Ах, Гърция! Мечтата на живота ми! Ти си нежна приказка ...Сергей Есенин


21 Юни 2015 г.
Ах, Гърция! Мечтата на живота ми! Ти си нежна приказка ...Сергей Есенин

Гърция - страна с голяма красота, където яркото слънце грее целогодишно. Лазурно море, златисти плажове, бели къщи, аромат на силно кафе и иглолистни дървета - Гърция притежава уникална атмосфера за една незабравима и прекрасна почивка.
Когато се заговори за Гърция, веднага идват на ум мощните олимпийските богове, предвождани от Зевс Гръмовержеца, седнал на висок трон в двореца си на върха на планината Олимп, или Омировите герои, древни философи и прекрасни скулптори от древни времена, а така също и големият поход на Александър Велики и разпръснатите по крайбрежието на Средиземно и Черно море множество гръцки колонии, които са оставили дълбока следа в културите на различните народи в процеса на елинизация на Изтока.
Въпреки това, днес, Гърция все повече се свързва с топлото слънце, синьото море, белите къщи, аромата на кафе с чаша студена вода и разнообразните вечерни забавления - накратко, всичко, което трябва за една прекрасна почивка.


Греция, мыс СунионПрирода Греции
 

Време и климат в Гърция

Умереното средиземноморския климат осигурява условия за една перфектна почивка. Зимата е мека и се характеризират с висока влажност на въздуха, а лятото  е сухо и горещо. Средната температура през юли е + 32 ° C. Времето през пролетта и есента се променя постоянно. Имено пролетта е най-подходящото време за екскурзия в Гърция.
Лятната топлината се понася много по-лесно по бреговете и островите на Гърция. Идеалното време за почивка на море е през май, юни, септември и октомври. Водата се загрява от началото на юни и е топла до октомври и ноември. Най-мека е зимата на остров Крит и Егейските острови.

Както и да е, това е страната, където можете да се отпуснете, съчетавайки полезното с приятното. Докато сте на почивката си на море, можете едновременно да видите всички забележителности там където сте на почивка и в околностите. И в действителност, и в двата случая, тя ще ви порази с разнообразието - както в естествения пейзаж, така и в историческите си факти.


Греческое море
 
 
Читать подробнее: http://www.grekomania.ru/about-greГърция, въпреки малкия си размер, благодарение на географския обхват има невероятно разнообразна природа - от природа, подобна на Хавайските острови към високопланински селца от  швейцарски тип и ски курорти със сняг до колената. А от гледна точка на историята тук може да бъдат намерени паметници от античността до археологическите обекти на неокласическите сгради на XIX век. Така че, ако град Атина е град на древността, то град Солун - северната столица на Гърция е византийски град, град на историята. Тук буквално са преплетени модерността и античността. Сред модерните сгради тук - там, има археологически обекти от античността или остатъци от крепостните стени от византийската епоха. Но най-важното нещо е, разбира се, изобилието от църкви - от раннохристиянската епоха до пост-византийски и съвременни храмове. Гръцката православна църква е духовен и културен център на живота.

 
През 60-те години Гърция не е толкова популярен сред чуждестранните туристи, както е в наше време. По това време той не е отговарял на изискванията на рафинираните европейци, които са предпочитали Италия. Тъй като в тези години всеки чужденец, който е посещавал Гърция, е бил изправен пред различни проблеми. Лорънс Даръл, който е живял на остров Корфу, пише, че медецината е напълно непознато там. Ако някой е болен, той се лекувал с народна медицина и билки. А в отдалечените части на острова, се е стигало чрез рибарски лодки, но през зимата, когато морето е бурно, лодките не са плавали и  тези селца са оставали откъснати от живота. На острова в тези години не е имало газ, електричество и въглища.В същото време, и Лорънс Даръл забелязал изобилието от пресни продукти и риба, "Плодове и зеленчуци - картофи, царевица, моркови, домати, зелени чушки и патладжан - това беше невероятно много, и ги продаваха на символична цена. Всеки ден можете да си купите прясна риба". В писмото си до Алън Томпсън, Лорънс Даръл пише: "На Корфу продават отлично местно вино. На вкус и външен вид, то напомня на замразена кръв. Виното е 6 драхми за бутилка. Какво повече може да искате? В Англия, за тези пари не може да се купи дори бутилка с вода. Вчера вечеряхме царски барбун, като истински епикурейци! - И нашата вечеря е на обща стойност от само някакви си 20 сребърника ".

Почивка в Гърция

В днешно време, Гърция - това е една от най-популярните и най-безопасните туристически дестинации. През последните 20 години се наблюдава значително развитие на туристическата инфраструктура. Освен това, благодарение на съвременните технологии и по-добри услуги, живота в селата практически не се различава от градския живот - освен, с по-лежерния начин на живот. Хората тук са много гостоприемни и общителни.

Гръцката цивилизация има дълбоки корени - всеки посетител може лесно да се убеди в това, не само разглеждайки историческите забележителности, но и изучавайки психологията на хората, които живеят, може би на най-благословената земя. Не е чудно, че Гърция е страна на боговете.

Мистичната планина Олимп - най-високата планина в Гърция с връх Митикас, който е най-високият връх в Гърция, разположен на височина 2 918 метра над морското равнище.

Халкидики - едно "бижу на Гърция", благодарение на хармоничното съчетание на красива природна среда, климата и условия за отдих. Тук всеки ще намери правилния вид почивка. Накратко, това е рай за туристи.

А остров Закинтос - островът с изумрудени води, или острова на боговете, защото легендата разказва, че тук, почивали дори боговете на Олимп. Според тази легенда, когато Бог завършил създаването на света, в ръцете му останали шепа от най-скъпоценните камъни, които той хвърли в морето ... Така се появили острови, като  един от най-изумрудените скъпоценни камъни се е превърнал в остров Закинтос. Другото име с оето наричат този остров е цветето на Източното Средиземноморие.

Родос - островът на рицарите - живописен остров с още 16 близки острови които са част от архипелага на Додеканезите.

Хиос - един от най-древните центрове на изкуството и литературата, родното място на великия Омир, както го наричат още островът на  целебната смола. Тъй като тук има масиви с бял средиземноморски бор чиято смола е съставна част на гръцката мастика.

Остров Лесбос - майката на гръцките страстите и латинските капризи.

Крит - най-големият остров на Гърция, люлката на Минойската цивилизация - една от най-старите цивилизации на Земята. Той е в центъра на гръцкия туризм.

Евия - вторият след остров Крит, свързан с континентална Гърция с два моста. Той е особен остров -  водата в протока разделя острова от континента, по различно време на деня водта тече по различен начин - в една посока, а после другия.

Този списък с прекрасни места за почивка може да продължи още много, защото в допълнение към континенталната част на Гърция, тя притежава и около 2000 острова, от които окло 300 са обитавани.
Гърция е подходяща за всички видове туризъм - от плажния към алтернативните видове, включително екстремни, земеделски, екологични и планински туризъм. Гърция притежава красиви плажове, чисто море, синьо небе, горещо слънце, комфортни хотели, разнообразна природа, маслинови горички, весели компаний и оживен нощен живот.

Гръцка кухня

Какво означава трапезата за гърците? Това е едновременно отдих, общуване и възможност да се съберат като семейство, за да обсъдят последните новини. За традиционни гръцки храни се считат маслините, сиренето, морски дарове и разбира се виното. Какво ще кажете за една силно ароматно кафе, което традиционно се сервира с чаша студена вода?

Месо, зеленчуци и риба са много популярни в Гърция. Мусака с тиквички, пастицио, цацики, селска салата. Уникални морски дарове може да опитате тук - миди, октоподи, стриди и други деликатеси, приготвени в рибните таверни в Гърция са невероятно вкусни!

Родината на Дионис е бога и на вино, предлага се огромен избор от изискани вина. Мавродафни от Патра се слави със сладък вкус. Мускат вино се сервира с плодове и сладки лакомства. Рецина има аромат на смола, и върви добре с месо и морски дарове.
Греческие оливки
Греческие морепродукты
Греческое вино и греческий салат


Читать подробнее: http://www.grekomania.ru/about-greece
 
 
 


Читать подробнее: http://www.grekomania.ru/about-greece

  
 
 

всички новини »

Абонирайте се безплатно и ще намерите най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия
ВАЖНО !!!!


 

Правата на собственост и правата на интелектуалната собственост върху всякакви изображения, снимки, анимации, видео, аудио, музика, текст и "аплети", вградени в продуктите на дружеството са собственост на дружеството или на неговите доставчици. Продуктите са обект на закрила на авторското и сродно право съгласно националното и международно законодателство в областта на закрилата на интелектуалната собственост.Достъпът или употребата на същите от страна на краен потребител не води до придобиването от страна на крайния потребител на право на собственост върху тези продукти или каквито и да е други права на интелектуална собственост. За удобство в този сайт може да се съдържат връзки към уебсайтове на трети страни. Тези сайтове не са под контрола на дружеството и то не носи отговорност за верността на съдържанието им и за начина на уреждане на интелектуалната собственост в същите.