Историческа регата Венеция


29 Октомври 2012 г.

 

Всяка година през първата седмица на септември във Венеция пристигат гости от всички краища на света за да попътешестват във времето и да се върнат в миналите векове.

Regata Storica (Историческа регата) - е едно от най - ярките туристически събития във Венеция. Града умее да пази традициите и затова всяка година Големия канал става място на грандиозни театрални спектакли. С костюми от миналите векове по спокойните води на града преминават стотици корабчета, гондоли и лодки, образци от 16 век. Освен историческия парад по традиция в рамките на регатата се провеждат и гребни състезания. Първата част от традиционната регата Венеция - Историческата Венецианска регата се провежда от 1500 година, когато властите решили редовно да се провеждат състезания на вода, за да се запълва свободното време и едновременно да се подготвят екипажите на гребните и ветроходните кораби предназначени за защита на града. Разцвета на регатата е по времето на Венецианската република, епохата на най-голямото могъщество на Венеция. Съвременната версия на регата, след като известен период не е провеждана е възстановена през 1841 година. За туристите Историческата регата е уникална възможност да се докоснат до най-необикновената епоха в историята на Венеция. Някои пътешественици, считат, че регатата е дори по-интересна от местния карнавал. Първата неделя на Септември по традиции в Големия Канал започва с историческия парад на екипажите на гребните лодки, облечени в средновековни костюми. След това историческата част на регата отстъпва място на спортната. Провеждат се четири типа състезания: за младежи-гребци, с дву-веслови лодки, наречени „pupparini”; за жени-гребци, с дву-веслови лодки - „mascarete”; регата на шест-веслови лодки - „caorline”; и регатата, в която участват най-добрите гребци, подготвяли се цяла година за това състезание с лодки - „gondolini”. Гонките на различните видове лодки и гондоли са с цел да се определи шампиона на града, с който Венеция ще се гордее в продължение на цяла година. През нощта празничната атмосфера напуска каналите и се пренася по площадите в кафенетата и ресторантите.всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.