Езерото Накуру (Nakuru Lake)


25 Ноември 2011 г.

Национален парк Езерото Накуру е поредното уникално място в Кения, което няма аналог. Това е един своеобразен розов свят, защото солените води на езерото има огромни ята розови фламинго, които се хранят с растящите в езерото водорасли. Тази защитена месност е известно сред орнитолозите като мястото с най-впечатляваща концентрация на розово фламинго. Броят на тези редки птиците етолкова голям сякаш огромен розов воал е покрил повърхността на водния басейн.


Езерото Накуру се намира в националния парк в западната част на Кения. Мястото е на 157 км. Северозападно от Найроби, близо да самия град Накуру. Главният път А 104 води от столицата Найроби до самия вход на резервата. Възможно е да се придвижите със самолет до летище Найши. Площа на парка е 188 кв. км.

Около 400 са видовете, които имат това красиво място за свой дом. Наред с кормораните, сините рибарчета, пеликаните и т.н. бавно и спокойно се придвижват хипопотами. Други видове резервата са импалата и блатната африканска антилопа.

Основната цел на парка е да съхрани огромните ята от дребни и едри видове фламинго и да запази популацията им. С тази идея мястото получава статут на национален резерват през 1968 г. Тук е единственото място, където десетките хиляди розови пернати живеят в хармония по бреговете на т.нар. содено езеро.

Между 1200-1800 е надморската височина, на която се разпростират тревисти пасища, горски райони и стръмни хребети.

Тук е мястото, където се срещат редките видове бял и черен носорог. Упоритото бракониерство преди време е изправило съществуването на популациите им под въпрос. Благодарение обаче на специална акция от страна на природозащитници и служители на парка размножаването им е стимулирано.

Най-подходящото място, откъдето може да се възхищавате на прекрасната розова ферия от птици е Бабун Хил. А ако искате да видите ятата тогава, когато броят им е най-голям, елате през периода октомври – април.

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!
Считано от 17.03.20 (вторник) до 13.04.2020г (понеделник) нашият офис в София на ул.Цар Иван Асен II, N1 спира да обслужва клиенти на място и ще работим дистанционно. Комуникацията с нас ще се осъществява по мобилен телефон или e-mail (обявени в раздел контакти) в рамките на интервала между 10:00ч и 17:30ч. Ще ви съдействаме за всяко запитване, резервация или искане за информация.

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.