажовете в Италия. Може да карате ски в курорти като Бормио, Червиния, Сестриере, Вал ди Соле, Пасо Тонале, Кортина Дампецо, Мадона ди Кампильо. Децата са луди по тематичните паркове, разположени в района на Емилия Романя, Ричоне, Чезенатико, Гарда. Почитателите на спа ваканция могат да изберете малкия град Фюджи и курорта Монтекатини Терме, в района на Тоскана. А Равена, Сан Марино, Болоня - тези и други градове могат да предложат много и най-изискания пътешественик.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.